Selasa, 30 Disember 2014

PENUTUP 2014

Assalamualaikum ....

30th December 2014  tik tok tik tok ...alhamdulillah, 2014 akan melabuhkan tirai dia beberapa jam, minit, saat lagi ... dan 2015 akan mengetuk2 pintu untuk memulakan tahunnya ... rasa sekejap je kan masa berlalu

2014 banyak yang berlaku, banyak sangat especially untuk kita yang berada di negara kita , Malaysia.

Pembukanya adalah kehilangan MH370, sehingga kini masih gagal ditemui ...
Ingat lagi, a week before aku fly ke peristiwa ni terjadi, masa tu takut jugak nak naik flight, tapi tawakal,
alhamdulillah aku selamat pergi dan balik

Kemudian kita diuji lagi, beberapa hari lagi kita nak menyambut hari kemenangan kita, MH17 pulak yang menjadi mangsa. Tiada yang selamat , kita yang dengar pun rasa sedih, apatah lagi ahli keluarga mangsa.

Dan kini kita diuji lagi, banjir besar melanda pantai timur, Kelantan, Terengganu, Pahang dan selain negeri-negeri pantai timur, Perak, Negeri Sembilan jugak terlibat sama. Sungguh sedih betul rasa tengok keadaan mangsa yang tinggal sehelai sepinggang je tu. Yela, keadaan air yang naik begitu cepat memang tak sempat untuk mereka menyelamatkan barang-barang beharga mereka. Kesian mereka, ada yang hilang rumah, di harap mereka dipinjamkan kekuatan dan ketabahan untuk meneruskan kehidupan mereka selepas ni .
Bagi yang berkemampuan, boleh lah hulurkan bantuan kepada mangsa-mangsa ...





Selasa, 9 Disember 2014

Kain Sulam Original Bandung Murah Dan Cantik

Assalamualaikum semua

Sekarang kan bulan December dah, well biasalah kalau December time cuti sekolah kan...kalau musim cuti sekolah sure la every weekend tu mesti ada je undangan wedding yang kita akan pergi
Kadang-kadang tu dalam sehari sampai lima wedding kena attend ... :)
Kalau dah every weekend tu kena attend wedding mesti pening kan nak pakai baju apa attend wedding kawan , cousins atau sedara mara uolls
Pening mak ... :p
Tak kan nak pakai tshirt & kain batik je pulak kan...hihihi

Ok kakak2, adik2, semua tak yah pening dah ...sebab korang boleh singgah di SINI untuk cari kain-kain sulam original dari bandung . Harga yang memang berpatutan dan kain-kain dia sangatlah cantik tau.
So korang tak yah la susah2 fly ke Bandung dah lepas ni...shopping je dekat SINI . Memang cantik uolls,,iolls yang tengok ni pun rambang mata jadinya , sume cantik, sume cun sampai tak tahu dah nak pilih yang mana ...

And kalau nak beli untuk raya next year pun ok jugak kan sebab biasalah kita raya bulan July, so dalam March macam pun tailor dah close amik tempahan dah...so tak salah kan kalau nak tempah awal. Yela kalau iolls sendiri memang tak selesa nak pakai baju yang ready made ni...memang tak selesa je rasa bila pakai...

So uools dont forget klik SINI okay..and enjoy shopping

And last but not least, ni antara contoh yang aku sempat amik dari page tu




 

Actually banyak lagi kain sulam2 yang cantik dekat SINI , so uolls apa tunggu lagi ... =)


Isnin, 8 Disember 2014

RESIPI : CHEESEKUT yang mudah lagi sedap

Assalamualaikum dan selamat pagi uolllsss ...
Lama dah kan tak buat masak2 , maklumle iollss bz sgt2 ... (alasan semata ni wehhh , sila jangan terpedaya ...padahal kau malas kan cik Diela ... ngaku sajo la :p )

Hari tu aku tengok ade sorang sis ni share dekat FB dia picture cheesekut yang dia buat...and sis ni sangat baik hati so dia share resipi sekali so aku tengok macam senang je nak buat so aku pun excited la salin resipi tu and weekend hari tu terus zasss buat cheesekut ni .... so bila aku try and menjadi maka dengan bangga aku nak share dengan korang pulak kan...kalau tak jadi tak mau share sebab malu ... hihihi


even aku dah tulis resipi dekat picture tu, tapi risau korang tak clear so aku taip lagi kat sini ... baik tak aku ? :p

Bahan :-
- biskut kering @ biskut segi empat yang macam biskut sayur tu tanpa cream (aku guna brand hup seng)
- 2 cawan cream cheese 
-1/2 cawan susu pekat (boleh kurangkan kalau tak mau manis sangat)
-1/2 cawan fresh milk 

Cara-cara :-
-blendkan cream cheese, susu pekat & fresh milk tadi
-susun 1 lapis biskut di dalam bekas, dan tuangkan bahan yang di blend tadi di atas biskut, ulang langkah yang sama lagi sehingga beberapa lapisan ... (aku buat 3 lapisan )
- simpan di dalam peti sejuk selama 5 jam
-selepas 5 jam boleh le dimakan ,, sebelum tu boleh la taburkan milo di atasnya 

Senangkan? tak payah kau nak kukus, nak bake sume, ringkas, mudah dan sedap

- selamat mencuba-
 


Jumaat, 5 Disember 2014

BUKAN PEREMPUAN LA NAMANYA

Assalamualaikum semua ....
wahhhhhh dah December 2014 dah sekarang .... kejap je kan
pejam celik pejam celik dah nak melangkah ke tahun 2015 kita beberapa hari je lagi
tik tok tik tok *___________ *

Uolls as a woman, as a girl, as a daughter, as a mother, as a sister semua perempuan kan
Kalau dah perempuan mesti le sinonim dengan perkataan CANTIK . Betul tak???
So kalau word cantik ni mesti le salah satunya kita pikir make up....hehehe =)
Actually hari ni iolls nak cerita pasal ni le

Pernah tak jeles dengan orang yang ade neutral beauty means dia tu tak make up pun cantik tau ...
So aku yang tak berapa neutral ni ... (maksud kau ape ni senah, adekah kau FAKE?) hahaha
gigih jugak la beli make up tools ni...yela nak konon2 nampak gojes macam NORA DANISH tu ...
eh helllllloooooo si ND tu tak yah makeup pun dah cantik okkkkk

Ni koleksi terbaru aku ...
cik blusher...feeling2 nak dapat kulit putih kemerahan ... tak usah la ko perasan senah oiiii hahaha

simply elegent blusher




 Terdapat 3 pilihan warna, so aku pilih warna ROSY PINK ni sebab kan nak feeling2 dapat pipi putih kemerahan tu .... macam le kau putih senahhhh *___________^



Aku rasa blusher ni is so friendly kan...dengan design yang begini...


kalau korang perasan kat situ penutup dia siap ade cermin tau...so senang la kan kalau korang nak guna dia di mana & bila2 masa saja! 
Actually ni bukan la 1st time aku beli blusher keluran simply siti ni,,before ni ade jugak aku beli yang jenis lagi satu tu 


nengok kat atas tuDuoBlusher, kalau nengok kan keadaan dia macam dah buruk kan , but actually i bought it last raya means only beberapa bulan je ...and baru pakai sekali je!!rugi sangat2! tak suka dengan tekstur dia...rugi je ...=( and yang paling den menyesal sebab masa aku beli yang ni, yang simply elegant blusher tu pun ade jugak, awat tah gi pilih yg duoblusher ni tak tau la kan ... and masa tu yang elegant tu harga dia about twenty plus je...semalam aku beli RM 32.90 ... tak pelah...dah berkenan beli je la kan...

Kalau korang perasan kat picture atas ni, ade jugak blusher dari elianto kan...so ni pengakuan aku yang jujur ikhlas,, elianto punya blusher ni memang favourite aku sgt2!selain warna dia sesuai dengan aku and yang best dia murah tau....cuma dia tak provide brush la tuk ko sapu kat pipi tu ... tapi memang aku suka sangat la dengan blusher elianto ni ... PERFECTO!!

Mesti korang heran kan,,dah tau elianto punya brand best nape beli simply siti punya brand ...
Well ni la yang dinamakan perempuan ...alah korang pun macam tu kan ...
Mana boleh ada 1 brand je kan =)

Ok le,,selamat berblushing ok *_______________*