Isnin, 21 September 2015

Step by step untuk open web nuffnang kalau 400 bad request




Assalamualaikum semua ...

Actually i am a bit surprised today sebab tadi nak bukak web NUFFNANG tetiba dia state kat situ
400 bad request .... oh mai oh mai ... ish ish ish ... cuak jugak la kan , then dekat my blog pun tade nuffnang punya side ... so cuba 2,3 kali jugak then the same thing happened ...

Ok you guys yang ada problem yang sama macam ni apa kata cuba step ni,


klik dekat simbol yang macam plain paper tu ye ... refer the arrow



nanti keluar yang macam ni, then uolls just klik dekat show cookies and site data tu


klik dekat remove tu ye 



And lepas tu boleh dah bukak web NUFFNANG ni 


ok done !



** mission accomplished **



Isnin, 14 September 2015

MASUK SEPHORA TERUS RAMBANG MATA 0_o


Perempuan dan make up tu berpisah tiada ...
Sape setuju ???? ** _ **
Sape tak setuju ???? *_*

Aku bukanlah tau sangat bab2 makeup ni, normally i just put compact powder and lipice je tuk daily working days ... sometimes just bedak johson @ carrie junior & lipice saja, its more than enough for me ... :p

Tapi kalau pergi wedding ke, keluar ke mestilah nak tampil menawan...cewah...menawan ke ...
Alahhhh light makeup je pun ...
Tapi satu habit aku, aku suka beli tapi kurang pakai, then menda alah tu mesti akan expired sendiri lepas 2,3 kali usage .... tak ke membazir tu kan ....

Korang selalu kalau beli barang make up ni kat mana ??
Selalu aku beli dekat WATSONS je sebab boleh collect points , nanti boleh redeem ....
Tempat lain , sometimes guardians , parkson and jarang2 la dekat SEPHORA ... hehehe

One thing yang aku suka pasal SEPHORA ni sebab dia banyak range produk ...
Yang aku tak suka sebab harga boleh tahan wehhhhh .... aku fikir 20x, 20x , 20x jugaklah nak keluar duit tuk something yang temporary macam ni ...







bila dah banyak sangat yang ada depan mata sampai tak tau dah nak pilih yang mana even masa awal2 niat nak beli MASKARA je pun , end up bukan MASKARA je , well ini biasa terjadi ...
betul tak??

almost 2 jam duk dalam SEPHORA ni , dapatlah bawak balik seketul Maskara, sebatang eyeliner dan NYX matte lips and 1 free gift dari SEPHORA .... yeayyyyy ...

hasil tuaian ...
variety colour lipgloss from sephora as a free gift

Masa aku duk ralit pilih2 maskara , SA tu datang nak tolong lukiskan kening aku , aku on je, dah free kan sape tak suka ... dia kata kening aku a bit messy and tebal, dia nak wax kan sikit ... ishhh memang tak la ... jenuh wey aku nak LEBATKAN KENING ni dulu , tak baca la tu ENTRY yang aku buat :p

Agaknya dia bengang aku tak mau, dia lukis sebelah je, sebelah lagi dia suh aku buat sendiri ... eh kuang asam betul ... nasib baik la dia dah ajar step by step nak lukis camne tadi ... hahaha ....
agaknya dia tengok macam kelakar je aku lukis tu, dia tolong la betulkan bagi nampak semenggah sikit ...

result using BROW ZINGS from benefit
** nampak macam apa je, sebab SA tulah suh aku lukis sendiri yang sebelah tu **
panas hati acik

even aku suka dengan result dia, tapi aku tak beli pun sebab bagi aku mahal pulakkksss
plus aku tak suka dengan SA tu paksa2 aku , even dia cakap kalau aku beli benefit product RM 250 and above dapat free gift, malas la aku nak layan ... hahaha

oh ya ...
i just get my ROLLER LASH from BENEFIT, and still not use it yet ... will review it later
my STILA EYELINER, already used it , will review it later
and NYX matte code : ISTANBUL , already used it , will review it later ...


ok jumpa lagi ....

CARA PALING BERKESAN NAK BUANG WHITEHEAD DAN BLACKHEAD ...


Assalamualaikum semua ...
Ya ampun, dari sehari ke sehari actually nak update entry dalam blog ni, tapi tulah...nanti lah, nanti lah, nantilah, the only excuse i have is word NANTILAH ... maknanya apa tu ... suka bertangguh ...
not good not good not good ....

Aku yakin sangat ramai antara kita yang ada problem whitehead & blackhead ni kan ... ishhh aku pun ada and ketara tau ... benda ni kadang2 buat kan kita nya confident level turun especially bila nak jumpa orang ... yela penuh whitehead kat hidung tu ....

Kalau kat WATSONS tu memang rajin la aku beli stripes yang letak kat hidung tu... tapi xbagus sangat pun hampa dan kecewa jugaklah ...

Then aku try pulak jenama yang warna purple tu , dian pixy floral mask ,  hurmmmm ... langsung tak tak tertarik pun aku punya whitehead & blackhead ni ... dah le mahal untuk small tiub macam tu , tak silap harganya RM 39.90 kot ,membazir je ... maybe orang lain berkesan kot , aku tak berkesan langsung ...buat jenuh je sapu ke hidung ni ...

Then aku try pulak satu produk ni, harga pun murah , RM 10 je gitu and guess what, berkesan kau!
saya suka saya suka saya suka , Nora bagi 10 bintang terus untuk produk ni ...

sumber : google , lupa nak snap picture dia, sebab mood rajin nak update blog ni time kat office :p
cara nak pakai dia senang je, just apply the mask tu then tepek kertas yang dia sediakan kat tempat yang uolls dah sapu masker tadi

tunggu sehingga dia kering, about 30 minutes camtu

selepas 30 minutes


puas hati aku !




p/s : tak semestinya produk mahal tu betul2 berkesan untuk kita , betul tak ?
        Aku tak jual produk ni, hehehe
        kalau korang nak TIPS JIMAT dan bagus untuk kulit kita refer SINI okay