Selasa, 5 Mac 2013

~~1ST TIME UOLLS~~

ha ni nak story dekat sini....
pengalaman aku berhadapan jem yg teruk 
ye teruk....
teruk sebab jalan tu jalan kampung je...jalan sempit....ade 1 laluan je tuk setiap laluan and 2 2 tu jem...so kenderaan dari 2 2 arah memang xboley bergerak
jem yang tade pergerakan kereta...n we all stuck kat situ almost 2 hours....
orang dalam kereta boley kuar dari kereta dan 'berkelah' kat tepi jalan tu...
1st time tu yang nak cite tu....

ok meh baca lagi meh...
sebab ape jem...
sebab belum raya lagi kan...
sebab 
ACCIDENT 
lori besar terbalik dan terbakar...uhhh dasyat gak....

penyebab jem tu mayb sebab masa tu dah malam...then menyukarkan tugas2 mereka yang terlibat untuk mengeluarkan mangsa dari lori tersebut....
 (aku xpasti la individu dalam lori tersebut selamat atau x , sebab tengok dari keadaan lori yang teruk tu susah nak cakap....)

ni lah antara sebab2 kenapa aku takut sangat2 nak drive...
bapak aku siap kata (gantung je la lesen tu)...huhuhuh...
kadang2 kemalangan yang berlaku tu...ramai yang jadi mangsa di atas kecuaian pemandu lain 

kan bagus kalau sume pengguna jalan raya ade kesedaran yang tinggi dalam diri betapa pentingnya sikap berhemah semasa di jalan raya...ni tak, kalau drive tu nak laju je...nak drift je....kesian orang lain yang tak bersalah jadi mangsa....

Tapi yela, kita merancang, Allah yang tentukan....Dia lebih mengetahui....

ok uolss c u then...
berhati2 ye di jalan raya....
ape orang kata ....
biar lambat asal selamat

 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan