Jumaat, 21 November 2014

UNTUK WANITA BERTUDUNG

Assalamualaikum semua ...

Korang pernah tak kalau tengok iklan kat TV tu then terus tergoda dengan iklan tu ... means iklan tu dah berjaya pengaruh korang untuk membeli dan mencuba produk dia!

Aku? Kalau korang tanya aku jawapan dia MEMANG ADA ... SELALU! kuikuikui
And yang baru ni aku dah tergoda dengan iklan syampu...eh bukan baru la...actually lama dah...cuma aku baru beli dan guna dia ..... :p


sumber : safi.com.my
Kalau selalu aku tengok TV , mesti ada iklan SAFI SHAYLA ni kan...so memang aku tergoda la kan dengan iklan dia...memang lama dah niat nak cuba produk ni ... memang aku ni mudah di pengaruhi oleh iklan :p , even dah lama tergoda tapi kena tahan dulu la keinginan hati ni memandangkan syampu yang aku guna sebelum ni masih banyak lagi dan aku pulak jenis kalau beli nak beli yang botol besar je...senang dan jimat kekdahnya ... so kenala hold dulu niat suci murni aku tu ... (membazirkan amalan syaitan!!) chewahhhh

Actually syampu yang aku guna sebelum ni pun okay jugak ... cuma yela macam aku cakap aku ni mudah dipengaruhi oleh iklan ... my bad!! tak kan la aku tak mau tengok tv pulak kan ... eloknya tv ni tak perlu ade iklan la kan ... bolehhhhhh gituuuuuu ??? bukak stesyen tv sendiri la dila oiiiii ....

so aku kalau beli syampu mesti pilih yang ANTI DANDRUFF punya ... tak tau la kenapa...nak kata aku ada masalah kelumumur tade la jugak ... but MAJOR PROBLEM aku actually masalah RAMBUT GUGUR
Aishhh takpe...next time kita beli yang ANTI HAIRFALL pulak ye !! :p

Untuk korang , safi syala ni ade 4 VARIASI untuk di pilih, sesuai dengan masalah korang la kan ... jangan jadi macam Cik Kiah sorang ni udah la, ada masalah rambut gugur p beli yang anti dandruff ... pasai apa tak tau la ... amboiiiiii jual nama Cik Kiah pulak ye ... hahaha! maaf Cik Kiah ... :p

So selepas beberapa kali penggunaan ... aku bagi 4 stars dari lima bintang ... wah macam juri maharajalawak mega pulak dah ni ..., sebabnya aku suka sengan syampu ni...memang best! Rambut pun wangi tau ... aikk cakap macam syampu sebelum ni tak buat rambau kita wangi pulak kan ... syampu before ni pun wangi jugak cuma syampu tu dah guna lama , so bau dia dah sebati ... jadi biasa2 je la kan, bila guna yang baru ni ...jadi teruja la dengan wangian dia kan ... macam kalau kita beli dan guna PERFUME jugak la kan ... bila dah lama dah sebati dengan bau tu mesti nak cari bau yang lain ... :)

Okey ladies and gentlemen  selamat mencuba okay !

TQ for reading this entry ... xoxo


Rabu, 12 November 2014

Kecewa :(

Kecewa dengan performance aku yang memang sgt update blog aku tahun 2014 ni... adoi... sila ketuk ketampi! Kenapa malas sgt ni diri ...

Tengok la ni,,, suram je post tuk 2014 ,,baru ade 13 post setakat 12 November 2014 ...sedih kau....

Ok kena lebih rajin lepas ni...:p

Resipi makaroni campak campak

Hi uolls... 

Hari ni mood aku gedik sikit nak hapdate jugak resipi makaroni sempoi aku ni
Kenapa sempoi...sebab nya... bahan2 dia sume campak2 je... campak2... tada... siap!

Bahan2: -

🌸 makaroni (wajib! ):p
🌸 telur 1 @ 2 biji (aku guna 1 je,, sebab masak tuk sorang je )
🌸 ayam sedikit (potong dadu )
🌸 cheese sekeping (kalau nak buh lebih pun takpe )
🌸Cili api (5 biji )
🌸Bawang kecil, bawang putih, lada hitam, halia sedikit (kalau tak mau guna lada hitam pun takpe,,)

Cara2: -

🌸Cili api, bawang kecil, bawang putih, halia dan lada hitam dikisar (aku suka guna lada hitam yang biji2 tu)
🌸Tumiskan bahan2 yang di kisar tadi sehingga cili tu masak... Jgn dilupa ayam yang telah di dadu tadi
🌸Buh sedikit air
🌸Jgn lupa sedikit garam
🌸Masukkn makaroni yang telah direbus (masa nak rebus makaroni tu, campur sedikit minyak masak, tips untuk dia tidak melekat )
🌸Goreng makaroni tadi,, masukkan telur yang telah di kacau...kacau lagi dan masukkn cheese yang telah di siat2...
🌸Goreng sehingga cukup masak dan hidang la
🌸Sebab aku tak buh sayur so aku buh le salad tu tuk hiasan... hihi...
🌸Mayonis pun saja letak... sedap!

SUPPLEMENT BERASASKAN SARANG BURUNG

Assalammualaikum lovely & macho semua?
Ada baik ka tade baik ini hari ....
hope u guys doing well today okay ....

Aku sebenarnya sekarang di dalam 1 misi untuk mencari supplement yang berasaskan sarang burung.
Eh bukan, supplement tu ingredient dia mengandungi sarang burung n lain2 lagi eg : delima, madu.
Ini adalah misi khas aku sekarang ...
Kenapa aku sampai bermisi khas pulak tuk cari supplement ni sebabnya mak aku suh cari kan produk ni

Kisahnya...
mak aku ade tengok dalam tv, biasalah rancangan tv yang ade slot produk tajaan tu, ha masa ni lah Datin yang buat PR tu berjaya menambat hati mak aku untuk mencuba produk beliau.
MALANGNYA, mak aku lupa apa nama produk tu :( ,  dan aku anak yang budiman ni kenalah bantu cari produk yang mak aku nak tu ... hurm...puas juga ku cari ni .... tak jumpa lagi... :(

korang tau x mana2 produk supplement yang ade sarung burung dalam ingredient dia...habaq mai please
..... ok le, aku nak sambung pencarian di MR. GOOGLE







Isnin, 3 November 2014

FENOMENA JERUK MANGGA ASAM BOI

Assalamualaikum semua.....
u guys buat apa tu???
Aku baru je lepas tengok separuh akhir AF tadi...
Tahniah untuk Firman, Ewal, Nuha, dan Aman dapat keperingkat akhir...serta Adel yang telah diserap masuk semula untuk keperingkat akhir. Tadi sempat jugak aku baca dekat FB , ramai jugak yang tak berpuas hati macam mana si Aman ni boleh kekal hingga ke akhir ? aku pun sama .... dia nyanyi tak best langsung kot!!tapi yelah nama pun program realiti kan...

Oh btw, sekalung tahniah untuk Pahang yang telah menjuarai Piala Malaysia semalam menentang JDT dengan penalti 5-3. So esok Pahang cuti peristiwa la ye :)

Sekarang ni memang tengah hot kat FB pasai MANGGA ASAM BOI...aku ni kalau nengok depa duk upload picture tu memang duk telan air liur je la kan...fenomena jeruk mangga asam boi ni sampai depa duk buat business la jual jeruk ni kan...sampai le aku jumpa kat IG yang orang tu duk complain dia beli tudung , last2 tudung nya bau jeruk tu pulak...hehehe...maybe air jeruk tu la tumpuh kan so terkena dekat tudung yang dia beli tu ..... adoiiiii kesian pulak kan macam tu

so kebetulan pokok mangga epal belakang rumah aku ni berbuah, aku pun minta jasa baik ayah tersayang tolong kaitkan mangga tu dalam 3-4 biji. (jimat dah kan, tak payah nak beli...buat sendiri lagi puas hati)

sekarang mangga dah ade , let's do  JERUK MANGGA ASAM BOI
Bahan2 & cara nak buat dia mudah sangat2 uolls....

-mangga muda dikupas kulit dan di hiris
- cili padi (dipecahkan) (aku guna 10 biji)
-sedikit gula
- asam boi (10 biji)

cara dia uolls campurkan kesemua bahan di atas, gaulkan dia dan masukkan di dalam botol dan peramkan ia seketika ye. (atleast semalaman)
tapi aku dah terliur sangat aku buat petang tu malam tu aku dah makan dah...hehehe...

cubalah uolls memang sedap sangat, ade rasa masam, manis n pedas2 ...memang sedap wooo
betul tak tipu ... selain mangga boleh jugak guna buah kedondong jugak kan ... mesti sedap jugak tu ....ohhh nyummy!!!:)