Jumaat, 1 Februari 2019

GUARDIAN HAUL 50 % ON COSMETIC PRODUCTS


Assalamualaikum and hello :)


Oh well ... baru je update GUARDIAN HAUL 40 %  last time and this week pulak turn untuk cosmetic brands pulak 50 % , ohhh well baru kata tak mo topup any make up but then kita hanya mampu merancang ... sob sob sob 


Actually kenapa teruja pulak bila Guardian ada off 50 % untuk kosmetik sebab benda yang iolls nak tu ada dekat guardian, xde dekat watsons ...hehe :) Yup kalau uolls notice ade certain brand yang ade dekat watsons tapi takde dekat guardian, yang ade dekat guardian kat watsons pulak xde

Antara brand yang dekat watsons tapi takde dekat guardian 

Simplysiti
Oh most wanted
Essense

Antara brand yang ade dekat guardian tapi takde dekat watsons

Cathy Doll
Lakme
Sugarbelle
Catrice

Itu antara yang aku noticed la, but then even dia cakap ada 50 % on makeup tapi tak sume la yang ade 50%, ada je fews yang tade off pun ... 

Aku asalnya datang guardian semalam nak beli 1 benda je, nawaitu dari opis semalam karang balik singgah guardian nak beli 1 je , maknanya below than RM 20, tapi bila dah sampai lain pulak kisah dia ... berejam jugak la duk dalam guardian semalam duk belek duk pikir duk beperang dengan diri sendiri ... hahaha




Tujuan utama hanyalah untuk Cathy Doll Cushion blusher ni , sudahnya ade jugak le tergoda dengan few items lagi...sob sob sob 

Cathy Doll Cushion Blusher ni memang feveret blushet dari drugstore la .. warna pun cantik je and plus dia quite lasting jugak :) Tapi susah jugak nak ade and tak sume guardian ade brand Cathy Doll ni ... so lepas 50% off harga terlajak murah la kan so kita grab je la...dah balik umah nyesal lak beli satu je kenapa bukan dua hehehe ...since yang sekarang pun dah almost habis ... hurm ... tak pe...nanti time nak raya mesti ada sales lagi ... hehe :)




So lepas belek , berperang dengan diri sendiri...adelah 4 ketui barang yang sukar untuk di bendung ...
And ade jugak few items lagi yang berjaya letak kat rak balik lepas berperang dengan hasutan syaitoon nirajimmmm ...yessss i did it :)

Prime and Fine From Catrice 

Yang ni function untuk buat makeup korang jadi lasting ... memang dah lama nak beli dia during 50 % tapi manjang je dah habis so this time ada kena lah grab , tu pun tinggal 2 je lagi...so sape lah yang lucky dapat grab yang last tu kan . 

Actually time nak beli ni, ade Blur Cream  kot nama dia, Loreal brand, function dia macam primer jugak, harga around RM 25 (after 50% off) , macam nak beli tu jugak...since yang tu banyak lagi bersabar la dulu pikir lagi pikir lagi nak nanti boleh p cari mana mana guardian. 

Currently guna Maybelline and hourglass nya primer, Maybelline pun beli time 50% , tapi tak suka sangat sebab silikon base so agak susah nak makeup ke tangan aku yang tak berapa seni ....hikhikhik

Hourglass tu best since mahal kena le jimar cermat tak gitu .


RIMMEL EYESHADOW SPICE EDITION

So far kalau beli eyeshadow dari drugstore end up mesti rasa nyesal nya beli ... seyes weyyyy
Then membazir , so untuk rimmel ni pun berpikir jugak la takut menyesal tak sudah nanti, tapi since ada off 50 %, so why not untuk try , hari tu tengok utube Fatin dia tunjuk warna2 eyeshadow ni macam not bad jugak so excited le acik nak beli .

Dia ada few edition

Jewel Rocks 
Spice
Crimson
Nude
Blush

For me , Crimson nya edition cantik2 warna dia, unfortunately dah habis pulak.
Nude and blush not so me, macam tak attract me untuk beli pun
Spice ni warna seakan2 je sume, tapi beli jugak rimmel pasai apa cek oi...
Hahaha duk confuse between Jewel Rocks or spice then amik spice ... penat jugak nak pikir lama sangat pikir ...
Jewel rocks tu banyak warna macam hijau, biru those yang jenis berani ok la amik jewel rocks ni kan


SILKY GIRL EYEBROW

Ni pun pengaruh lepas tengok youtube channel Fatin... so dah pengaruh tu kena la beli nak try nanti...padahal bukan reti pun lukis kening...hahaha :)




So total spent RM 69.05 , save RM 69.05 yela dah 50% off kan mesti la sama penjimatan nya :)




Rabu, 30 Januari 2019

GUARDIAN HAUL 40 % OFF ON SKINCARE - PART I




Assalamualaikum semua and hello :)


Last week macam best je sebab Guardian ade wat 40 % on skincare and Watsons pulak wat 50 % on make up... wah best dengar bila sales kan , tak best nya bila sales ni jugaklah rasa nak beli banyak benda and topup pe2 yang kurang tu.


So this time, i'm not excited to topup my make up sebab rasanya macam yang beli before ni pun still ade lagi , hihihi :) so this time around i just topup my skincare je ...

Actually i went 2 times to Guardian, so entry kali ni share dengan uolls my 2nd purchase since the 1st purchase items tinggal dekat kampung pulak so itu next time k. ** Promise ** 



belanja picture sikit :)


Okay on my 2nd purchase i grab 5 items and spent RM 108.05 , sob sob sob :( savings RM 53.77 , ok la save banyak jugak kan 



i ) Bio Essence Exfoliating Gel

    Since ramai yang kata exfoliating gel ni best , so decided to get one for me. 
    Function exfoliating gel nak buang dead skin on ur face ..Cam tu la lebih kurang. 
    Boleh apply 2 - 3 times a week . Before ni i guna brand lain untuk exfoliating gel, but still from         drugstore and again, sometimes malas sangat nak apply so tak tau result dia camne sebab 
   tak konsisten kan..So tahun 2019 ni acah2 nak concern sangat dengan skincare routine...Cewah :)
   So harga dia after 40% was RM 47.94.


ii) Vaseline 

   Since i tak ingat mana tah i letak my vaseline , so beli jugak la sebab masa dah nak bayar 
   and p ke cahsier tu  nampak lak benda alah ni kat rak tu just amik je la sebab harga dia pun RM 3       je . Banyak sangat function vaseline ni, if bibir uolls kering pun boleh apply, my main concern 
   sebab ibu jari kaki ni macam crack so last time sapu la dengan vaseline, then dah nak elok malas         pulak nak apply vaseline tu lagi and now dia jadi balik so kena la rajin2 sapu vaseline balik :)


iii) Losyen Citra

     Losyen from Citra ni best and wangi :) Harga cuma RM 5.37 for 250ml.
     I pernah review pasal losyen ni kat sini


iv) Hada Labo Sunscreen 

     Memandangkan my sunscreen yang sekarang ni dah nak habis so decided to get the new one. 
     Tapi kiciwa pulak sebab sunscreen only less 20 % je , sob sob sob, 
     tapi beli je la kat guardian sebab dekat watsons less 10 % je so okla kan, after  less harga jadi RM       43.92 , actually nak cari Nutox punya sunscreen tapi dah habis pulak so amik HL je la since 
     ramai gak yang bagi positive feedback untuk sunscreen ni . 
     Ce tengok kat packaging tu dia free from alcohol, colorant, fragrance and mineral oil. 
     Untuk yang ni ade 2 jenis 1 for normal / dry skin the other one for oily and combination kot.
     Yang penting beli lah ikut ur skin type kan. 
      Kenapa i pilih untuk sunscreen yang free from alcohol sebab SA watsons pernah le advice yang 
     ade alcohol tu nanti akan buat kulit kita jadi kusam in long term. Tapi boleh jugak le kot uolls nak
     guna gak brand yang ada alcohol tu tapi make sure alkohol dia dikit aje . :)
     Dulu aku penah gak update entry ni untuk pilih sunscreen yang bagus tuk kulit.


v )  Face Mask Garnier Sakura

    Since harga dia murah jugak, around RM 4 je per mask i just grab it, ade yang kata best boleh wat      kulit jadi pinkish so beli jugak le, nak tengok betul ke idok...hehe tapi nak tengok result dia kena 
    le konsisten kan , ni kalau ko malas memang tade le ... betul tak ...


Okay la , next time i update pulak untuk my 1st purchase tu :) So korang beli apa pulak masa guardina wat sales hari tu :) 




Khamis, 10 Januari 2019

TOOLS UNTUK HILANGKLAN WHITEHEAD AND BLACKHEAD


Assalamualaikum and salam tahun baru 2019 . 
Dah tahun 2019 dah kita ni, cepat sangat masa berlalu sekarang kan 

Okay guys , end of 2018, i just found out tools yang sangat ohsem untuk nyahkan whitehead and blackhead yang sangat annoying ni ... hehehe...betul 2 benda ni aku rasa sangat la annoying bila ade dekat hidung tu...seteresss oiii bila pakai foundation je whitehead akan buat kan foundation kita tak cantik dekat hidung tu . 

Actually before ni aku guna benda ni je untuk nyahkan whitehaed and blackhead aku yang banyak ni, but then sometimes tu yang ampun malas nya la susah nak habaq sama macam malas nak update belog and biarkan ia bersawang , ha gitu la malas dia sampai tahap dah menimbun kat hidung tu ...

Sampai la aku jumpa tool ni and tegerak hati nak cuba and surprisingly works on me la ...






ha ni la benda nya , FACIAL CLEANER & MASSAGER serious berbaloi beli dan guna untuk those yang ada masalah whitehead and blackhead tu, time aku beli tu watson wat promosi 50 % so dapat la around RM 24 harga dia. 

So after a week je guna benda ni tengok whitehead and blackhead dah makin berkurang and dah tak yah nak guna yang ni dah. ** happy face **



ni la kotak dia , siap ade USB cable dia incase dah out of power nanti boleh la recharge kan. And also ade guide macam mana nak guna dia but trust me worth to buy and use ... :)