Selasa, 19 Februari 2013

!! girls beware !!

hi uolss....hari ni just nak share my experience petang tadi....n i think it's important untuk i share dgn uolss semua...especially GIRLS...

petang tadi lepas office hour around 5.30 aku gi la terminal one...for those yg berhampiran seremban mesti tau kan terminal one tu pe...so dari office aku...kenala melintas jalan nak g teminal...TAPI aku ni penakut sikit nak lintas jalan...especially bila jalan sorang....so i decided use jalan bawah...(yang dari ktm tu) so bila aku turun tangga then sampaila ke bahagian yg mcm tertutup tu(aku paggil teowong)....so masa odw g terminal tu tengok stalls yg ade kat situ tak meniaga....pakcik yang melukis tu pun tade hari ni...memang sunyi la kalau tade orang lalu....

so masa nak balik...so aku kena ikut terowong tu lagi sekali then masa aku lalu tu memang takde orang.....,masa tu around 6.15 pm, takut gak ni sebab sorang masa tu....so just lalu je la...then tetiba aku nampak one indian guy...tak tau dia muncul dari mane....gaya dia sangat MENCURIGAKAN....tapi sebab masa tu dh nak sampai tempat yg nak naik tangga tu so aku teruskan je la jalan aku nak naik tangga...(gaya dia macam nk bukak seluar dia) oooo....memang SCARY la....so aku jalan laju2 atleast lepas dah naik tangga dan dh nampak jalan, kereta,motor, n etc yg dekat public tu i dah lega dah....then dah lepas je dari tangga tu aku nampak sorang budak perempuan, masa tu dia nak melintas jalan....then dia datang dekat aku....

ikuti perbualan aku....

Budak perempuan : akak ikut bawah ke tadi?

Aku : aah, kenapa?

Budak perempuan : akak ok x?ade orang tak tadi kat bawah. Saya kena kejar tadi dengan indian man, dia ada lagi ke kat bawah tu kak? saya lari tadi kak naik sampai atas ni...

Aku : aah dia ade lagi tadi....cuak gak akk lalu tadi, tengok macam mencurigakan je...

Budak perempuan : tu la kak, takut saya tadi,nasib sempat lari kak....

Aku : alhamdulillah la ko tade pe2....

lepas tu ade la bual2 kosong aku dengan budak tu...lepas tu aku pun terus balik...budak tu pun melintas g terminal

kat sini aku nak tekankan kat kita2 semua especially girls/ladies n terutamanya bila jalan sorang2 di tempat2 yang sunyi....kalau boley jangan la telalu berani....

pengalaman ni sangat berharga dekat aku.....

so untuk yang muslim tu seeloknya baca la ayat kursi sebelum keluar rumah ye...

ok uolsss take care ya!!!!


Isnin, 18 Februari 2013

!!new baby!!

i just bought a new baby for me!!!

really melt with e shape....dont know why but everytime i'm looking for a new watch...i'll looking for dis shape 1st...then i'll consider about e price...hehe..
masa hari tu bnyk gak kedai jam yang aku terjah....semata-mata nak cari shape yg berkenan di hati.....hihihi....lenguh gak la kaki aku tawaf sopping complex tu nak mencari shape yg berkenan di hati kan.....ghasak la janji jumpa PLUS dapat gak bakar kalori aku yg bnyk ni kan(sedapkan hati) hahaha....:-)

and masa dah puas cari, kuar masuk kedai jam....then last kedai jam yg ade dlm sopping complex tu kot i guess....then masuk,pergi ke satu demi satu peti kaca....then dekat bahagian U2 akhirnya jumpa gak....tnya amoi tu....hrga kt tag tu RM 469....after less dia bg la kt aku RM300++....actually dh over my budget dh hrga after less tu....sbb budget aku not exceed than RM 200...tapi dh berkenan punya pasal....beli saje lah....
but sebelum beli tu,i kol la my mum dulu tnya pendapat...(anak mak sungguh-dah 25 tahun still dont know how to make own decision,,hihihi)
then my mum said...beli je kalau dh berkenan....so green light dh dpt kn....ape lgi...hahaha...:-)then it's mine....

ok dah cek everything...byar....then pe lagi balik la zzzzzz dh penat kan.....
eh before balik kita singgah kfc dulu sebab malam nya malas nak masak.....pemalas betul la den ni.....