Khamis, 7 September 2017

NAK MUKA PUTIH MERAH JAMBU ????

Assalamualaikum semua and hello :)

Aku perempuan yang boleh di katakan kerap gak tukar skincare aku , tukar skincare xpe, jangan tukar teman hidup ..parah nanti ..hehehe

So baru2 ni aku tukar skincare guna nutox , pepeling nak cantik seperti Fazura , awatlah dia cantik nau nau nau kan .



mayb nutox tak serasi dengan aku , so muka naik bintik2 merah tapi xbnyk la tapi cukup membuatkan tangan aku xreti duk diam asik nak singgah ke muka je hukhukhuk

So aku decide la g ke Watsons cari skincare baru untuk di cuba ...hihihihi


so after dah usha sana usha sini nampak lak department PINK ni, alahai comel nau2 kan packaging dia botol dia warna dia memang comel sangat2 kan ... setuju tak ? setuju tak ?

PINK ni salah satu range dari PURE BEAUTY , tapi kalau korang zoom kat gamba atas ni bit pricey jugak la barang2 dia... nangis gak la kan, kalau nak cantik macam orang2 korea kena la pakai full set ye dak ? setuju ke setuju? kenapa aku cakap korea lak kan, sebab produk ni memang dari korea, tak kan produk dari korea nak cakap cantik macam Jepun pulak kan..ehehehe :)

So ikut aku yang terlebih peramah ni aku tanya la kat SA tu kalau nak dapat putih pinkish tu kena pakai full set ke ?

Budak tu pun cakap aah kak, ye la kang tak cakap gitu tak laku pulak kan produk dia , hehehe

Tapi cepat2 aku muhasabah diri aku yang acah2 rajin masa awal2 je di tambah pulak dengan harga dia yang bit pricey tu so kita amik yang paling basic je la kan



so after muhasabah diri dan syaiton pun tak berjaya nak hasut aku sangat aku berjaya beli 1 je yang basic je amik cleansing foam je , hehehe ooh lupa lak nak habaq yang produk PURE BEAUTY ni memang ade dekat WATSONS je tau, jangan carik tempat laen lak, confirm tak jumpa nanti , saje g tau awal2 nanti kesian kat korang frust kalau tak jumpa , hehehe

So dah beli dah balik haruslkah iolls excited di tambah rasa teruja nak mengterei cleanser baru iolls kan, hehehe ya ampun dia memang best tau uollsss dia nya foam ni :) so far baru cuba 2 hari so tak dapat tengok lagi dia nya keberkesanan untuk pore, yes pore is my big problem, selain whitehead and blackhead =( , actually my main reason nak try PINK ni pun sebab stated kat situ IT'S PORE PERFECTION , so sesuai kot tuk iolls , eh ye ke tu ? ye ke tu ??? :p

Takpe nanti iolls update uolls k dia nya keberkesanan macam mana :)
 

Rabu, 31 Mei 2017

DRAMA : ANDAINYA TAKDIR

Assalamualaikum semua :) 

Korang dah siap masak ke tu tuk berbuke karang ... menu apa je hari ni ? hehehe
sabar k, ade lebih kurang sejam lagi sebelum azan maghrib :) Alhamdulillah .

Petang semalam ade la aku tertengok dekat youtube cerita Andainya Takdir episod satu, eh macam syok je, macam best je cite tu lakonan shukri yahya, nina iskandar and adik Balqis.


Memang boleh layan la cite ni, best and banyak pengajaran. Cerita ni mengisahkan watak shukri yahya ni dan berkahwin dengan si Tehah, lakonan si cantik manis Nina Iskandar. Sikap cemburu buta dan panas baran si suami hingga mendera si isteri. hurm sob sob sob. Yang paling best cite ni, watak shiela mambo yang melakonkon watak sebagai emak Shukri Yahya yang duduk di kampung asik nya menjaja kisah orang sana sini, umpat sana sini, anak dia je la baiknya, anak orang lain semua tak betul, semua jahat, orang panggil peel makcik2 kepochi ..hihihi ...

So korang kalau nak tau apa kesudahan cerita ni boleh le tengok ye setiap Isnin sampai Khamis, 10pm :)





Selasa, 30 Mei 2017

PANDUAN SOLAT SUNAT DHUHA DAN DOA DHUHA

Assalamualaikum semua dan salam Ramadhan :)
Alhamdulillah, hari ke 4 today :)

Hari ni saje je nak share ngan uolls tentang solat Dhuha , waktu Dhuha di lakukan pada waktu matahari naik hingga la matahari telah berada betul2 di tengah langit, lebih kurang dalam pukul 8 sampai lah menjelang zohor, selalunya elok di lakukan dalam pertengahan, pukul 10 pagi sampai 12 tengahari macam tu :)

Solat Dhuha boleh di lakukan dengan dua rakaat sahaja dan di ulangi hingga 6 kali solat ,

" Aku solat sunat Dhuha 2 rakaat kerana Allah Taala"
Bacaan dalam solat sunat Dhuha adalah surah Al-Fatihah dan di ikuti sebarang surah. Sebaiknya pada rakaat pertama surah al-Shams dan rakaat kedua pulak surah ad-Dhuha .

Dan doa untuk usai solat pulak