Rabu, 16 Oktober 2013

FILM : BENCINTA

Assalamualaikum lovely

aku tau maybe agak lambat aku nak update tentang filem BENCINTA
tapi tapi tapi aku tetap nak hapdate jugak kat sini pasai filem ni ...
well aku memang le minat sangat dengan sicantik manis ND , and dat y this film is MUST watching
sebab tu la aku gigih g tengok cita ni even sorang  ... huhhh!!
ni la nasib bila bff dah ramai tamatkan zaman single mingle depa
sob sob sob

seriously tak tipu  ...this film is so so so so AWESOME
aku cakap ni bukan sebab semata2 aku minat dekat Nora Danish,
tapi sebab film ni memang memang best sangat2


setakat ni...aku rasa film melayu paling best yang penah aku tengok 
cerita dia yang penuh dengan pengajaran untuk kita as a woman/wife, untuk kaum adam as a man / husband and kita semua what FRIENDSHIP it is ...




PERFUME OOOO PERFUME


Assalamualaikum lovely

Aku yakin sangat-sangat yang sume orang ade fav perfume masing-masing kan
Aku dulu boleh dikatakan sangat loyal dengan BODY SHOP punya brand
and now now now ... aku dah mula 'curang'
ececece ....

MADAGASCAN VANILLA FLOWER PERFUME OIL
vanilla smell
VANILLA SMELL
-bau dia best wooo tapi dia sentiasa buat aku rasa nak makan ...hahaha
  tapi memang bau dia best sangat2 . ...soft je bau dia...so feminin :)


WHITE MUSKĀ® PERFUME OIL 
WHITE MUSK 
 - bau white musk ni pun best i tell u ... cuma bau dia kuat sikit kalau nak compare dengan vanilla tadi tapi 
   DONT WORRY bau dia still sedap untuk hidung orang sekeliling kamu ... acaceh
   sejarah aku berminat dengan white musk ni sebabnya masa dalam bas aku duduk sebelah one girl ni 
   and terbau aroma perfume ni dari ni ... terus jatuh cinta ...ececeh ... terus jatuh cinta dengan smell perfume 
   ni tau bukan dengan girl tu ...auuuuuu



 VERSACE BRIGHT CRYSTAL
- ya ampun perfume ni sungguh memikat kalbu aku ... ececece ... bau dia seriously sangat-sangat wangi 
  tak tau nak reclassified bau dia macam mane ... hahaha ... sungguh tak membantu ye tak ... tapi masa aku g
  cari perfume hari tu salesgirl tu bagi aku test bau dia ... uisshhhh terus jatuh cinta mak nob ... tapi perfume 
  ni aku jarang pakai sebab mahal ... sayang ... nak beli sebulan sekali memang pikir juta juta kali la 



AMORE MIO 
-amore perfume ni bau dia fruity. best tau bau dia ... i like i like i like ... harga dia pun tak mahal sangat ...
 cuma perfume ni takde penutup le ... so agak leceh bila nak bawak travel ... tapi bau dia tip top
 and lasting  ...

LOVE GENERATION SEXY
-di sebalik botol dia yang berambu ramba tu percayale dia memiliki bau yang yang sweet gitu ... hehehe bau 
 dia ade sedikit floral macam tu ... and soft je bau dia ... memang feminin la .. sesuai untuk wanita melayu     terakhir macam i kan ... plus harga dia pun tade le mahal sangat pun :)

 VIVA LA JUICY
-nengok botol dia pun dah mengancam kan siap bereben-reben bagai ... bau dia sangat KEBABOM bagi 
 aku , pendek kata bau dia sangat sangat best ye ... combination of sweet + gum smell ... ha macam mane tu 
 ea .. :) conclusion yang aku buat perfume ni bukan lah perfume yang indah khabar dari rupa ...hehehe



VIAL perfume  and miniature perfume koleksi aku ...
haishhh habis duit den
tapi tapi tapi daisy marc jacobs tu bau dia macam bunga rampai weh ... pelik amek 
tapi tapi tapi lancome, chloe , coach perfume tu pun best cume cume cume kalau nak beli size besar memang aku tak mampu la sekarang ni ...

actually ni tips untuk u guys la kalau nak beli perfume why not kita beli yang VIAL or miniature size ni dulu, sebab nak tengok bau perfume tu serasi ke tak dengan kita ... even bau perfume tu wangi tapi bila sembur dekat kita tetiba jadi tak mengancam kalbu kan ... hehehe sebab setiap orang kan keserasian dia lain2, so dari bazir bazir beli lepas tu tak pakai better guna cara ni dulu kan 

so ape pulak perfume fav korang ... boleh le share dekat sini kan 

psssss ... nak tau PERFUME apa yang murah dan berbaloi KLIK SINI :)  




Khamis, 10 Oktober 2013

TERINGINNYA BERCUTI KE PULAU

Assalamualaikum  ....
Lately life tersangat la messy nya ...uish ...banyak betul plan yang terpaksa di tangguhkan @ cancel due to . .
unexpected aiyooooo

so sekarang in my mind ... sangat2lah ingin bercuti
sebab nya nak sangat-sangat la p relax my mind ni
cadangnya nak p ke GANU KITA
tapi tapi tapi ...
bila umo dah hampir2 ke 3 series ni .. eh bukan beemer 3 series tau ... hehehe umo yang 3 series
how time flies ... cepat betul masa berlalu kan
membe2 yang selama ni kehulu kehilir bersama pun dah ade family n their own life .. tak kan la nak kaco pulak kan, nak pi sorang ... memang BIG NO la kan, confirm tak dapat green light dari parents nanti

eh banyak melalut betul ... ok ok ampun ampun ...continue with plan ke TERENGGANU tadi
kenapa banyak tempat kat MALAYSIA ni TERENGGANU jugak yang dipilih
kalau ikut hati ni, nak p PARIS / LONDON terus, tapi tapi tapi masih tak mampu lagi .. so kita buat plan mana yang mampu je

sebabnya aku teringin sangat nak 'bertapa' di PULAU 
dengar kata pulau kat GANU cantik-cantik :)

ape je la yang aku nak 'bertapa' kat situ ye tak ... so jom la layan picture-picture yang aku curik kat google
hopefully takde lagi unexpected thing happen
selalunya macam ni la...kalau merancang sangat last2 mesti tak jadi
tak pe dugaan tu ...SMILE :)

 



 

 


p/s :- 1st time pakai perfume marc jacob daisy edt ... eh awat bau dia macam bau bunga rampai ni ...pak pak pung kepak kepak kepung :p


MACAM MANA NAK GUNA MAYBANK VISA DEBIT KAD untuk MSOS




Dah tiga hari dah aku frust sebab aku nak buat MAYBANK SECURE ONLINE SHOPPING still tak berjaya ...aishhh depa ni memang nak suh aku berjimat cermat la....

so as usual sebab asyik fail je aku pegi la google...so depa suh pegi kat m2u dekat bahagian utilities then update dekat situ ... and bila aku pegi sign in dekat aku nya m2u...aish mane lak utilities ni ... camno nak update ni ... alahai ... dugaan sungguh la ... ok sabar - sabar ye ...

next apa lagi ...setelah cuba beberapa kali terdetik le idea nak call customer service maybank (ceh baru nak dapat idea ... huhhh ... ape da... then call la 1 300 88 6688 dan ikut je le arahan ... ni lagi satu hal ...boleh pulak tekan nombor sambungan yang salah, aishhh....nasible customer service dia mesra pelanggan then dia yang tolong sambungkan ke bahagian sepatutnya ...

eh sebelum tu pastikan kad uolls tu adelah kad debit okey ...< cherry yang ranum  @ MU version >

sumber : google

bila dah bercakap dengan person yang incharge just bagi tau dia je yang nak register phone number tuk VISA DEBIT CARD , nanti dia akan tanya uolls few questions tuk pengesahan la ic number, account number, nombor yang kat depan kad, alamat then lagi satu phone number yang kita nak register tu 
untuk mudahkan urusan, seeloknya korang guna no phone yang sama untuk TAC M2U sebab lain nombor nanti korang kena register pe tah dia cakap hari tu ...lupa den < ape ni ...belum tua lagi sume lupa >

bila dah setel ni so aku pun excited le nak p buat transaction yang fail je tu kan ...eh sekali fail lagi
awat ni ...ape lagi  ... ape lagi ...ape lagi????
 huhhhh ...
nak kata balance aku tak cukup ... aku dah sign in sign out dah M2U tu nak cek balance aku ....eh cukup la...hishhh ape lagi ni

so memang malas la nak call maybank lagi  so aku tanya je dekat kawan aku kot-kot la dia tau ...
and and and ... dia tau ...bagus bagus bagus
sebab aku still fail lagi sebabnya kalau nak buat transaction lebih dari RM 500 per transaction kita kena 
ubah had limit dulu dekat atm mesin tu
so satu keja lagi la pulak kena tukar limit pembelian tu , so aku pilih la limit yang aku nak tu ... alang2 tu aku ubah sekali limit untuk transfer duit ... senangkan tade la t asyik nak p atm machine je ..(walhal memang selalu pi pun kan ...hahaha)

and lepas 2 step ni aku buat, barulah pembelian aku tu berjaya ... YEAYYYYY!!!

ok guys...hope this will assist u incase u guys face problem yang sama macam i budak yang baru belajar ni :)

see you soon 











Rabu, 9 Oktober 2013

OST LOVE YOU MR ARROGANT

korang korang tengok tak drama LOVEUMRARROGANT ala yang tengah hit sekarang ni
aku?
harus la...best ooo layan cerita tu ...
dah beberapa episod ni layan cerita tu so jadi terminat pulak la dengan OST untuk cerita ni kan

so kat sini aku tepekkan lirik lagu TETAP MENANTIMU - NOMAD

Aku menyedari telah jatuh cinta
Tapi aku tak bisa mengungkapkan
Terasa bahagia ku mencintaimu
Walaupun kau belum mencintaiku

Aku di sini kan selalu menunggu
Yang selalu ada di setiap waktumu
Selalu menanti jawapanmu
Untuk cinta yang terakhir

Semakin ku bisa untuk menyayangi
Semakin ku bisa untuk mengerti
Dari semua hidupmu yang ku mimpikan
Kan ku hapus semua menjadi indah

Tak akan pernah hilang rasaku
Cinta yang membawa dalam hatiku
Bagai mata yang tak terpejam
Aku tetap menantimu

Aku di sini kan selalu menunggu
Yang selalu ada di setiap waktumu
Selalu menanti jawapanmu
Untuk cintamu

Tak akan pernah hilang rasaku
Cinta yang membawa dalam hatiku
Bagai mata yang tak terpejam
Aku tetap menantimu
Aku kan tetap menantimu


eh jum nyanyi sama-sama 



kalau nak download lagu ni sila la KLIK SINI YE ^_^  boleh la dengar selalu ye tak ...

okey jumpa lagi ye >_< 

Selasa, 1 Oktober 2013

SPECIAL BIRTHDAY GIVEAWAY BERNILAI RM750

Assalamualaikum

 

nak join jugak sila klik banner di atas ye
tamat pada 10.10.2013 jam 5 petang 
cepat-cepat sebelum terlambat :)