Khamis, 10 Januari 2019

TOOLS UNTUK HILANGKLAN WHITEHEAD AND BLACKHEAD


Assalamualaikum and salam tahun baru 2019 . 
Dah tahun 2019 dah kita ni, cepat sangat masa berlalu sekarang kan 

Okay guys , end of 2018, i just found out tools yang sangat ohsem untuk nyahkan whitehead and blackhead yang sangat annoying ni ... hehehe...betul 2 benda ni aku rasa sangat la annoying bila ade dekat hidung tu...seteresss oiii bila pakai foundation je whitehead akan buat kan foundation kita tak cantik dekat hidung tu . 

Actually before ni aku guna benda ni je untuk nyahkan whitehaed and blackhead aku yang banyak ni, but then sometimes tu yang ampun malas nya la susah nak habaq sama macam malas nak update belog and biarkan ia bersawang , ha gitu la malas dia sampai tahap dah menimbun kat hidung tu ...

Sampai la aku jumpa tool ni and tegerak hati nak cuba and surprisingly works on me la ...






ha ni la benda nya , FACIAL CLEANER & MASSAGER serious berbaloi beli dan guna untuk those yang ada masalah whitehead and blackhead tu, time aku beli tu watson wat promosi 50 % so dapat la around RM 24 harga dia. 

So after a week je guna benda ni tengok whitehead and blackhead dah makin berkurang and dah tak yah nak guna yang ni dah. ** happy face **



ni la kotak dia , siap ade USB cable dia incase dah out of power nanti boleh la recharge kan. And also ade guide macam mana nak guna dia but trust me worth to buy and use ... :)


Khamis, 4 Oktober 2018

REVIEW MOVIE PASKAL THE MOVIE


Assalamualaikum semua and hello :)



Beberapa hari ni macam banyak sangat pulak notification dekat ig aku tu orang duk share cerita paskal...must watch katanya...so i decided nak p tengok gak le...best sangat ke even pelakon2 dia macam tak berapa nak femes kan tapi tak tau la kenapa hati ni macam melonjak2 sangat nak p tengok

Lepas dah habis tengok ni aku rate cerita ni 10/10 tau ...yes memang korang yang tak tengok lagi kena tengok , and worth to watch .. berbaloi and rasa nak p tengok lagi sekali pulak .hehehe

Cerita dia sume ade aksi ade, kelakar ade, sedih ade  ..iolls nangis jugak le dalam panggung tu dah le full house dat time ...hehehe


balik keja 5.30 terus zasss p tgv , beli tiket dulu


redah je walaupun sorang 

Cerita Paskal ni berdasarkan kisah benar dan banyak sangat pengajaran dari cerita ni yang kita boleh dapat. Betul tak tipu memang best sangat . Kira berbaloi la 2 jam korang tu . 

Cumanya yang tak best semalam orang seat belakang tu bawak anak dan menangis pulak budak tu tengah2 cerita tu...maybe budak2 ade yang tak suka bila duduk je macam tu , yang peliknya parents anak nangis takmo pulak bawak anak kuar panggung sekejap kan dah ganggu orang lain. 

So uolls yang tak tengok lagi cepat2 p tengok tau...seyes tak menyesal nanti.






Jumaat, 21 September 2018

REVIEW : NOVEL DAN DRAMA BAHAGIA BUKAN BIDAAN


Assalamualaikum semua 

Lama sangat dah tak update blog ni...bersawang dah dia hehehe

Hari ni nak cecita dengan uolls cerita Bahagia Bukan Bidaan , ala novel yang dah di adaptasikan ke drama tu gandingan hebat Nora Danish and Dato Adi Putra. Well dia orang memang gandingan yang serasi bila pegang watak hero and heroin kan. Setuju tak ?


Pelakon2 lain lagi Wan Sharmila, Mak Wan, Arja Lee, Lisdawaty dan Fauzi Nawawi.

Bagi aku cite ni best , boleh layan la, maybe sebab aku minat ND tu kot..hehe tapi jalan penceritaan dia not bad la, congrats to penulis Hessa Widad. [ Thumb up]

Kisah sepasang suami isteri Azlan dan Hana yang telah berkahwin selama 16 tahun yang telah berpisah kerana Azlan menjalinkan hubungan dengan staff sendiri , Aina lakonan Ika Nabella.

Selepas melafazkan talak, Azlan cuba memujuk Hana untuk rujuk kembali dengan menggunakan anak-anak untuk membuat Hana setuju rujuk.  Dalam masa yang sama Nik Zachary macam dah fall in love dengan Hana ni, love at first sight orang kata. Hehehe. Kalau tengok cerita ni kelakar jugak la tengok watak clumsy Hana ni. Tapi Nora Danish ni memang la comel sangat-sangat . Adoi kenapa comel sangat tak tau la .

Watak Nik pun kelakar , selamba panggil Hana Anje la, paling kelakar waktu dia nyanyi lagu
Abang pilih yang mana
Perawan atau Janda 


Hana pilih yang mana teruna atau duda ???

eh kenapa Duda sape yang duda ?? Jeng jeng jeng.

Wan Sharmila pulak pegang watak Uni , kawan baik Hana, best nya ada kawan macam Uni ni, sanggup tu lempang si Azlan sebab banyak sangat wat kawan dia nangis. Hehehe 

Lisdawati dan Fauzi Nawawi pulak pegang watak Paksu dan Maksu. Arja Lee pegang watak Talha doktor a.k.a sahabat lama yang merawat depresi Hana . Tapi actually Talha ni watak jahat jugak. 

Akhirnya Hana berkahwin dengan Nik tapi ade jugakla macam dugaan yang depa terima but ending dia Happy Ending. mestilah happy ending , nama pun cerita novel ye dak.