Isnin, 22 Mei 2017

NOVEL : HERO SEORANG CINDERELLA

Assalamualaikum semua :)

Diam tak diam 4 hari lagi kita dah nak sambut Ramdhan semula kan, alhamdulillah :) 
Harap2nya semua dah habislah ye ganti puasa yang taun lepas punya :) 

So korang sume dah boleh move on belum dengan fenomena SHMP , harap2 dah la ye, hehehe
Dah berganti2 drama dah pun kan, tak kan xleh nak move on lagi , hehehe, so malam ni kita boleh layan drama terbaru lakonan Fatah Amin and Fazura, Hero Seorang Cinderella, okay kalau korang jenis tak tak sabar nak tau story line dia boleh la cepat2 g kat mane2 bookstore tuk beli novel ni, and novel ni pulak karya dari Anjell, well aku memang suka gak dengan karya dari penulis ni start dari novel EKSPERIMEN CINTA  dulu :)



sinopsis 


Agak2 nanti ade fenomena macam LOFATAH hari tu tak , yela sekarang kan nama Fatah Amin memang tengah naik kan, hehehe teringat pulak dulu masa dia berlakan cerita PISA , tapi memang banyakla improvement dari dia kan ...



p/s : sukanya tengok Faz ni, cantik nauuuu kan



Isnin, 8 Mei 2017

DRAMA : MENANTI FEBRUARI

Assalamualaikum semua ....

Sekarang ni, mengantuk macam mana la mata aku, aku tahan kan jugak sebab apa ?? Sebab nak nengok cita MENANTI FEBRUARI lakonan Fathia Latiff, Afiq Muiz and Zul Ariffin. Untuk episod2 yang minggu pertama tu aku tak nengok pun sebab iolls bukan peminat si Zul Ariffin tu, hahaha ade dia kiesah ko minat dia ke tak,,ye dak ?? Tah macam mana sehari tu leh tertengok, makanya jadila peminat setia drama tu kan...bukan peminat setia Zul Ariffin tu hokeyyyy ;p

Tapi kalau nak cakap Fathia tu, memang aku suke gak la tengok dia belakon, cantik pun ye , suka tul nengok dagu dia tu ...alahaiiii menawan wey.

Dalam cite ni paling geram dengan watak si Arie tu, terlampau workaholic sampaikan wife nak bersalin pun dia sibuk keja lagi....huhhh!!...rasa nak masuk dalam tv tu bagi penampa laju2 je kan .... geram!

Jom baca sinapsis dia dulu

Menanti Februari mengisahkan tiga rakan karib iaitu Arie (Zul Ariffin), Fiza (Fathia Latiff) dan Edi (Afiq Muiz).
Arie dan Edi bersama-sama menaruh hati terhadap Fiza. Atas ketentuan jodoh, Fiza berkahwin dengan Arie menyebabkan Edi memendam rasa.
Namun, kebahagiaan yang diharapkan Fiza tidak kesampaian apabila Arie terlalu taksub dengan kerjanya sehingga mengabaikan perasaan Fiza.
Bagaikan satu kebetulan, segala kejadian manis dan peristiwa pahit antara Arie dan Fiza berlaku dalam bulan yang sama iaitu Februari. Bagaimanapun takdir penentu segalanya apabila Arie hilang dalam satu kemalangan di laut dan dikhuatiri sudah meninggal dunia.
Sepanjang ‘kehilangan’ Arie itu, Fiza dan Edi menjadi semakin rapat hingga mereka disatukan sebagai suami isteri.
Namun, kebahagiaan yang dikecapi Fiza dan Edi tidak lama apabila tiba-tiba Arie ditemui selamat. Namun, dia terpaksa menghadapi situasi yang Fiza sudah berkahwin dengan Edi.
Bagaimanapun, Arie tetap mahukan Fiza kembali kepadanya kerana dia ingin menebus semula segala kesalahannya terhadap Fiza.
Tak sabar pulak nak tunggu last episod malam ni, agak2 siapa yang Fiza pilih, Arie atau Edie,, harap2 Fiza buat la pilihan yang bijak kan ...hehehe...ala cerita je pung :)










Ahad, 30 April 2017

Resipi : Bubur jagung cha cha and sago

Assalamualaikum semua ....

Cuti2 ni rajen pulak nak wat menu tuk tea time yang acah2 fefeeling rajeen kan...ececece...
Lama dah teringin nak makan bubur jagung ni..so jom le kita sama2 ke dapur dan bertukar jadi chef tuk dapur sendiri ... hihihi

Bahan2 dia
Jagung ayam brand 2 tin
Santan kotak kecil 1 kotak
Cha cha 1/2 cawan ( ikut suka, nak lebih pun boleh jugak)
Sago 1/2 cawan ( ikut le nak banyak pun boleh)
Gula melaka 2 sudu besar
Gula pasir 5 sudu besar, yang ni nanti ikut uolls sebenarnya kalau suka manis lebih le sikit kalau tak suka manis, kurangkan le..seeloknya lebihkan manis pada senyuman je...ciaciacia
Garam secubit
2 helai daun pandan di simpul

Cara2:-
Didihkan air dan masuk cha cha hingga masak , angkat dan toskan
Sago pun wat cara seperti cha cha okay
Lepas tu korang satu kan santan, gula melaka, gula pasir, garam dan daun pandan masak dengan api sederhana hingga mendidih santan tadi, kacau tau jangan tak kacau lak nanti santan pecah tak cantik lepas tu masuk kan air dalam 2 cawan mac tu tunggu hingga didih lepas tu masukkan pulak jagung, cha cha n sago then kaco lagi hingga masak . Siap! Sedap di makan waktu panas or sejuk ..nyummmm