Rabu, 21 Oktober 2015

REVIEW NOVEL : TUAN ANAS MIKAEL


Assalamualaikum semua ... 

Okay i excited nak buat review pasal novel yang akan di dramakan nanti ...
Malam tadi berjaya jugak habiskan baca ... , dah lama sebenarnya takde mood nak baca novel ... banyak nau novel yang masih q ... tapi novel TUAN ANAS MIKAEL ni memang best woooo sebab aku berjaya habiskan novel ni tanpa skip page dia .... and so excited nak tau next next next next tu ... maka berjaya jugak aku habis habiskan baca berselang seli dengan game candy crush ... hehehe...

Bagi aku pasal novel ni , best , kelakar ... memang aku tersengih2 je la baca novel ni ... sweet kot TAM & CAM ni ...

awas!! jangan baca novel ni di tempat public hehehe


Paling win, siap ada password tau tuk hubungan dia org tu ... sweet nau nau ... 

Punyala lama dah aku nampak novel ni dekat Popular, buat pandang tak pandang je ... dalam hati...mesti tak best ... hahahaha ...my sixth sense i tak boleh pakai la ... :p
Punyala excited masa tengok iklan dia ada Aaron Aziz, so nekad gak nak beli ... 1st time tu p NUSENTRAL, ada MPH, tengok harga RM 25, hati memberontak nak beli time tu, tapi cuba tahan hasutan syaitan kan time tu, sebab aku ada Popular member kad so boleh dapat 20% diskaun, haaa dah jimat RM 5 tau, boleh tapau nasi ayam satu! hehehe :p


TAM : Aaron Aziz
CAM : Zara Zya

datuk chef wan pun berlakon tau dalam drama ni 


baru i noticed, penulis ni punya novel memang best pun ... suamiku encik perfect10, isteri untuk di sewa, sambutlah cintaku

serious kelakar + sweet


and novel ni storyline dia xde kisah alam rumah tangga between TAM & CAM tau ... so rare skit la kan ...

Korang yang tak sabar nak tunggu drama ni boleh p beli novel ni cepat2 tau ... worth it !!





Isnin, 19 Oktober 2015

I'VE BEEN CHEATED BY SELFISH SELLER

Assalamualaikum semua ...
Post ni bukan lah bertujuan untuk membuka aib sape2, just sharing dari my bad experience ... =(
Untuk korang semua lebih berhati2 especially bab expired date our food ... must aware & concern bout that ye ...

Last friday on 16 October 2015, aku ni malas punya pasal nak berjalan kaki keluar lunch cari la someone yang ada buat delivery food services ... senang la kan xpayah nak berjalan keluar lunch ....
nampak tak nampak tak yang aku MALAS nak jalan ... hehehe

Then aku cari kat 1 group FB, terus la contact the seller, aku order carbonara meatball, meatball and green tea ...
Asalnya aku nak order meatball & apa tah, then the seller said if order more than 2 items, boleh dapat free gift ... hahahaha biasalah aku kan suka nau dengar word free gift tu .. then aku tambah je green tea tu ... tengok dekat gamba memang sedap...rasa pun sedap! carbonara meatball dia pun sedap , just meatball dia rasa tak sedap sangat la ... just so so so so so so je .... jujur tak aku ???

And malam nya aku amik la free gift tu , then terperasan, eh kenapa nampak 2015 je ni (refer picture),, dari situ aku dapat rasa yang something wrong somewhere la kan ...

dia tampal tau untuk date n month tu



bila aku tarik je ketas putih yang dia tampal tu, ha terpampang la best before 3/10/15 tu ha... oiii nasib baik aku tak makan lagi oooiiii ....

nasihat aku :

1) nak meniaga biar jujur ... kalau tak nak bagi free gift pun tak pe ... as long u ikhlas nak meniaga ...
2) kalau u jujur meniaga, definitely ur customer will repeat order
3) kalau u tak jujur, tak  kira la sedap mana pun u masak, org takut nak repeat order. SERIK kot!
4) nak cari rezeki biarlah berkat

actually aku ade je wassup the seller, and tanyadia kenapa bagi bendadah expired as free gift ...
and jawapan dia lebih kurang macam ni ... sebab dah delete wassup dia,,,sakit hati punya pasal peniaga macam ni...

- dia tak perasan yang dah expired date ...
( kalau tak perasan kenapakah siap bertampal tarikh & bulan tu)

- dia cakap benda tu still boleh makan lagi actually sebulan selepas tarikh expired yang dia tulis tu means the real expired is 3/11/15...
(dah tu kenapa kautak tulis betul2 actual expired date)

- dia cakap kat aku nak makan , makan la...klau tak nak makan pun xpe ...
(memang xnk la aku, dah was2, masuk tong sampah je la jawabnya)

NOTA : INI BUKAN SOAL TARIKH EXPIRED TU, NI SOAL JUJUR @ TAK SELLER TU @ FIKIR UNTUNG SEMATA....




EYELINER YANG MURAH DAN TAHAN LAMA DARI SILKY GIRL

Assalamualaikum semua and hello monday ...
Aishhh jerebu dan teruk semula ni kan...sekolah pun dah tutup semula ... untung betul budak2 sekolah ... kalaula office aku pun tutup kan best gak ... hihihihi :p

Sape kat sini yang masih mencari2 eyeliner yang best and murah dan yang penting dia tahan lama and waterprof ... :) Percaya atau tak , harga dia only RM 10 saja termasuk GST ... memang aku suka sangat la kan benda2 yang murah ni ...



antara must have item in your makeup bag okay ...
mula2 aku macam was2 gak nak beli sebab yela murah kan, mesti warna dia xpekat ... macam tipu je kan , sebab masa aku p tu tade tester lagi tuk ni...aku just tanya sales promoter tu je la ...
Kalau ikut cakap promoter tu yang eyeliner ni special edition silky girl keluarkan sempena ulang tahun yang ke 10 ... so aku pun grab je la ... and bila dah cuba terus suka ...

Sebab dia :-
1) Murah (RM 10 inc GST)
2) Warna dia pekat
3) Waterprof
4) Packaging dia cantik

memang eyeliner ni MUST HAVE item untuk korang tau :), harga murah and quality like 5* memang aku suka .... kalau nak compare dengan STILA punya eyeliner yang harga berganda2 dari ni, still yang ni WIN okay!! memang tak best langsung la yang STILA EYELINER tu
 aku pun beli lagi satu untuk buat stock ...
hehehehe

thanks for reading this entry









Jumaat, 16 Oktober 2015

REVIEW THE MELTED FROM TOO FACED

Rabu lepas cuti public holiday bosan2 terus naik komuter p Nusentral ke Sephora la kita ...
Macam kelakar pulak mukadimah entry aku kali ni ... tapi ada aku kesahhhh ... hehehe harap2 korang pun jangan la kesahhhh ye ...

Actually , p sephora just nak beli nyx matte lips je , sebab last time p stok dah tade, tinggal kod sydney n tokyo je masa tu... n kali ni p terus habis licin ...ohhhh maiiii kecewa la saya kan ... sebab p ingat nak tambah lagi koleksi kod yang dah sedia ada ... takpe, next time kita p lagi ye ...
Actually boleh je kalau nak beli dari seller IG tu kan, tapi kita nak kumpul points sebab dah cukup 250 points nanti boleh jadi black card holder =) so ada lagi 68 points to go ... =(

Sebab yang di cari tak ada stock, so kita test itu test ini, then dah test itu, test ini...mesti ada something yang menarik hati kan ... dah nama pun perempuan ... ye tak ??

So MELTED from TOO FACED memang berjaya mencuri hati ku ...
dalam banyak2 warna tu terbekenan pulak dengan warna JELLY DONUT ni , aishhhh ...
tengok harga ohhhh maiii a bit expensive jugak la kan ...=(  hurm ... nasib baik baru je dapat duit refund dari insuran so boleh la beli .... hihihihi ...


Actually dia banyak je warna , rasa nak grab je semua ... tapi pikir kang membazir pulak sebab aku ni selalu at the end lip ice je pilihan hati ku ...hehehe and plus dah cuba warna yang lain macam tak berapa berkenan pulak ....

Warna cantik ,yang tak bestnya, warna dia tak tahan lama ... means ko kena selalu apply la kat bibir kau ... alasan la tu nak cepat habis boleh beli yang baru ... ye tak ??

ok girls, dont forget grab urs okay ...


JOM BERSEDEKAH melalui M2U


Assalamualaikum semua ....
Macam mana dengan aidiladha korang?
Meriah tak???

Actually tadi tengah scroll2 FB ada yang share cara mudah untuk bersedekah dengan minimun RM 1
Tak pa, jangan curious sangat dengan amount tu, yang penting niat korang tu ikhlas :)
Yang penting nya korang ada akaun maybank2u ... 

dah log on m2u account pergi ke go tu ye , macam yang arrow tu

2nd step


pilih zakat & charity

pilih dekat list yang appear tu, kalau pilih yang Islamic Aid Malaysia tu ada bnyak choice, untuk anak yatim, ibu tunggul dan etc.