Selasa, 19 Februari 2013

!! girls beware !!

hi uolss....hari ni just nak share my experience petang tadi....n i think it's important untuk i share dgn uolss semua...especially GIRLS...

petang tadi lepas office hour around 5.30 aku gi la terminal one...for those yg berhampiran seremban mesti tau kan terminal one tu pe...so dari office aku...kenala melintas jalan nak g teminal...TAPI aku ni penakut sikit nak lintas jalan...especially bila jalan sorang....so i decided use jalan bawah...(yang dari ktm tu) so bila aku turun tangga then sampaila ke bahagian yg mcm tertutup tu(aku paggil teowong)....so masa odw g terminal tu tengok stalls yg ade kat situ tak meniaga....pakcik yang melukis tu pun tade hari ni...memang sunyi la kalau tade orang lalu....

so masa nak balik...so aku kena ikut terowong tu lagi sekali then masa aku lalu tu memang takde orang.....,masa tu around 6.15 pm, takut gak ni sebab sorang masa tu....so just lalu je la...then tetiba aku nampak one indian guy...tak tau dia muncul dari mane....gaya dia sangat MENCURIGAKAN....tapi sebab masa tu dh nak sampai tempat yg nak naik tangga tu so aku teruskan je la jalan aku nak naik tangga...(gaya dia macam nk bukak seluar dia) oooo....memang SCARY la....so aku jalan laju2 atleast lepas dah naik tangga dan dh nampak jalan, kereta,motor, n etc yg dekat public tu i dah lega dah....then dah lepas je dari tangga tu aku nampak sorang budak perempuan, masa tu dia nak melintas jalan....then dia datang dekat aku....

ikuti perbualan aku....

Budak perempuan : akak ikut bawah ke tadi?

Aku : aah, kenapa?

Budak perempuan : akak ok x?ade orang tak tadi kat bawah. Saya kena kejar tadi dengan indian man, dia ada lagi ke kat bawah tu kak? saya lari tadi kak naik sampai atas ni...

Aku : aah dia ade lagi tadi....cuak gak akk lalu tadi, tengok macam mencurigakan je...

Budak perempuan : tu la kak, takut saya tadi,nasib sempat lari kak....

Aku : alhamdulillah la ko tade pe2....

lepas tu ade la bual2 kosong aku dengan budak tu...lepas tu aku pun terus balik...budak tu pun melintas g terminal

kat sini aku nak tekankan kat kita2 semua especially girls/ladies n terutamanya bila jalan sorang2 di tempat2 yang sunyi....kalau boley jangan la telalu berani....

pengalaman ni sangat berharga dekat aku.....

so untuk yang muslim tu seeloknya baca la ayat kursi sebelum keluar rumah ye...

ok uolsss take care ya!!!!


1 ulasan:

  1. kena lebih berhati2, btw thanks untuk share

    BalasPadam