Jumaat, 30 Ogos 2013

BATH AND BODY WORKS POCKETBAC & POCKETBAC HOLDER

Assalamualaikum ...

Uolls penah dengar tak BATH AND BODY WORKS 
rangkaian dia terdiri dari yang wangi-wangi je tau
serious tak tipu...wangi sangat...

so hari ni iolls nak la share dengan uolls semua 2 dari rangkaian produk dia
POCKETBAC & POCKETBACHOLDER
okey 1 tu wangi n 1 lagi tu sangat2 lah cute ok design dia

actually dia sebenarnya adalah HAND SANITIZER dan di sertakan dengan dia punya holder sekali
so uolls boleh la gantung dia di beg uolls kan

boleh jadi macam ni

cute kan :)

so di sini saya ade lagi beberapa bau yang berbeza untuk uolls grab dengan harga yang sangat-sangat reasonable ....






seriously kesemua ni sangat2 la wangi dan tahan lama bau dia....

lepas tu kalau nak grab dia punya holder pun boleh juga

simple design & cute !

yang ni ade hiasan dekat atas dia tu :)
permintaan yang tinggi sebab super duper cute ^_^
yang ni ade hiasan dekat tepi2 dia tu ... cute sangat kan


kalau uolls berminat boleh cepat2 text @ wassap je 019 -630 5489 ye...:)

MATA BERKEDIP-KEDIP

Assalamualaikum

Lately mata sebelah kanan ni selalu sangat berkedip-kedip...aishhhhh ....sangat tak selesa
Dia tadela setiap saat berkedip...cuma dia kerap berlaku...
Especially bila waktu siang...malam tu kurang ...
Rasanya dah lama jugak ni - tolak campur bahagi darab dalam 2 minggu lebih jugak dah mata ni dok berkedip-kedip ... :(
Tapi bila dia da start berkedip-kedip punyala lama nak back to normal balik...
dan dan dan sangat-sangat lah tidak selesa!!

Bila tanya dekat mak, mak kata orang tua-tua kata nak tengok orang jauh kot
Tapi tula, tu orang tua-tua yang kata...nenek moyang kita dulu ...

Berkedip belah kanan - nak tengok orang jauh
Berkedip belah kiri - nak menangis

Ayoyo...tapi tak perlulah terlalu percaya sangat kan...mungkin mata iolls ni penat kot mengadap PC je
so kena la pergi bercuti rehat2kan mata ni...hehehe...alasan je ni kan....

^ _ ^  tata ^ _^

Rabu, 28 Ogos 2013

CARA UNTUK KURUSKAN PIPI YANG MACAM BELON


Assalamualaikum semua...
Wah lama betul la hamba tak mengupdate blog ni
Kenyang sangat kot makan sebab tu malas....
ZzzzzZzZzzzz....sebab banyak sangat kot attend open house

So memandangkan pipi i semakin segar bugar dah jadi macam belon ni ha...
senior aku nya perumpaan lagi bagus dia kata macam bola pingpong

sumber google



sumber google

apa perasaan bila tengok cermin tengok pipi macam 2 objek kat atas ni...tak keruan bukan
so dengan pantas aku tanya pak cik google macam mane nak kuruskan pipi ku yang segar bugar ni

1. cubalah buat senaman muka dengan menyebut A, E, I, O, U beserta dengan mimik muka sehinggalah rasa lenguh2 menjengah...

2. boleh juga buat gaya muncungkan bibir (mesti biasa buat kan...snap picture bajet comel...hahhaha) dan nganga mulut seperti mau makan burger bakar abang burn...:p

3. jangan gelak besar 2(di tujukan khas untuk diri aku)..sila jadi wanita melayu terakhir selepas ini!!tet!!

4. kunyahlah CHEWING GUM...

btw aku penah dengar orang  kata pipi chubby ni AWET MUDA ... ish aku tak mau la dengar kata orang tu...sebab aku rasa itu DUSTA semata....tet

kalau baby pipi tembam tu aku suka sebab memang best la nak cubit2 pipi dia...bunyi kejam...:p

comel tak saya ?? :p
Note : selamat mencuba k ^_^

Selasa, 20 Ogos 2013

BEKALAN DI SANA

Assalamualaikum...

Saya rasa semua dah sedia maklum kan di mana ada 3 amalan yang akan di bawa kita untuk bekalan di kemudian hari nanti.


1) Doa anak yang soleh - doa dari seorang anak untuk ke dua orang tua mereka setiap kali selepas solat

2) Ilmu yang bermanfaat - berkongsi dengan orang akan ilmu yang baik dan bermanfaat, selagi mana mereka mengamalkan ilmu yang kita kongsikan, in sha Allah ada bahagian untuk kita jua.

3) Sedekah dan amal jariah - memberi dengan ikhlas dan terhindar dari perasaan ingin menunjuk-nunjuk dan riak.

Di sini ada sedikit cara untuk kita bekalan kita di sana nanti

- meletakkan sejadah, telekung, Yasin, Al Quran, kipas di surau @ masjid. Di mana selagi ade insan yang menggunakannya, kita akan mendapat ganjaran dari itu juga.

 p/s : doakan bersama untuk rakan-rakan kita yang berada di Mesir, Egypt

Terima Kasih sudi membaca entry kali ni.



Khamis, 15 Ogos 2013

BANTUAN DANA PENDIDIKAN 2013

Assalamualaikum semua....

Malam tadi duk la aku belek2 paper last week...terjumpa la dekat 2 muka surat pasal
DANA BANTUAN PENDIDIKAN

actually dia terbahagi kepada 4 kategori
- untuk graduan - bayaran balik pinjaman
- untuk pelajar - IPTA & IPTS
- untuk pelajar - secondary school
- untuk pelajar - primary school

aku snap berkaitan dengan aku je..weee...usah la selfish aku ni
bila baca..terus...wahhhhh bagus ni...memandangkan hutang PTPTN aku pun banyak lagi...:(
( nape tak penah susut even aku bayau tiap-tiap bulan...haishhhh...!!)
well...bantuan RM 3000 tu banyak kan...so kena la cuba, mane tau rezeki kita...ALHAMDULILLAH

then aku dengan baik hati snap picture then upload dekat instagram n facebook aku...(poyo tak)
ade jugak yang bertanya betul ke tak...so aku baik hati lagi sekali...buat pulak entry pasal ni
hehehe...(poyo...poyo...poyo)

so kakak-kakak, abang-abang dan adik-adik...if u guys nak apply feel free visit  
SEDEKAH ONLINE for more info and details and download application form sekali ye

jangan lupa baca TERMA dan SYARAT di belakang application form tu, bila kita print all together
ade 15 pages so ni nak habaq awai-awai...TERMA dan SYARAT dia dekat page 12 - 14...:)
ni untuk IPTA & IPTS saje ...
untuk PRIMARY & SECONDARY SCHOOL...TERMA dan SYARAT nya di muka surat 11-13 ye adik-adik :)
so read carefully okey...if setuju then boleh proceed apply...:) weeee

p/s :- orang memberi kita merasa, orang berbudi kita berbahasa...-eh betul tak ni???

okey gudluck tuk yang apply ye
ohhh before that...tarikh tutup permohonan 30 SEPTEMBER 2013

Selasa, 13 Ogos 2013

SKINCARE....SKINCARE!!

Assalamualaikum...
macam mane dengan uolls punya raya...meriah?

Dah nama beraya kan..mesti le wajib kita bergambar, :p
Sama le jugak dengan aku....
tapi....
tahun ni bila bergambar je...bila tengok balik picture tu macam
** dush dush ** punyala kusam kulit muka, dengan parut-parut jerawat lagi, dengan warna yang tak sekata di tambah pulak dengan kulit yang semakin gelap...adushhhhhh!!

okey cerita pasal skincare ni...actually kalau uolls ade baca pasal previous post aku tentang skincare yang aku guna...memang aku sangat tak berpuasa hati dengan result dia...hurm...

sekarang ni aku guna product SIMPLE SKINCARE ni kawan aku yang cadangkan..., so aku decide nak cuba.... sebab dia :-

Simple is, quite simply, a range of fragrance-free skincare designed to provide effective cleansing and moisturing that's gentle enough even for sensitive skin.

bila mana dia fragrance-free maknanya dia free dari bahan kimia...atau percentage bahan kimia dalam skincare tu sangat rendah....so muka kita akan free dari chemical la kan...eh betul tak ni??

tapi aku tak guna the whole set pun...cuma guna cleanser dia je...baru 2 minggu guna...so kita kena tunggu la lama sikit baru boleh tau result dia...


antara rangkaian produk
 
 then hari tu masa gi jalan-jalan kat JJ saje je la singgah kat CLINIQUE
macam nak try jugak..sebab ramai yang kata okey...
tapi mahal weh...berkali-kali jugak pikir nak beli ni...heheheh

then another product is SK II, pun rata-rata yang guna berpuasa hati tapi tapi tapi...ni pun mahal jugak...

dalam banyak-banyak product yang i guna, ade 1 product tu yang sangat la berpuas hati...
product A-DHA... product ni dari indonesia...masa aku guna product ni dulu, ramai jugak yang tegur kata muka aku nampak elok...aishhh ...macam menyesal lak tukar ke product lain....hurmm...hurmm...hurmm...

sumber : google

okey itu aje la dari aku kali ni...
jom sambung makan kueh raya...:p