Ahad, 12 Oktober 2014

perth trip - caversham

Assalamualaikum semua
lama sungguh na blog ceq ni beghabuk bersawang uishhh bz sungguh na sekarang ....bz ka malas ka tak tau la kan.... (0______________0)

ok guys dulu aku penah update kan trip aku masa dekat perth ... masa tu aku update trip aku dekat FREMANTLE memang syokkkkk la kan p situ dengan angin sepoi2 bahasa sambil menikmati fish n chip yang superlicious tu kan....betul wehhhh tak tipu memang sedap habaq hang!

so entry kali ni aku nak cita kat hangpa sume la hari aku p caversham....syok sungguh na ...

abaikan picture budak tudung kuning tu...:p


okey entry fee tuk masuk caversham ni AUD 25 kalau convert duit kita lebih kurang RM 75 but very worth it (ceh mentang2 p Australia, speaking terus na)  bayar mahal cam gitu masuk dalam tu ...sekali sekala kan ...

so lepas dah bayar kami pun p la nengok haiwan2 yang ade dalam tu...
1st sekali kami p tempat haiwan berpoket  tu...cuma nasib tak berapa nak menyebelahi depa sume takde mood kot time tu.....tak tau la pasai apa...huhuhuh ....
kangaroo nak tido 
teringin nak masuk dalam poket dia actually ... hihihi :p
sape comel kangaroo ke i yang comel ???? :p
kangaroo tade mood ^_~
so lepas dah bergambar sume and kangaroo tu pun tak berapa nak welcome kami :( (sentap weh) kami pun p la ke tempat lain

koala bobom ... comel ok!
cik koala tido 
teringin nak dukung koala tu :(
please dont take my pic...i'm shy
hey i'm wake up already nice to meet u
ni amik pic dari jauh je koala dah bangun sebab bahagian ni tak boleh masuk huhuhu 
then lepas kami tengok koala tu kami pegi kekawasan lain pulak....

tak tau apa tah nama haiwan tu ...
kambing ni garang tau ade ke dia nak tanduk kita org ish ish
berehat sebentar
kuda ni memang tinggi n besar !giant size

actually tepi tu kawasan kuda yang giant size tapi tiap kali aku nak amik pic dia , dia tak mau (anti selfie kot dia) so aku pasrah lah jadi aku je le yang syok sendiri kat situ kan
tak pelah kuda i je la yang selfie k
awat p lelap mata pulak ceq oi....
okey abaikan la picture aku lelap mata kat atas ni hehehe aku just nak cerita kat sini yang aku tak sempat nak jumpa wombat & tengok the farm show tu (sebab masa tu kita org rushing nak p tempat lain jugak lepas tu , n plus masa ni autumn so pukul 5.30 macam tu dah gelap )sedikit sedih la kan...yela bukan selalu pun dapat p sini kan...kalau jarak dia setakat zoo melaka tu memang tade hal wo...boleh saja anytime :(

so takpe la next time umur panjang & murah rezeki boleh p lagi...amin :)

actually aku nak cerita lagi tapi macam dah ngantuk pulak kan ...so aku sambung cite next time k :)

and last but not least tq for reading this entry :)

2 ulasan:

  1. Eeeiii..bestnyer dpt pergi! Tgu mase nk pergi jet ni..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang best kat sini...org2 dia sgt friendly!best sgt2...cuma rindu makanan malaysia je la yang lain sume best!:) hepy holiday ya :)

      Padam