Rabu, 19 Jun 2013

UCAPAN KHAS ~~TERIMA KASIH

Assalamualaikum

Wah ade ucapan khas puleks bagai
macam nak umum bila nak RAYA pulak ye hihiihh

Kita terharu sangat sebab ade gak yang sudi singgah dan follow blog kita yang tak seberapa ni
Dan sebab itu kalau boleh uoollls dah follow blog kita bagi tau le ye...
nanti kita nak follow blog uolls balik 
jangan la kata tak mau tapi sebenarnya
MAHU TAPI MALU 
kan kan kan
baik ngaku cepat
hehehe

Memang kita akan follow balik pada yang sangat baik hati follow blog kita yang tak seberapa ni
tapi kita kadang2 frust jugak la bila kita klik dekat pic follower kita tu tade link untuk blog awak
habis tu macam mane kita nak follow awak balik
sedih kita
x_________x
kadang-kadang mane yang ada letak link dekat shoutbox tu kita boleh la tau gak so kita boleh le terjah blog awak untuk follow semula

 pada anda2 yang singgah di shoutbox kita pun kita akan follow gak
cumanya tunggu kita ada satu masa yang sangat2 santai kita akan klik pada nickname pada shoutbox tu dan kita akan follow uolls jugak
*__________*
terima kasih jugak sebab sudi singgah dan singgah 
walaupun kita tau, ape je la entry kita yang menceceh sorang2 tu kan
macam syok sendiri pulak
hahahaha
KESAHHHHHHH


CUMA
CUMA
CUMA
kita tak bape nak suka la orang yang letak link iklan dekat SHOUTBOX tu
hehehehe
takpelah
tu tak kena bayar pun
sukati kome la
kita tak marah pun actually
^______________^

TERIMA KASIH UOLLLSSS SUME

Selasa, 18 Jun 2013

"SIMPLE GA ALVAS-87"

      Assalamualaikum

nak join click banner ye..:)

"Giveaway Silent Confessions"

Assalamualaikum

click banner untuk join ye :)

 

Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree





Korang tau ke Nabeel Fikree sekarang tengah mencari pemenang untuk Samsung Camera Digital Giveaway dia tu? Kalau korang tak tau, haaa mari sini saya kasi tau. Sebelum tu, saya nak bagitau korang syarat nak join giveaway ni pun senang je.


Giveaway ni dibuat sebagai tanda terima kasih kepada pembaca blog nabeelstories katanye. Saya malas nak cakap panjang lagi, terus je bagi korang baca syaratnya :

  1. Follow blog NabeelStories.com
  2. Buat satu entri bertajuk Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link penyertaan pada ENTRY INI sahaja

Macam mana? Senang je kan? Saya join ni pun sekadar ingin mencuba nasib. Manalah tau kot2 terpilih dapat jugak posing depan kamera baru hari2. Hehee..


TARIKH TAMAT PENYERTAAN : 20 Jun 2013





Isnin, 17 Jun 2013

OST TEDUHAN KASIH

Salam

uolls mesti baru je lepas tengok drama TEDUHAN KASIH kan
well cerita tu memang best kan
tapi malangnya aku baru beberapa kali je dapat tengok drama tu :(
nak buat cam ne, tuntutan tugas kena le utamakan kan

lagu dia best kan

so jum le dengar sama-sama
terima kasih pada 

hanya aku by hyper act

nak download MP3 



RESIPI : KERABU IKAN BILIS

Assalamualaikum
 
Ramai di antara kita yang suka makan kerabu kan?
hurmmm sangat mabelossss kan
leleh air liur
hihihi
 
so hari ni aku nak share le dengan korang macam mane nak buat 
KERABU IKAN BILIS
dah le bahan dia simple, nak buat pun senang and hasil dia sangat mabelossss
sedapppp sangat uolllsss :p

Bahan-bahan :-
 
sorry gambar tebalik, maklum le i bukan jurugambar professional :p

 1) ikan bilis yang telah di goreng
2) hirisan bawang merah, bungan kantan, cili padi, sedikit garam & gula
 - kalau suka pedas, boleh banyakkan cili tu...aku tak suka so aku guna 3 tangkai je
3) perahan limau nipis


lepas tu nak buat dia senang sangat...
oulllsss just mix bahan-bahan tersebut dan gaul hingga sebati ye :D

HASILNYA

tada siap sudahhh!!sedia untuk di makan 
okey selamat mencuba ye

Khamis, 13 Jun 2013

Farmasi Body Control, Body Splash

Assalamualaikum
uolls pernah dengar tak tentang produk
Farmasi Color cosmetics
hari tu aku gi  kat salah satu rangkaian pusat jualan dia yang ado kat Malaysia ni
(biasale hobby aku waktu lunch hour)
^______^
 banyak gak rangkaian produk dia especially make up stuff for gegirl 
tapi hari ni aku mau share dengan uolls pasai 

BODY SPLASH 





Bau dia sangat wangi okey yang APRICOT COCO ni
tak percaya?
silakan mencuba ye!!

actually dia ade 3 variance, yang lagi 2 tu
- BERRIES VANILLA
and
-CHERRY ALMOND
tapi aku lagi suka yang APRICOT COCO ni sebab sangat wangi 
bau dia macam sweet2 gituuuu, **encik semut pun suka, hihihi**

note : mesti korang tertanya2 kan yang botol putih tu apa benda lak,
actually yang botol putih tu aku dah transfer separuh isi dari botol asal 
so senang la aku nak bawak gi mana2
tade la berat bag aku dan jimat space
hahaha!!
padahal bukan berat pun

untuk korang yang nak beli @ mau cuba sila la ye
harga dia kurang dari RM 50 untuk 200ml
bau dia...tahan lama
dari pagi  nak gi keja sampai balik keja still bau sweet lagi
^_____________^
oh kalau botol putih yang comel tu
RM 2 saje...dengan syarat beli le di kedai 2 ringgit...hehehe!!!
okey tata!!


 






Rabu, 12 Jun 2013

WHAT IS THE BEST METHOD TO LOSE WEIGHT??

Assalamualaikum deariesttttt ^_____^
How ur day today?
Mine???
a bit UPSET

during my lunch hour tadi, tergerak lah hati ni nak timbang
nak tau gak dah buat berapa penambahan lemak setakat 2 bulan ni
and
SURPRISE!!!!!
+ 6 KG dari before ni
WHAT !!!
6 KG 
OUCHHHHH.....
eh budak beralih bulan pun tak naik cam gini banyak tau!!
komain aku 'senang hati' sekarang sebab tu le 
MAKIN plus plus plus ni!!!

ni mungkin di sebabkan boleh dikatakan everyday, tiap2 pagi n petang aku amik menda alah ni
(kalau termiss pun adalah 1-3 hari dalam seminggu tu)

SODAP!!!

 serious SEDAP uolls TWIGGIES VANILLA CREAM ni!!
lepas tu hamekkkk ko, sodap makan sodap la badan den naik!!

and reason yang kedua sebab

2 bulan ni takde langsung buat workout!!
skipping pun tade
takat workout jari, tekan kalkulator & keyboard lappy - hari-hari( isnin - jumaat, 8.30 am till 9.00 pm), apelah sangat bakar lemak tepu aku ni....
yang aku tengok jari aku pun sama plus plus gak ayoyoyoyo

so uolls ...yang dah berjaya dengan maju jayanya kurang dalam > 5kg's boleh le share dengan kita macam mane ye uolls buat untuk kurangkan berat korang tu
sangatlah kita hargai
thanks in advance
^__________^

p/s : no matter what, kena jugak buang lemak2 tepu ni...ouuuuccchhhhh!!
 



 



 
 

 




 

Isnin, 10 Jun 2013

TIPS BELI KERETA

Assalamualaikum semua

macam mana hari isnin anda??
well my day is great ^___^ so no Monday blues for me today ^________^

ok korang dah ade kereta?
so untuk orang yang tade lagi macam aku ni, one day mesti nak juga tambah hutang yang dah sedia ada tu kan , adehhhh :((

so jum le kita kongsi apa yang patut ye ...

1 ) SURVEY

korang boleh buat survey dari web2 brand kereta tersebut,
tengok le harga dia, spec dia n so on
atau boleh pergi sendiri ke show room kereta tu lagi puas hati kan
so kalau mane yang boleh test drive boleh le kita test drive kan, lagi puas hati kot :p

ni le yang aku dapat hasil dari uji kaji yang aku buat ~~ pening sekejap~~
 2) KENAL PASTI

ok dah buat survey mestilah dah tau kan berapa harga dia, so kena la kenalpasti FINANCIAL kita macam mane,
 kena buat bajet
 komitmen lepas dah pakai kereta nanti
 ikut kemampuan la ye
 
tak kan le duit gaji nak habis bayar loan kereta je bulan2
lepas dah buat bajet, tolak bahagi darab campur so tau le model apa yang akan jadi 'NEW BABY'
kita nanti kan then boleh le contact ejen2 sah jual kereta ye

tips aku : aku cari ejen mana yang offer banyak FREE GIFT gitu 
^_____________^ 
dan dokumen yang di perlukan tak banyak
ada ejen yang mintak ic, lesen, bank statement 3 bulan, salary slip, EPF statement
dan ade juga ejen yang mintak just ic, lesen & salary slip je
so less is better rite hihihih ^_______^

dan last sekali cuba cari forum2 yang bincang pasal kereta yang korang berkenan tu
sedikit sebanyak boleh bantu koran..

p/s: bila ye harga kereta nak turun hurmmmm 

 
 




 

 

 


 





TIPS UNTUK MENDAPATKAN BE NUFFNANG

Assalamualaikum semua

Lamanya dah tak update blog
hukhukhuk
sobsobsob
Hari ni macam free sikit, then buat entry untuk kita share ramai2
Hari tu aku saje je la bukak akaun  NUFFNANG 
so saje je la nak bagi tiket kat dia macam mane nak dapat BE memandangkan aku xpenah lagi dapat BE
(sedih mak nobb, nak juga rasa macam uolls kan - hahaha saje gedik letew)
untuk dapatkan BE korang harus

==> ada blog dan akaun NUFFNANG

==> Kena isi borang survey dekat akaun NUFFNANG uolls and selalu le update ye but please please & please jangan ko update tiap2 hari pulekkkk...rajin beno yobbb
kenapa kena isi form survey & selalu update
reason dia

Disebabkan Pihak Pengiklan (Advertiser) senantiasa mempunyai pasaran khusus untuk kempen mereka, maka mereka akan memilih blog yang mempunyai pembaca blog yang berpadanan sebagai sasaran mereka. Jika pembaca blog anda termasuk di dalam kategori itu, maka peluang untuk anda dipilih untuk mereka adalah sangat tinggi. Kebanyakan bloggers yang tidak mengisi ruang 'survey' yang disediakan dengan betul berkemungkinan tinggi mendapati blog mereka tidak terpilih untuk mendapat kempen atau iklan daripada Advertisers. Ini kerana, 'survey' tersebut berfungsi untuk Advertisers kami mengenali isi kandungan blog bloggers kami dengan lebih baik. Mana-mana blog yang tidak mengisi ruang 'survey' selalunya tidak akan diendahkan oleh Advertisers kami kerana mereka tidak akan tahu jika kempen mereka bersesuaian atau tidak dengan isi kandungan blog tersebut. Oleh itu, kami amat menggalakkan anda mengemaskini laman 'survey' anda dari masa ke semasa untuk menaikkan peluang blog anda dipilih oleh A!
dvertisers kami.
==> ruang iklan yang korang buat dekat blog korang kena le sesuai ye
so kena la pikir kat mane korang nak letak ruang untuk
"Skyscraper","Leaderboard" dan "Large Rectangle"
seeloknya korang letak untuk ketiga-tiga ruang ni ye
tade istilah ORANG TAMAK SELALU RUGI di sini ye!!hehehe
==>ahli GLITTERATI, rasanya uolls sume dah tau kan apa maksud GLITTERATI tu
maknanya korang tak 'curang' pada yang lain dan hanya setia pada
==> rajin2 kan diri hantar tiket pada pihak NUFFNANG, dont worry dia orang akan reply korang nya tiket ASAP okey...
okey tu jela den nak share hari ni
korang yang ade cara tu boleh la kongsi cara dia macam mana ye
^____^
 




NOVEL : PELAKON CINTA & MR. G

Assalamualaikum

Baru je habis baca novel

not bad la...
tade le zzzz jalan cerita dia

sinopsis   
tengok cover dia macam tak best je kan
then bila baca sinopsis dia terus rasa auchhhh macam best cerita ni

"You ingat, you cantik sangatlah sampai I teringin nak jadikan you girlfriend I?!" - Syed Zakuan Zafran

"I memang sangat cantik.Tapi I tahu, dalam mata you, pasti I tak secantik Aaron Aziz atau tak secomel seperti artis korea kan?! Takkanlah I perlu jantina I semata-mata untuk jadi girlfriend you?" - Tengku Marylin Myacella

tu antara sinopsis yang aku rajin untuk taip disini 

cerita ni bagaimana Syed Zakuan Zafran yang dah simpan perasaan pada Tengku Marylin sejak di secondary school lagi yang sangat setia dengan perasaan dia hinggalah mereka di satukan.

Pada awalnya Tengku Marylin hanya berlakon untuk memikat Syed Zakuan sebab dijanjikan habuan sebanyak RM 2 juta oleh kakak Syed zakuan dan bakal suami kakak Syed Zakuan. Sebab utama kenapa, sebab kaka Syed Zakuan mengatakan yang adiknya seorang gay.

so bermulala agenda Tengku Marylin dan sepupunya untuk memikat Syed Zakuan demi wang habuan yang di tawarkan
sehinggalah mereka di satukan dan berpisah semula di sebabkan angkara orang yang dengki pada hubungan mereka.
Dan mereka berpisah sehingga 2 tahun sebelum bertemu semula.
adakah kasih mereka bertaut kembali??

hehehehe - mesti teruja nak tau kan

ye akhirnya kasih mereka bertaut kembali and happy ending
yeayyyy
^______________^

okey uolls nanti boleh le singgah dekat MPH atau Popular ye cari novel ni...
harga untuk SEM. MALAYSIA : RM 26.00
SABAH/SARAWAK : RM 29.00
karya : ANABELLA

SELAMAT MEMBACA YE!!