Isnin, 28 Januari 2013

GERAM DENGAN DIRI SENDIRI®

memang sgt geram dgn diri sendiri....grrrrr.....!!!geram sampai xterkata la.....
korang pernah x melalui situasi macam aku ni....
aku suka tengok blog2 yg share resipi yang pada penglihatan aku sgt la mabelosss uolsss....n mula la aku print resipi tu....klau rajin aku salin resipi tu dengan azam yang tinggi di dalam hati balik rumah mak ayah weekend nak buat....sudahnya....TETAPI.....bila dah sampai kampung lain lak jadi eh.....azam yang tinggi telah berkubur begitu saje sebab.....rasa MALAS aku yang begitu tinggi daripada azam aku yang begitu tinggi masa aku tengok resipi2 tersebut....huhuhu
and ayat yang biasa aku bagi bila mak aku suh masak...

"ala orangbalik sesekali nak rasa mak masak"
mak aku balas
"mak pun nak rasa anak mak masak sesekali anak mak balik kampung"
sudahnya.....mak jugak yang masak.....

haritu aku try buat pavlova....mood ape tah yang dtg masa tu....rajin lebih sikit masa tu....
bila aku cakap nak buat cupcake pulak....bapak aku dengan begitu 'berhemah' cakap
"baik beli je la long"
mayb bapak aku nak sampaikan yang aku nya pavlova hari tu xsedap....hahaha.....sungguh 'berhemah' kan....

hurm....so lepas habis stdy ni...almost 3 tahun dah aku duk bujang....(sewa dgn kawn2), nak beli rumah sndri xmampu lagi....(p/s:dear bos, if u read dis entry, please increase my salary okey ) hahaha...walaupun aku tau bos aku xkan baca blog2 aku ni....hahaha....

aku dah pandai la sikit2 masak...tapi still xberani g nak bg outsider makan pe yg aku masak....klau family aku :parents aku n adik2 aku still boley g la....klau org luar mmg xakan. ..NEVER.....
cuma adik aku yang lelaki tu je yang cerewet sgt....kata aku masak, siap jadi juri dia kata xsedap....uishhhh...aku rasa nak hempuk2 je dia.....makan aje la...lagi manyak bunyi....orang lelaki memang cam gitu ea....cerewet bab2 makan....:p....:-)
xpela...mak aku pesan nak pandai masak kena la keep on trying....boley cuba banyak kali.....:p
so next angan2 & azam aku...aku nak buat oreo crepe & oreo cupcakes.....harap2 jadi kenyataan la....hahaha....
ok guys...kalau aku buat...aku upload pic dia dalam blog ni t...klau tade pic ty maknanya....tade maknanya la kan....huhuhu!!

ROUTINE SEBELUM ZZZZZZ

just nak share je dgn uolls kat luar sana....my daily routine b4 zzzzz....ahahaha....macam dah xde keja lak aku ni kan....benda ni pun aku nak hapdate kat blog....

aku rasa yang basic2 ni sume orang sama kan....

==> gosok gigi
==> cuci muka
==>wudhuk

tapi kenapa sekarang aku macam malas je nak buat benda2 renyeh yang lain....
==>MALAS nak sapu krim malam
==>MALAS nak sapu losyen
==>MALAS nak makan vit c
==>MALAS nak makan pmc
pokoknya sume nya MALAS.... cuma xberakar lagi....baru anak pokok kot....eh apa aku mengarut ni....hahaha

n sebab dah malas sgt...aku p buang krim malam aku hari tu...eh aku buang sbb ape ea....hahaha....adela sbb dia...haishhh...apela aku ni...dah la beli mahal....tup2 p buang....sekarang aku MENYESAL....ada aku p buang sekali dgn krim siang sekali....ayoyo.....

hurm...hurm...hurm...seriously aku MENYESAL sebab turutkan rasa hati amarah hari tu....
so sekarang aku nak nasihatkan diri aku ni....
BERFIKIR SEBELUM BERBICARA/BERTINDAK,  SESAL KEMUDIAN DAH XBERGUNA LAGI.....hohoho

ok2 cukup aku melalut....

lepas buat benda2 yang renyeh tu tadi....selalunya aku kunci alarm siap2 kat npon....takut telajak uolls nak subuh n g keja....
then zzzzz la ape lagi....

Ahad, 27 Januari 2013

antara sikap perempuan yang perlu korang tau & setuju.....!!

ha baca tajuk....macam GEMPAK je uolls....

mesti tertanya2 kan....pe la sikap nya tu....
kali ni aku nak share SIKAP BURUK....buruk ke....buruk gak kot bg aku hahaha:-)..sbb nya MEMBAZIR.....amalan syaitan....xharus dicontohi....

so cuba korang kenang2 kan balik korang de x sikap mcm ni....."esok nak kuar la...tapi tade baju nak pakai"....mesti ramai antra kita yg ladies ni macam ni kan....temasuklah aku....BERCAKAP MELALUI PENGALAMAN UOLLSS....hehehe....

sama gak la kan....pada handbag...kasut...sebab nya aku gitu....

manjang tade baju dah nak pakai...padahal....dalam almari tu....de je lagi baju yang xpernah pakai....baru pakai sekali,dua kali....mak aku pun dah bising dah....perangai MEMBAZIR aku ni....asyik menyoping je aku....beli....beli...tapi xpakai...ha tu g 1 perangai buruk...dah beli. .. simpan xmau pakai....SAYANG....sampai almari dah tak muat....nampaknya kena cari almari baru la ni....hohoho....

hahhaha....so korang setuju tak dgn point aku kali ni.....:-)

Jumaat, 4 Januari 2013

♥♥♥ setia hujung nyawa ♥♥♥

ooooo.....so shuwettttt.......

sape tengok cerita ni....ala slot akasia kat tv3 tu...kul 7ptg isnin - khamis....
awal2 ni sangat la sweet cerita dia kan......
iollls tgok dengan rumate iolss gelak2 manja tengok cerita ni....!!

SO SWEET UOLLSSS

Cerita ni di adaptasi dari novel 

SETIA HUJUNG NYAWA

hasil nukilan

FATIN NABILA

keluaran 

ALAF 21

~~nice cover, pink gitu~~
meh layan sinopsis  cerita ni dulu...
.
Pengantin perempuan lari? 
Zain Hakimi panasaran. Seseorang perlu menggantikan tempat Sofea demi maruah keluarga. Datin Adibah kalut mencari bakal menantu bidan terjunnya. Kala terpandang Ersalina Imani, hatinya terus terpaut. Gadis itu segera dilamar. Haliza menerima lamaran untuk anak gadisnya atas sebab tertentu. Juga demi menyelamatkan maruah keluarga. Ersalina terpaksa rela. Dia dinikahi Zain yang langsung tidak mencintainya. Namun, status isteri membuahkan kasih yang bukan sedikit. 

Zain cuba menyemai cinta untuk si isteri. Apatah lagi Ersalina terlalu baik melayaninya. Lalu, kasihnya melimpah di hati. Kala berhasrat menyambut cinta Ersalina, isterinya disahkan mengandung. Sedangkan dia belum pernah menyentuh isterinya itu. Kepedihan ini amat dalam lukanya. Ersalina merelakan kemarahan dan amukan Zain. Bibirnya tetap tersenyum biarpun hati luka dilapah. Sewajarnya hukuman ini diterima kerana memang dia bersalah. Tekadnya untuk setia pada Zain takkan dicalar walau apa pun yang terjadi. Dia ingin setia hingga ke hujung nyawa.

Tapi cerita versi novel dengan versi drama memang lain....

iolls yang nak xsabar2 nak tau cerita ni dia sanggup g popular cari buku ni....nasib ade...tu pun tinggal 2 je masa tu....hahaha...nasib menyebelahi daku tuk mengeluarkan duit dari purse ku....hahaha....

Masa baca novel ni...penuh la menjiwai kan...siap terbayang lagi pelakon si cantik manis....

NELYDIA SENROSE

ERSALINA - SETIA HUJUNG NYAWA

Amar Asyraf sebagai Zain suami Ersalina

Barisan pelakon
So uolsss jangan ketinggalan untuk menonton drama 28 episod ni....sangat lah sweet nya kan...

Jom dengar lagu AdaMu by Najwa Latif....

Sempena lagu untuk drama ni...


Khamis, 3 Januari 2013

~~REBATE TELEFON PINTAR~~

Kalau ikut dari budget 2013, pihak kerajaan akan memberi rebate kepada warga BELIA  (range age 21-40 tahun) untuk membeli TELEFON PINTAR @ SMARTPHONE (pilih la uollss nak sebut yang mane ....mendanya sama je...hikhikhik) . Uollss akan dapat rebate RM 200 untuk membeli telefon yang telah disenaraikan .....

Pilihan di tangan uollsss....meh aku list kan...senang nak pilih ye tak..
  •  Alcatel 993D
  • Alcatel One Touch Glory 2
  • Alcatel One Touch Inspire 2
  • The Buzz Phone
  • HTC Wildfire
  • Huawei Ideos X3
  • LG Optimus L3
  • Ninetology Black Pearl II
  • Ninetology Palette
  • Nokia 2730
  • Nokia 7230
  • Nokia Asha 305
  • Nokia Asha 308
  • Nokia Asha 311
  • Nokia C2-03
  • Nokia Lumia 610
  • Samsung Galaxy Chat
  • Samsung Galaxy Mini
  • Samsung Galaxy Pocket
  • Samsung Galaxy Y
  • Sony Xperia Tipo
  • ZTE Acqua
  • ZTE V790 
 Kalau tengok picture kat bawah ni korang akan lebey clear lagi gambaran tuk list2 di atas kan....cetengok...cetengok....



sila pilih dengan bijak hokey
      Untuk lebih details lagi...korang boley la g kat web SKMM
    Harap dengan sedikit info ni...dapat la memberi manfaat pada uolss sume....
    Even aku frust gak ni....sebab aku baru beli phone baru last month...even masa aku beli tu aku tau akan ade rebate tahun 2013 ni....tapi biasalah aku kan kurang sabar sikit....(plezzzzzz uolsss jangan contohi sikap aku yang ni!!!!- sangat la tak bagus)
    ....OK GUDNYTE UOLLSS....