Selasa, 27 Januari 2015

Beli Pizza Dengan cuma RM 1 sahaja

Assalamualaikum semua...
Korang dah lunch?
Caring kan aku dekat korang?
Okey mesti dah baca tajuk entry kali ni kan...
Teruja tak teruja tak teruja tak
Ke
Excited tak excited tak excited tak

Aku tahu mesti excited sangat kan nak tau , yela sape tak mau makan pizza dengan harga cuma RM 1 saja
Aku pun mau .... hari2 pun takpe...lepas tu badan dah naik mula la gelabah sakan...
Hahaha
Tapi time makan pasal berat badan tu aku lupakan, sebab penyesalan itu hanya akan timbul bila aku timbang berat aku....muahahahha...

Ah perut dah keyang, mula la aku melalut tah apa2 kat situ...
Ampun buk, ampun buk..

Okey korang, kalau korang beli di PizzaHut, lepas buat bayaran tu mesti korang akan dapat resit kan,
so resit tu simpan la ye...sebab tuk next belian di pizzahut korang layak tuk redeem pizza size personal dengan cuma RM 1 saja tau...dengan syarat korang kena buat uji selidik tu within 5 days dari tarikh dekat resit tu ...

resit yang di beri oleh cashier, jangan buang okay.

After that, dah bali rumah, boleh le p ke SINI untuk jawab few question, alah soalan dia senang je pun...ade pilihan jawapan pun...cuma jujur je la...sebab customer feedback ni penting kan tuk depa tuk improve depa punya service next time...aku pun jujur jela...plus we paid what for their service...hehehe

So bila korang dah masuk web pizzasurvey tu akan appear yang macam ni pulak

so nanti just fill in je yang dekat 1 - 4 tu based on guideline yg dia bagi tu kan, then dah fill in tu semua just klik button MULA tu, then just answer their questions.Remember just be honest okay =)

Jawab till dia keluarkan survey code number tuk korang


then bila kod pengesahan tu dah appear korang tulis lah kod tu dekat resit korang tadi, perasan tak kan ade space dia tadi kan...salin tulis kat situ k...

Then within a month, kalau korang p pizzahut, just tunjuk je previous resit korang yang korang dah tulis kod pengesahan tu...tuk dapatkan harga pizza dengan harga RM 1 je...

Suka tak?? Sape tak suka kan..murah kan...and semestinya penjimatan berganda ....

Okey see you next entry lovely :)





Rabu, 21 Januari 2015

MACAM MANA NAK DELETE FAVOURITE 3RD PARTY DALAM M2U

Assalamualaikum & hello....

hari ni mood baik nak share dengan uolls semua, how to remove fav 3rd party dalam maybank2u korang..
actually lama dah aku cari cara macam mana nak buat kan...yela dah banyak sangat pulak rasanya aku nya fav 3rd party list tu...takut pulak nanti tersalah klik...adoiiii ai naya gak kan...so better aku remove la yang mana dah tak berkenaan tu kan...

gigih jugak aku godek dekat m2u aku tu still tak jumpa cara dia kan...
sampai gigih jugak la aku kol 1-300-88-6688 nak cakap dengan customer svc dia...tapi banyak sangat pulak tekan 1 if u would like to speak in english, tekan 2 jika anda hendak bercakap bahasa melayu...
so kalau terus tekan butang cancel...malas la nak tunggu bagai...sayang kredit woiii...hahaha

lepas tu tiba2 ting *** aku dapat idea google aje la kan...aishhh nape la lambat sangat aku nak terpikir idea yang mudah dan bijak ni kan...aiseyman betul la ...hihihi

so bila aku dah dapat jawapan dia, aku dah apply dan berjaya then why not aku share dengan uolls kan...

okey lets follow the steps dearies...

1st step ...


- sign in m2u korang..
-pegi bahagian accounts & banking , then pilih transfer

lepas tu dia akan appear yang macam ni pulak


so korang dah pilih dekat transfer tadi kan...lepas dia appear macam yang kat atas ni, lepas tu pegi dekat manage my favourite transfers tu select 3rd party transfer ...


after that akan appear la yang macam kat atas ni, then boleh la tick account mana yang korang nak delete...then dah tick nanti dia akan tanya korang confirm ke nak delete account number tu...and tick yes...then berjaya la korang

okay gudluck k...

jangan lupa baca steps untuk guna DEBIT CARD okay ...

thanks for read this entry

xoxo



Khamis, 15 Januari 2015

NOVEL vs DRAMA : MR. LONDON MS. LANGKAWI

Assalamualaikum semua...
mesti ramai yang tengah senyum sampai telinga kan...almaklumle duit BRIM dah masuk
ye dak? aku je yang tak boleh nak senyum sampai telinga, tak tau le nak buat mimik muka apa ni ha...duck face barangkali :p
jeles ni...jeles ni...jeles ni...

Well just forget about BRIM (nada jeles) hahaha....
let's talk about novel ...
just nak share pasal novel MR. LONDON MS. LANGKAWI
tuk makluman semua , novel ni akan di dramakan ...
novel jadi drama @ film memang tengah in sekarang kan....
but frankly speaking...aku lagi suka kalau ia di dramakan compare kalau di filmkan , yela...kalau film, masa agak limit so mesti la dia banyak yang di short cutkan ... plus kita dah pun baca novel tu so macam rasa bila tengok tu...alahai macam tak complete je...betul tak??
Contoh macam Ombak Rindu, Manisnya Cinta ... for me novel version lagi best ...
And soon Suamiku Encik Perfect 10 pulak nak kuar dekat pawagam ni..., alahai novel tu best okay!!tapi aku dah jual pulak novelnya. aduhai...

Amboi panjang betul mukadimah aku tuk entry ni ...hahaha :p
Actually aku dulu masa singgah kedai buku ade jugak nampak novel MR.LONDON MS.LANGKAWI ni,
tapi masa tu aku tengok alahai tajuk dia, so aku pandang sebelah mata je la...
memang aku tak amik langsung novel ni nak baca sinopsis dia...hahaha keji betul aku kan??
Betul la orang kata dont judge a book by its cover, ingat tu okay...



Sehinggalah satu hari tu aku tengok IG Alia Ramly , dia kata novel ni akan di dramakan and sape pelakon yang sesuai untuk watak hero & heroin, so ramai kata novel ni best, and aku terus zasss petang tu singgah dekat popular cari novel ni....lucky ada novel ni and dapat 20% less...okay la tu kan...jimat jimat jimat

And sekarang persoalan sape pelakon untuk hero & heroin dah terjawab...

jeng jeng jeng

the hero a.k.a aidid mukhlis @ si liyana suka panggil aidid muflis hahaha is


Bagi aku , memang okay sangat dah zul ariffin pegang watak ni sebab kalau tengok muka dia tu pun macam ada jugak ala ala mat salleh ye tak....

And

the heroin a.k.a liyana pulak


izara akan pegang watak liyana ...hurm tak tau la sesuai ke tak sebab dalam novel ni liyana punya watak macam brutal2 sikit, and kulit pun tak de la putih...macam dialog dalam novel ni, depa duk kata terkena renjatan eletrik...hahaha...but tu sume boleh tukar kan...pandaile si make up artis tu nanti ...

But overall novel ni aku bagi 3 bintang dari 5 bintang...
serius aku rasa macam aku juri maharajalawak pulak dah siap nak bagi2 bintang segala dah ni ...
hahaha!

p/s : tengah cari mood nak baca novel My Dear Mr Dimple...huhuhu...

Selasa, 13 Januari 2015

BOSAN WEH , NEW DESIGN PLEASE !

Actually i'm getting bored with my current blog design ...Bosan!!

Tengah amik mood dulu nak edit design n layout yang baru yang more simple and yet can attract people drop by dekat my blog kan...

Or i just think nak hire someone tolong editkan je , biasala aku kan malas & buta IT sikit plus not sooo creative , so takut jugak hasil lepas aku edit layout & design blog aku ni nanti jadi makin bosan pulak kan ...
hahaha adoi adoi adoi

Sekarang ni aku duk usha2 lagi blog2 yang ade sediakan khidmat untuk edit blog ni dengan harga yang OK

rupa blog aku sekarang 

hopefully before end of this month, berjaya la menukar design yang baru ...
chaiyok chaiyok chaiyok ...





NOVEL : AKU, DIA dan STILETTO

Assalamualaikum semua ... :)
Rasanya lama naw naw dah aku tak buat review novel yang aku baca ...
Bz sokmo habaq hang ... :p
Kalau nak di ikutkan memang banyak dah novel yang aku baca but then tu la tak dan nak update dalam blog aku ni ...

So hari ni berkesempatan aku nak update novel terbaru yang aku baru habis baca ... still fresh lagi story line dia dalam memory aku ni kan...so better la aku update kat sini :p


Aku bagi 4.5 bintang dari 5 bintang ... memang tak mengecewakan novel ni ...
Berbaloi jugak la beli dan baca kan

dekat sini aku copy dari KARYA SENI dia punya sinopsis

Stiletto merah, saksi pertemuan antara Aulia dan Ashraff. Sepasang kasut tumit tinggi yang menjadi idaman Aulia disambar oleh Ashraff, si kaki perempuan. Pertemuan yang tidak dijangka seterusnya menyebabkan mereka sering bertingkah. Macam anjing dengan kucing! Pantang berjumpa mesti bergaduh. Tambah pula Si Ashraff mulut puaka kata Si Aulia. Padahal dia pun sama aje.

“Puan, I yang pegang dulu kasut ni. Kalau puan nak, puan boleh minta yang lain.” – ASHRAFF
“Banyak cantik muka awak! Saya yang tengok dulu kasut ni. Dari jauh sana lagi saya dah cup dulu kasut ni. And one more, jangan nak pandai-pandai panggil saya puan. Kenapa, saya ni macam perempuan dah berkahwin ke?!” - AULIA

Betullah kata orang, dunia ni kecil aje. Helinna, model antarabangsa merupakan kawan baik Aulia merangkap kekasih Ashraff. Kepulangan Helinna ke Malaysia membawa malapetaka kepada Aulia. Kerana salah sangka, Aulia hilang maruahnya angkara Ashraff. Malang lagi nasibnya apabila dia disahkan hamil. Lebih tragis apabila dia dipaksa kahwin dengan Si Ashraff oleh orang tuanya untuk menutup malu.
“Boleh tak kalau saya ke UK lepas kahwin?” - AULIA

“Pergilah ke hujung dunia mana pun yang you nak pergi asalkan tak ganggu hidup I dan Helly.” - ASHRAFF
“Awak tak kisah walaupun saya isteri awak?” - AULIA
“Oh, Aulia… Come on! You tahukan kenapa I nak kahwin dengan you dan you sendiri tahu kenapa you nak kahwin dengan I. Kalau bukan sebab budak dalam perut tu, you takkan kahwin dengan I.” – ASHRAFF

“Dan awak takkan kahwin dengan saya kalau bukan Helinna.” - AULIA
“Yup! Brilliant! Kalau berjauhan dengan I buat you rasa happy dan tenang, pergilah. Bila anak you dah lahir, bagi tahu I... I akan lepaskan you.” – ASHRAFF
Semudah inikah makna sebuah perkahwinan kepada Ashraff? Langsung tiada perasaan untuk bertanggungjawab atas apa yang telah dia lakukan?
“Kau nak bermadu dengan aku?” – HELINNA

“Kau sanggup? ” – AULIA
“Kalau kau madu aku, aku tak kesah sebab aku sayang dekat kau.” - HELINNA
Tegakah dia untuk bermadu dengan Helinna sedangkan dia telah merampas kekasih sahabat baiknya sendiri? Antara sahabat baik, maruah diri dan sebuah perkahwinan… Sungguh Aulia tersepit dengan apa yang dia akan lalui.

Apa hala tuju hubungannya dan Ashraff selepas Helinna mengetahui hal yang sebenarnya? Bagaimana pula dengan cinta yang baru hadir buat suaminya?
**********************************************************************************************************************************
kalau korang nak beli boleh le beli dekat SINI , free postage lagi tau & ade diskaun tambahan RM 3...jimat sangat uolls , tak payah dah nak kuar duit minyak, duit tol, duit parking , hujung jari je the next 2-3 days tunggu abang poslaju sampai hantar uolls punya novel ... :)
sekarang ni aku tengah berusaha untuk amik mood baca MY DEAR MR DIMPLE ... harap-harap rajinle nak buat entry nya nanti kan ... :)

Jumaat, 9 Januari 2015

~~2015 resolution~~

Assalamualaikum semua and selamat tahun baru :)
Sekejap je masa berlalu, 9 hari dah 2015 bersama kita ...
Aku percaya yang setiap tahun mesti ramai sangat yang buat azam baru kan...
biasala tahun baru, azam pun baru
azam yang lepas2 dah capai ke idok ke lantak p la kan...
2014 dah lepas , sekarang 2015
so...kalau previous year punya azam still tak capai lagi boleh la renew semula azam tu ...

Aku pun gitulah...azam tahun2 sebelum ni azam aku , nak diet, nak kurus, nak jadi atkiners kononnya...
lepas tu NAN HADO ...apa la aku ni!! **dush ketuk kepala** korang jangan jadi macam aku pulak tau
ish ish ish ...

so in 2015 aku tak mau renew azam aku yang nak kurus tu apa semua
sebab aku nak dah berazam untuk

LESS SHOPPING, MORE SAVINGS

aku ni boleh dikategorikan sangat2 boros tau ... tade istilah window shopping la kalau dah masuk shopping complex tu kan ... mestilah aku nak SHOPPING!! lepas tu bila dah shopping, aku simpan je baju, kasut, handbag tu tak pakai pun ...terperuk je la dia dalam almari tu ha.
aish betul2 amalan syaitan nirajim tau aku ni ...
tak dan nak kuar gi AEON ke, PARKSON ke, SOGO ke , JALAN TAR ke, 
aku guna pulak HUJUNG JARI je...ONLINE SHOPPING pulak 
ish ish ish betul2 syaitan nirajim punya amalan ni kan ... membazir!!!
sampai satu tahap mak aku dah bagi WARNING jangan beli baju lagi sebab almari dah tak muat.
lepas tu memang aku tak beli baju dah, aku beli TUDUNG & SHAWL pulak ... hahaha
i'm sorry mak ... :)

so mulai sekarang , aku berusaha gigih melawan hasutan syaitan nirajim ni 
so let's 

LESS SHOPPING, MORE SAVINGS