Selasa, 29 November 2016

LAST EPISOD DRAMA UMAIRAH

Assalamualaikum and hello there .

Ade yang peminat drama umairah tak, ala yang ganti drama trending patahnya sebelah sayap tu.
Semalam dah last episod dia kan cerita umairah lakonan lutfya & amar asyraf (eh betul ke tak spelling nama depa ni) , be honest aku takde la follow cerita ni dari awal and memang ade jugak la skip nengok nya. Yelah dah kul 10 baru nak tayang kat tv, ngantukkk dah wey time tu. Tu yang kadang2 malas nak tunggu tu.

Tuk last episod semalam lagi la, pukul 11 wey baru nak tayang.adeh...sabar je la. Nak tau ending punya pasal, gagah kutahankan mata ni, even dah pedih2 mata tahan ngantuk ... mentang2 lah final episod , saja je la tu nak suh orang tunggu kan.

Honestly, aku suka storyline tuk ending semalam. Bak kata housemate aku jarang cerita yang ending dia hero mati. sadis sangat ending dia kan. Bermula dari dendam akhirnya memakan diri sendiri kan.
Tabah betul si umairah ni, lepas satu2 orang yang dia sayang tinggalkan dia. sob sob sob.





Isnin, 28 November 2016

REDEEM GIFTS DEKAT ASTRO CIRCLE

Assalamualaikum and hello.

Most of us kat umah mesti ada astro kan. Kalau uolls perasaan la kan, dekat astro bill korang on top tu mesti ade total points kan. Ha perasan tak? eh jap, betul ke kat atas tu or dekat bahagian last sekali. Alamak lupa pulak, yang sure memang ade stated dekat situ points collection korang.

Dulu aku tertanya-tanya gak kan points tu tuk apa, yela siap dia tulis kat situ expired points korang.
Ha rupanya setiap points tu korang boleh guna tuk redeem gift dari astro. Ha kat dunia ni sape yang tak suka gifts kan. Sume suka!Aku pun suka weiiii. :)


Okay kalau nak redeem gift tu korang kena register akaun astro circle dulu tau.

www.astro.com.my/astrocircle
korang register dekat sini ye.





Atau korang boleh login via FB or google account je, kalau malas nak register. hehehe . Nanti dah login nanti update la korangnya details dekat situ and jangan lupa lak masukkan account number astro korang, so nanti dekat situ dia automatik akan update current points korang tau.




then bila nak select benda apa yang korang nak redeem , click dekat redemption catalogue tu. Sape cepat dia dapat tau. Normally tuk yang hot item tu. So korang rajin-rajin la log in nak tengok item apa yang best astro offer masa tu. Ala free je, postage pun free uolls!

macam2 kategori ade, klik dan pilih je!




so far aku dah redeem beberapa items, coming soon beg tu yang atas sekali tu, ade jugak points yang dah expired...hurmmm rugi je ...next time kena rajin la login akaun astro circle ni kan.

korang pun selamat meredeem okay !




Khamis, 24 November 2016

NEW MOBILE INTERNET FROM DIGI

Assalamualaikum and hello.


Sekarang kalau kita tengok berlumba2 telco yang kuarkan plan tuk mobile internet kan.
Baru2 ni pulak dari digi, which is RM 50 boleh dapat 10 gb internet which is 5gb for weekend and 5gb lagi for weekday.

At 1st aku rasa ni sangat berbaloi compared dengan previously aku amik celcom first plan dengan jumlah gb yang sama tapi kena bayar RM 80 pulak (tapi sekarang RM 80 ni boleh dapat 20gb internet, 10gb weekend + 10 gb weekday) .

Tapi hari ahad lepas , aku tekejut gak sebab dapat text dari Digi mentioned aku dah guna 100% kuota internet aku, memang surprise sangat lak sebab before ni aku guna celcom 10 gb, 5gb weekend + 5gb weekday cukup je, siap boleh carried forward balance dalam 1gb gitu ke next month..ni memang aku tekejut sangat la kan. Yang paling tak best nya dia limited whatssup tau ... stress mak, salah aku gak sebab tak tanya detail masa nak amik plan ni...n menyesal gak la sebab terminate celcom hari tu ....huwaaaaa


so bila dah dapat text kata aku dah guna 100% quota internet aku, memang aku cek la dekat app dia, tekejut gak bila kat situ stated aku baru guna 653MB tuk weekend nya plan,,padahal weekend la paling banyak aku guna data internet coz on weekday selalu waktu siang aku guna wifi office. eh kantoi dah.hehehe. 

so untuk lebih kepastian, gigih call hotline dia tapi hampa sebab line bz je so guna cara lain la, pm kat fb je.


okay terjawab dah, yang plan weekend tu hanya guna bila dekat area yang ade 4G je masa weekend kita,,,hahaha sadis tul,,sebab kampung aku takde 4G,and weekend memang aku balik kampung.sadis sadis sadis.

salah sendiri sebab tak tanya detail masa nak amik plan ni. Tak pelah nasib baik takde kontrak kan, so boleh la terminate dah.hehehe.

So nak amik telco mana la lepas ni....hurmmm,

Bagi aku okay je plan digi ni, just sebab kampung aku takde 4g, so macam tak berbaloi tuk aku. Lain orang lain kan dia nya situasi. So jadilah pengguna yang bijak. hehehe



Selasa, 22 November 2016

SALES di hujung tahun

Assalamualaikum 
Apa yang best bila dah hujung2 taun ni...?
Mestilah SALES dimana2 kan... huhhuhu.

Boleh di katakan semua kedai, semua store buat sales 
Adeh, memang best dengar sales ni, rata2 murah belaka. Tapi betul ke murah ? hehehe

Pegi situ sales, pegi sini sales, ya ampun memang nangis la poket bulan ni. Nafsu soping boleh tahan gak ni. Adeh. Bak kata orang time ni la nak berbelanja ..., ish ish ish, hahaha !!

Dah terbayang2 SEPHORA HOLIDAY COLLECTION dah ni.hihihi. 


tiba2 teringat lagu KALAU AKU KAYA , ALTIMEL FT AWI RAFAEL lak .hehehe





Khamis, 17 November 2016

CITRA LOSYEN WANGI

Assalamualaikum

Hari tu ade tengok kat IG cik epal , time tu dia post pasal satu losyen , losyen citra #CantikCaraCitra
Woww baca komen dekat situ rata2 kata wangi...ni yang buat iooollls excited nak cuba . Hehehe
Biasala iools memang gini, memang mudah terjebak ...

So gigih gi kat guardian yang dekat dengan opis ni, ala kecewa nya tak de pulak. Okay , pegi giant pulak ehhh takde jugak...ish orang excited nak beli, dia takde pulak kat situ... hahaha kecewa kejap iolls time tu.

Kebetulan hari tu p tesco tak teringat pun nak cari losyen ni, dah tajuk dia nak beli 1 barang dia p round 1 tesco, sampai kat department sabun2, syampu2 tu ha nama lak losyen CITRA ni, terus ting
p bau setiap warna. Semua wangi2 semua menarik hati...hehehehe

bau yang ni paling menambat hati
beras jepang & minyak bunga camellia
Serious wangi sangat, bau losyen ni even kau dah sembur perfume pun kau still boleh bau wangi losyen ni lebih dari bau perfume ko tu. ha boleh bayangkan tak wanginya perfume ni.

Kalau b4 ni aku memang setia dengan johnson nya lotion, so lepas dah terbeli citra ni, memang tak setia dah dengan johnson nya lotion tu. hehehe.

Harga dia pun tak mahal, tuk big bottle RM 10.XX, and yg small one RM 4.XX. So orang tamak memang akan beli yang besar terus la. hehehe




Jumaat, 11 November 2016

FENOMENA TUDUNG PUCCI

Assalamualaikum semua ...

Kalau nengok sekarang kan tengah in tudung design pucci kan. Memang cantik2 jugak la corak dia.
Hehehe geram nengoknya. Rambang mata and cantik2 belaka.

Memang corak tu menarik hati aku, memang cantik la kan...tapi benda utama kena tengok material dia. Sebab nak pakai kan nak selesa, kalau material dia tak best tak selesa lak nak pakai nanti.
Sebab mostly yang aku nengok sume material satin, aku lak tak berapa suka sangat tudung material satin ni, panas pakai nya, n tak berapa selesa sangat, especially kalau ko pakai time cuaca panas...memang tak sabar la nak balik umah time tu :)

So hari tu jalan2, jumpa lak pucci material chiffon , terus la grab selai, untuk wat tambah pada koleksi tudung yang sedia ada. hehehe.



mula2 pilih latar pink, tah camne tukar lak time nak bayar tu...hehehe sume kes rambang mata punya pasal . hihihi

material chiffon tu bagi aku lagi best dari satin nya material, Tak licin, tak panas, n senang bentuk.

Okay selamat berpucci :)

Selasa, 1 November 2016

HELLO NOVEMBER

1 November 2016, bulan2 terakhir sebelum kita melangkah 2017...sekejap sangat masa berlalu