Jumaat, 1 Februari 2019

GUARDIAN HAUL 50 % ON COSMETIC PRODUCTS


Assalamualaikum and hello :)


Oh well ... baru je update GUARDIAN HAUL 40 %  last time and this week pulak turn untuk cosmetic brands pulak 50 % , ohhh well baru kata tak mo topup any make up but then kita hanya mampu merancang ... sob sob sob 


Actually kenapa teruja pulak bila Guardian ada off 50 % untuk kosmetik sebab benda yang iolls nak tu ada dekat guardian, xde dekat watsons ...hehe :) Yup kalau uolls notice ade certain brand yang ade dekat watsons tapi takde dekat guardian, yang ade dekat guardian kat watsons pulak xde

Antara brand yang dekat watsons tapi takde dekat guardian 

Simplysiti
Oh most wanted
Essense

Antara brand yang ade dekat guardian tapi takde dekat watsons

Cathy Doll
Lakme
Sugarbelle
Catrice

Itu antara yang aku noticed la, but then even dia cakap ada 50 % on makeup tapi tak sume la yang ade 50%, ada je fews yang tade off pun ... 

Aku asalnya datang guardian semalam nak beli 1 benda je, nawaitu dari opis semalam karang balik singgah guardian nak beli 1 je , maknanya below than RM 20, tapi bila dah sampai lain pulak kisah dia ... berejam jugak la duk dalam guardian semalam duk belek duk pikir duk beperang dengan diri sendiri ... hahaha




Tujuan utama hanyalah untuk Cathy Doll Cushion blusher ni , sudahnya ade jugak le tergoda dengan few items lagi...sob sob sob 

Cathy Doll Cushion Blusher ni memang feveret blushet dari drugstore la .. warna pun cantik je and plus dia quite lasting jugak :) Tapi susah jugak nak ade and tak sume guardian ade brand Cathy Doll ni ... so lepas 50% off harga terlajak murah la kan so kita grab je la...dah balik umah nyesal lak beli satu je kenapa bukan dua hehehe ...since yang sekarang pun dah almost habis ... hurm ... tak pe...nanti time nak raya mesti ada sales lagi ... hehe :)




So lepas belek , berperang dengan diri sendiri...adelah 4 ketui barang yang sukar untuk di bendung ...
And ade jugak few items lagi yang berjaya letak kat rak balik lepas berperang dengan hasutan syaitoon nirajimmmm ...yessss i did it :)

Prime and Fine From Catrice 

Yang ni function untuk buat makeup korang jadi lasting ... memang dah lama nak beli dia during 50 % tapi manjang je dah habis so this time ada kena lah grab , tu pun tinggal 2 je lagi...so sape lah yang lucky dapat grab yang last tu kan . 

Actually time nak beli ni, ade Blur Cream  kot nama dia, Loreal brand, function dia macam primer jugak, harga around RM 25 (after 50% off) , macam nak beli tu jugak...since yang tu banyak lagi bersabar la dulu pikir lagi pikir lagi nak nanti boleh p cari mana mana guardian. 

Currently guna Maybelline and hourglass nya primer, Maybelline pun beli time 50% , tapi tak suka sangat sebab silikon base so agak susah nak makeup ke tangan aku yang tak berapa seni ....hikhikhik

Hourglass tu best since mahal kena le jimar cermat tak gitu .


RIMMEL EYESHADOW SPICE EDITION

So far kalau beli eyeshadow dari drugstore end up mesti rasa nyesal nya beli ... seyes weyyyy
Then membazir , so untuk rimmel ni pun berpikir jugak la takut menyesal tak sudah nanti, tapi since ada off 50 %, so why not untuk try , hari tu tengok utube Fatin dia tunjuk warna2 eyeshadow ni macam not bad jugak so excited le acik nak beli .

Dia ada few edition

Jewel Rocks 
Spice
Crimson
Nude
Blush

For me , Crimson nya edition cantik2 warna dia, unfortunately dah habis pulak.
Nude and blush not so me, macam tak attract me untuk beli pun
Spice ni warna seakan2 je sume, tapi beli jugak rimmel pasai apa cek oi...
Hahaha duk confuse between Jewel Rocks or spice then amik spice ... penat jugak nak pikir lama sangat pikir ...
Jewel rocks tu banyak warna macam hijau, biru those yang jenis berani ok la amik jewel rocks ni kan


SILKY GIRL EYEBROW

Ni pun pengaruh lepas tengok youtube channel Fatin... so dah pengaruh tu kena la beli nak try nanti...padahal bukan reti pun lukis kening...hahaha :)




So total spent RM 69.05 , save RM 69.05 yela dah 50% off kan mesti la sama penjimatan nya :)




5 ulasan:

  1. mujur bukan crazy pasal makeup stuff ni..hehe

    salam kenal dari www.umifuzy.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe...tpi klau ada off 50 % must grab ..topup mana yang patut :)
      salam kenal kembali fuzy :)

      Padam
  2. haiiii. saya belum pergi lagi guardian sebab sini guardian jauh

    BalasPadam
    Balasan
    1. takpe sis :) kena rajin tengok fb watsons and guardian ...sometimes mmg ade sales ..time sales la nak topup kan :)

      Padam
  3. guardian ke watsons ke, dua2 tempat ni mmg berhantu.
    hahaha. tapi sungguh lah, haritu sale mmg pulun beli sakan.

    BalasPadam