Jumaat, 21 Ogos 2015

FENOMENA PRECIOUS by RCW

Hai sekarang memang fenomena betul la PERFUME jenama Che Ta ni, dengan packaging yang menarik serta botol dia nampak macam luxury perfume sangat tau .... iooollls pun tergoda tau nak beli ... hihihi



Tapi yang tak bestnya dah excited nak beli tanya kat sume online store kata
SOLD OUT
SOLD OUT
SOLD OUT
sedih wehhhhhhhh
jawapan lain lak
KENA PREORDER DULU SIS
UNTUK BULAN 9 PUNYA DAH FULL BOOKED, YANG ADE UNTUK BULAN 10 je
hurmmm
sekarang bulan 8, means kena tunggu lama lagi la nak dapatkan perfume ni ...
tahukah dikau, penantian itu satu penyiksaan ... cewaaaahhhh

wat eva it is, teruskan usaha untuk dapatkan PERFUME ni la kan
yela, harga dia sume mampu milik kan, memang harus la ada dalam koleksi kita ye tak



Jumaat, 14 Ogos 2015

CARA UNTUK MINTAK HUTANG

Assalamualaikum semua  ...
Selamat pagi, salam jumaat , dah penghujung syawal dah kita rupanya kan
Sempat tak buat puasa enam hari tu ? Mudah2an semua berkesempatan okay ... :)

Korang pernah tak ada problem bila bagi pinjam duit @ etc dekat someone , susahnyalah kita nak dapat balik hak kita tu ... biasalah manusia, bila tengah susah, memang macam2 janji yang depa buat, bila time nak bayar semula ... uming ai ...boleh bikin panas hati oiiiii

Kadang-kadang sampai kita yang bagi pinjam ni lak yang malu nak mintak hak kita semula ... terbalik kot dah ni kan ...
Orang yang bagi pinjam pulak malu, orang yang meminjam tak de lak rasa malu ...
i guess berapa tembok la kat muka orang yang macam ni kan ...

Okay entry sebelum ni aku ade update pasal HUTANG ni , aku tau ramai sebenarnya yang ada problem ni, bila dah bagi pinjam, orang yang meminjam tu susah sangat nak bayar balik ...
memang panas la kan ... yang pelik kalau hutang bank tu gelabah pulak depa ni p bayar kan ... ish ish

So aku nak share la something yang aku tau, semoga bermanfaat untuk semua ...
Last week aku ada tengok program KALAU DAH JODOH , aku memang suka program ni, sebab macam2 ilmu boleh dapat, plus ustaz Kazim pun pandai buat lawak ... yang sadisnya dulu sebelum aku terjebak nak tengok episod by episod siap rekod lagi kat astro tu ... bila tengok iklan je , apa program la ni, macam gatal sangat pulak nak kawin , so aku tak tengok pun ... hahahaha
suka kan judge dulu ... bila sekali dah tengok, rupanya , bagusnya la cerita ni, banyak ilmu yang kita boleh dapat ...

Kalau rasa susah sangat nak dapat balik hak korang tu cubalah baca surah Yasin, dan bila jumpa bacaan mubin , korang doalah semoga si polan ni dilembutkan hati, dibukakan hati untuk pulangkan semula hak korang tu , tiap kali jumpa bacaan mubin korang buat step yang sama okay ....
Mudah2an sipolan akan tergerak hati untuk memulangkan semula hak korang tu ....

Yang penting kita USAHA dan TAWAKAL ... mudah2n , Amin ...




Khamis, 13 Ogos 2015

PERFUME MURAH DAN BERBALOI

Assalamualaikum semua :)
Aku rasa girls memang suka collect PERFUME kan kan...
Well ,,, nama pun perempuan ... hihihi
Sebab aku pun macam tu, dat y aku tau...

Biasalah mukadimah aku untuk entry mesti tak berapa nak syokkkk ... adoiiiiii aiiii nyaaaaa punnnnn
Memang fail la nak tulis intro ni ... :p
Kisahnya hari tu aku p masuk Watsons memang majib singgah kot 3x seminggu ...hahaha
Asal balik dari tapau lunch, aku singgah situ, sampai pekerja tu dah cam muka aku yang bulat ni wey

Kalau kat watsons, tade le perfume yang harga ratus ratus tu kan ... yang ni sume mampu milik punya
Then sampai kat partition jenama essence ni, ternampak la box yang cute mute kan, biaslah kalau something yang packaging dia cantik, mestilah kita tertarik kan, betul tak???

Kebetulan ada botol untuk tester, itu pun dah tade titisan langsung dalam botol tu, kiranya dah habis la , gigih jugak aku tekan dan sembur2 untuk tau haruman dia macam mana ... gigih uollls ...
hasil dari dua variant tu, aku rasa yang like a day in paradise ni sangat ohsemmmm bau dia tau ,
not so strong and too soft dia punya bau, yang sedang2 je, memang best la bau dia ... kebetulan kat partition tu tinggal 2 box je untuk yang like a day in paradise ni, memang confirm ramai yang suka haruman ni...

Okay u guys yang nak dapatkan PERFUME ni boleh la p ke Watsons berhampiran dan dapatkan yang box colour hijau tau, 10ml dalam RM 18 something, tapi lepas diskaun korang just bayar RM 13 something je macam tu, murahkan ?
Just to inform korang yang dia ada dua variant , tapi bagi aku yang like a day in paradise ni bau dia best compared dengan yang satu tu ... yang satu lagi tu box dia warna biru, tapi tak best bau dia, macam tengit sikit la bau dia .... hmmmmm ....







p/s : girls, dont expect perfume less than RM 20 sama quality macam perfume RM 300 and above but overall yang ni memang puas hati :)


Rabu, 12 Ogos 2015

CARA DISIPLIN TUK SAVING

Assalamualaikum semua !
Korang semua ada problem tak untuk disiplin untuk , kalau ada maknanya kita serupa , huhuhu
Kebetulan hari tu aku ade jumpa seseorang sharing cara dia buat savings, so aku pun dah start ikut method yang dia buat .

1st :- ko tetapkan saving yang ko buat tu tuk apa eg :- untuk road tax & insurans kereta , then amik satu botol, kau labelkan tabung dana kau tu untuk apa eg : road tax & insurans , then kau boleh la start menyimpan kan ....

Eh nanti dulu, cara aku, every time aku dapat note RM 5 sekeping aku tak guna, sebab nak isi dalam tabung dana aku , tapi kena make sure la yang korang tak kan usik duit tu kan ... so agak2 nanti bila nak kena renew insurans & road tax dah ade la dana korang kan ...

Tapi jangan la pulak next month nak kena renew, bulan ni kau buat memang tak dan lah kan ...
Hehehe ...

But make sure uolls disiplin tau, jangan sesekali usik duit yang dah masuk dalam tabung dana korang sebelum sampai tempoh yang sepatutnya :)





Selasa, 11 Ogos 2015

TAK TAU NAK PILIH MASKARA MANA ?

Assalaumualaikum semua , wah rupanya dah penguhujung syawal dah kita ni ...
Hari tu banyak sangat attend open house, p raya sana sini, maskara iolls pun dah tinggal hujung hujung saja ! So sekarang kena cari yang the new one la kan ...

Well, as usual aku ni susah nak setia pada satu brand and satu product ... kuikuikui
Sekarang ni aku guna maybeline , so far okay jugak maskara yang ni , compared dengan brand Miss Rose yang aku guna sebelum tu ... tak best langsung, bergumpal okay, sangat tak cantik okay !

sekarang guna yang ni... rasa macam nak cuba something yang baru pulak 
so dah 2 hari aku ulang alik ke watsons sebab tak tau nak beli yang mana, so far ada 2 yang ada dalam top lists aku

1st - Lash potion from REVLON


2nd - Big Eyes from MAYBELINE


yang mana satu ea?
korang ade suggestion untuk mana2 brand yang lebih best ...


tq girls :)



Khamis, 6 Ogos 2015

SO IN LOVE WITH NUTOX SERUM !

Assalamualaikum semua
Bila tak bz, boleh je hari2 nak update blog kan .... ecececece :p

If uolls ade baca blog aku yang xseberapa ni , mesti banyak content pasal skincare kan ...
Well , biasala aku ni memang susah nak setia dgn 1 brand skincare tu ... bercampur 2 la den dok guna
Alhamdulillah, so far semua serasi di hati... hehehe

Antara brand yang penah aku guna
COSMODERM  - so so je
SAFI RANIA GOLD  - xbest, buat kulit aku bertambah oily
SAFI RANIA - ok , best tapi gatal jugak tukar yang lain
SIMPLE - best , tapi gatal nak tukar jugak
ADHA - kulit putih, tapi benti sebab takut ada merkuri
SK-II - best , tapi malas nak apply step by step, nk kena guna kapas muka bagai ...
BIRD NEST - guna facial foam je, overall okay, dah 3x beli yang baru, maknanya ok la tu...hehehe

kat atas ni sume yang aku dah pernah rasa , n latest aku guna NUTOX pulak , btw NUTOX ni aku tak guna complete set lagi sebab hari tu aku baru beli BIRD NEST (ala yang scha alyahya jadi duta tu) punya facial foam , so banyak lagi , sayang pulak nak buang camtu je ...

untuk nutox ni , baru ade 4 je


1) EYE REFINER beli lama dah , bulan februari dulu, sekarang dah bulan 8, tahan lama kan hehehe
     one reason , sebab tak disiplin apply, hari ni apply, esok apply, tulat tak apply, next week baru
     apply semula ....

2) yang tiga tu semua baru lagi ..., nutox mask, cleansing oil & the serum ...

      
just nak habaq kat hampa sume, yang serum ni memang awesome sangat uolls ... serious tak tipu ...
aku baru pakai seminggu pun dah dapat rasa perubahan dia tau, apatah lagi nanti dah pakai habis sebotol serum ni confirm dapat kulit sehalus mulus fazura ... ceh angan2 mat jenin sangat kan ...

oh btw, untuk harga yang 45ml ni, RM 79.90, sekarang watsons bagi diskaun 10%, so after less dalam RM 71.XX . Yang 30ml xsilap aku lepas less dalam 50 something,

p/s : rugi betul tak grab masa awal2 dulu, diskaun 30% tau... ishhhh ish rugi rugi

nanti rajin aku update pasal mask & cleansing oil tu okay ! :)






Rabu, 5 Ogos 2015

TREADMILL ATAU CROSSTRAINER

Assalamualaikum!
Walawey lama dah kubiarkan blog ni bersawang labah2 ... 
Memang lama kot ... hurmmmm
BZ amat2, betul tak tipu!! hihihi
Alhamdulillah, dah lepas dah tempoh tak berapa sihat tuk environment keja ...
8.30 am to 8.45 pm dipaksa keja ... kejam kot =(  

Di sebabkan waktu kerja yang macam apa tah, aku pun tensi tensi tensi tau...
Habit aku kalau tensi tensi tensi tu ubat dia makan makan makan lagi 
Dat why la badan aku dah semakin di pam2 sekarang ni ...

So sekarang lepas kau timbang , dah tunjuk aku naik berkilo2, pakai baju sendat sana sendat sini
Lemak terkeluar menghuduhkan pandangan mata aishhhh haruslah berbuat sesuatu ...
Nak harap p jogging dekat taman, memang tade masa...almaklumle i pekerja i rajin, cemerlang & terbilang...wakakakaka ....

so aku decide nak beli treadmill je 1, senang aku balik keja, rehat kejap then boleh le berlari atas treadmill tu je ... rehat kejap konon...tah2 rehat lama terus tak lari , alamatnya treadmill tu jadi tempat penyidai baju je la nanti... - pesanan tulis ikhlas dari mak aku ... hahaha wellllllll ibu mana tak tau peel anak dia kan ... hihihi 

oh btw, banyak ada beberapa brand yang aku dah usha untuk treadmill ni ... 

1st aku pegi ogawa 
Orang tu tanya nak beli treadmill yang macam mana ... aku yang jujur ni terus cakap nak yang paling murah :p
so dia suggest aku 2 treadmill 
yg 1st harga dia RM 2,499 ,
yg 2nd harga dia RM 2,899
beza yang 1st & 2nd tu , yg 2nd tu ada tambahan program untuk mendaki , yg 1st tade programme tu n yang 2nd tu ade lebihan cushion tuk jaga sendi, ankle kita masa berlari atas treadmill tu la kiranya 

2nd aku usha dekat web SINGER
Well aku memang suka dengan brand SINGER ni, sebab bagi aku jenama ni memang quality dia TIP TOP ... aku tanya harga dia dalam 3.5k++ macam tu... just tak sempat nak tanya lanjut lagi la sebab aku pm dekat FB je hari tu ... tak p pun kedai dia lagi...

3rd aku usha dekat web GINTELL
harga dia pun 3k & above

4th aku usha dekat LAZADA
dalam 1.9k macam tu, tapi tak berapa yakin pulak nak beli ... 

so dalam usaha2 aku mencari info jenama apa yang bagus untuk treadmill ni, then ada jugak orang duk compared kan treadmill dengan crosstrainer ni ... 

ramai jugak yang bagi +ve feedback tuk crosstrainer, so aku decide nak beli crosstrainer je la ...
yang pasti aku nak yang murah ...hehehe 
aku bukan orang yang banyak duit so mestilah nak pilih yang murah2 je, janji peluh aku keluar 

so far aku aim jenama GINTELL punya

yang ni RM 1,488

Actually aku nak beli yang macam picture kat bawah ni, tapi beli tengok kat web status dia stated sold out , a bit frust la aku 

yang ni RM 1,888 hurm tapi dah sold out pulak , sedih !

Untuk belian crosstrainer ni,  dia akan bagi kau free gift yang ni 


ok lah , nanti nak p gintell lak la ... tapi masih confuse ni nak beli treadmill @ crosstrainer ni actually
kalau aku kaya, dua dua aku beli ... hahahaha 
boleh buat mini gym dekat rumah ye tak ? :p