Isnin, 24 Oktober 2016

LIRIK LAGU : SELAMANYA CINTA OST SURI HATI MR PILOT

Pabila Ku Lihat Senyumanmu,
Terdetik Memori Pertemuan,
Kali Pertama Kita Berdua.

Ada Sesuatu Tentang Kita,
Kemesraan Bersama Membuatku Alpa,
Tak Pernah Terlintas Untuk Aku,
Kehilanganmu.

Aku Tahu
Aku Tahu Kau Juga Pun Turut Rasakan Itu,
Lebarkanlah Sayapmu Ke Pangkuanku,
Agar Bayangan Hitamku 
Berlalu.

Tanpa Cintamu,
Ku Merasakan Hidup Tak Lagi Bererti,
Tanpa Dirimu
Aku Rapuh.

Tiada Tanda Tanya,
Tentang Ketulusan Kasih Kita Berdua,
Bersemi Cinta,
Ku Harap Kita Kan Selamanya Cinta.

Ho …Hooo,
Jarak Itu
Buat Ku Celaru
Memikirkanmu Merindukanmu,
Namun Itulah 
Menguatkan Cinta Kita.

Tanpa Cintamu,
Ku Merasakan Hidup Tak Lagi Bererti,
Tanpa Dirimu Aku Rapuh.

Tiada Tanda Tanya,
Tentang Ketulusan Kasih Kita Berdua,
Bersemi Cinta,
Ku Harap Kita Kan Selamanya Cinta,

Tanpa Cintamu,
Ku Merasakan Hidup Tak Lagi Bererti,
Tanpa Dirimu Aku Rapuh,

Tiada Tanda Tanya,
Tentang Ketulusan Kasih Kita Berdua,
Bersemi Cinta,
Ku Harap Kita Kan Selamanya Cinta,
Bersemi Cinta,
Ku Harap Kita Kan Selamanya Cinta.







Selasa, 18 Oktober 2016

PERFUME ADDICT

Assalamualaikum and hello :)

Semua orang suke wangi, aku pun suka wangi, uolls pun suka gak kan...hehehe
Kalau dah wangi tu mestilah sinonim dengan perfume kan .

Kadang2 sampai pening kepala sebab dah bau banyak sangat perfume tapi still tak dapat decide which perfume yang kita nak kan, hehehe, aku selalu macam tu .



Currently fav aku jo malone nya brand, hehehe wangi tapi bit pricey la , so tak leh guna selalu

Then bright crystal pun feveret gak, also mahei, kena puasa 2,3 bulan baru leh beli yang 50ml tu. hehehe

Yang botol hitam, penutup pink tu pun wangi gak, britney spears nya. Aku suka bau dia , macam manis2 gitu.

Okay kalau perfume retis ni, i suka precious by rcw, so far aku dah beli yang matahari by shila rusly and rita rudaini, matahari nya wangi tapi still precious wangi bagi aku.

Body Shop nya aku suka white musk , tapi sebab sekarang harga dia mahei na...aku stop beli, better beli jo malone. hehehe

Normally on working days aku pakai echanter paris je , yang botol kuning tu. Even murah tapi wangi and long lasting gak.

Okay guys, c u in next entry.
Share la kat aku pulak fav perfume korang apa.



Khamis, 13 Oktober 2016

MAKAN DI DOLLY DIM SUM

Assalamualaikum semua and hello :)

Actually lama dah 'ngidam' nak makan kat Dolly Dim Sum ni, syok tul baca review uolls sambil telan ayak liur kan time baca tu ... hehehe

So far outlet dia ada 2 , 1 kat avenue k and 1 lagi dekat NUSENTRAL. sebab kan aku selalu gak la p NUSENTRAL tu kan tapi selalu tak jumpa restoran dia ... sobsobsob.
Ha kebetulan last week p SEPHORA sebab 20% off untuk black member , so saja la cari gak kat mana restoran ni kan, alhamdulillah finally jumpa gak...actually kawan aku yang jumpa, nak harap aku, memang manjang tak jumpa je la kan. T____________ T

Masa kami sampai tu dalam almost 1pm macam tu, tu pun dah full house, kena tunggu sat sementara boleh masuk tuk dine in, but is okay, demi egg custard burn yang aku idamkan.hehehe

after few minutes, kami leh masuk dah , tak lama pun tunggu :)

menu book

okay dekat sini, menu book dia takde pic, just menu list and harga je, so korang mesti tau nak order apa tau, sebelum pegi boleh la aim nak makan apa dulu, hehehe, macam aku siap google dulu , adehhhh, serious over!hehehe

ni je pic order yang ade, sebab perut dah lapau sangat tak kesah pun nak snap pic :(

menu wajib order!

menu wajib order EGG CUSTARD BURN. memang sedap wey, seyes sedap, tak tipu !nyummmm!


nyummmm ! 

okay siap tapau tau egg custard burn tu 2 set, hehehe :) okay dah kenyang , suka hati, boleh balik dah,,nanti boleh datang lagi kan :)



Jumaat, 7 Oktober 2016

OBSESS WITH ST. IVES

Assalamualaikum and hello there!
Happy friday , yeayyy coz esok boleh dah sabtu-date kan .. huhu
Well apa je pelan korang esok... nampak tak bz body aku ni ...hehehe T_ T
Actually tanya sebab esok nak p terjah SEPHORA , yela kan ade 20% untuk BLACK MEMBER CARD , haruslah grab kan, hehehe

Oh hari tu ade tengok IG cik epal, the femes blogger tu kan, dia ade tunjuk pasal produk ST.IVES tu, so aku ni excited gak la nak cuba, gigih ke WATSONS nak beli scrub from ST.IVES tu , hehehe dah beli apa lagi mestilah excited gak nak cuba kan...


Actually it was my 1st time bought ST.IVES product, 1st beli scrub dulu, then baru beli body wash dia.

Lepas 1st time guna tu, ya ampun wangi bangat wey dia nya scrub tu, masa nak beli bau gak, tapi xde la sewangi lepas guna.terus jatuh cinta time tu. seyes wangi and best bau dia. Mayb sebab aku pilih yang apricot nya sebab tu wangi.

Dia ada gak tuk blackhead, tak silap aku yang green tea nya. Macam nak beli gak, tapi pikir kang jenuh lak nak tunggu dia habis, sebab scrub ni bukan nya daily use kan. So memang jimat sangat la dengan harga RM 19.xx tu, tapi baru-baru ni aku gi WATSONS , tengah sale sekarang so dalam RM 15.xx camtu harga dia. jimat kan. Satu aku suka sangat scrub ni sebab lepas je ko apply kat muka ko, memang lembut la kulit ni, fefeling baby skin seketika time tu. Ecececeh, hehehe!

Then kebetulan lak shower foam aku dah nak habis, saja la tengok dia nya shower foam ni, tergoda gak nak beli, hehehe, wangi uolls. Harga dalam RM 12.xx macam tu. Tak perasan lak ade sales ke tak tuk yang ni.



Rabu, 5 Oktober 2016

MOVIE : DEEPWATER HORIZON

Assalamualaikum semua and hello peeps 

Everytime kalau nak post story baru dekat sini mesti aku tak tau nak wat mukadimah dia cam ne...adeh. Dat y selalu je aku nya intro merapu dan tade kena mengena kan.hehehe

Korang dah tengok DEEPWATER HORIZON. ? Cerita dia memang best , tak sia2 aku terjah wayang sorang2. Hahahaha. 

Sepanjang cerita tu memang ngeri gak r aku nengok besi2, mesin2 dalam tu, gitu ke keadaan kat pelantar minyak. Hurm...no wonder la kan gaji depa sume banyak, risiko di mana2 weh. Serius aku yang penakut ni memang terasa ngeri je tengok besi2 yang besar gedabak tu...mayb gak sebab ia cerita kan so nampak la scary nya kan.hehehe

Cerita deepwater horizon ni berdasarkan kisah benar, tak silap masa taun 2010 platform tu tebakar. Masa penghujung cerita tu dia tunjuk la individu sebenar yang terlibat masa kat platform tu kan. 








Selasa, 4 Oktober 2016

KENAPA EVIAN MINERAL WATER MAHAL ?

Assalamualaikum and hello peeps....
Yeahhh it's october already and i'm still fat ... hukhukhuk...we're almost done with our 2016 kan...but one of my resolution in year 20xx, tak ingat dah, untuk kurus tak pernah tercapai...oh my bad!

Well, kita lupakan sekejap cerita resolution yang tak pernah tercapai tu! hikhik
Lupakan seketika dan usah kau bemuram durja, cewah...




pernah tak uolls kalau p mana2, 7e ke giant ke tesco ke jumpa mineral water EVIAN ni, mesti jumpa kan...okay aku pun selalu je jumpa, tapi bila tengok harga mesti RM 5 ke atas, umang ai,,,tekejut gak tu...my big question kenapa mahal sangat wey...
sebab rasa dia ke sedap..hurm, because of that la aku gagahkan jugak beli hari tu tuk 500ml , RM 4.99 , consider murah dari tempat2 lain kan..bila aku rasa je, hurm, rasa dia sama je aku rasa tade lain pun...hurm entah lah...ni la persoalan aku, ke uolls tau,,boleh rungkaikan jugak dekat aku ...hehehe ;p