Rabu, 27 Mei 2015

LAVENDER GARDEN DI CAMERON HIGHLAND

Assalamualaikum semua ... :)
Aku tau dan sedar yang content blog aku sangat le bosan...hihihi
Kadang2 jenuh aku taip backspace taip backspace sudahnya ke folder draft jugak la ... memang aku xberbakat untuk jadi penulis yang baik barangkali ... hihihihi...
Apola yang den merepek ni kan ... maafkan aku ... maafkan aku .... ;p

Lama dah rasa eh tak naik Cameron Highland and last week kebetulan ke Batu Gajah Perak so naik sebentar la ke sana ... adoi ai memang teruk jugak la jem dekat atas sinun ... dah alang2 dekat Batu Gajah so kami decide ikut jalan Simpang Pulai ... jenuh jugak nak sampai ke atas sana almaklumle dah lama tak ke sana terasa benau la jauhnya ... :p

Sesampai kat atas tu terus berhenti dekat Lavender Garden sebab rasanya ini antara yang baru dekat sini kot ... kot kot kot ... am not sure ... yang pasti den xpenah singgah sini lagi ...

Ok harga tiket untuk dewasa RM 6, kanak2 5 tahun hingga 12 tahun RM 4 ... ko rasa mahal ke tak ...
aku tak sempat nak rasa mahal ke tak...terus p bayar sebab excited nak masuk ...konon eh la...hahaha 
Punyala ekcited nak masuk sampai tak bergambar pun dekat luar tu hurm hurm :(

Memang cantik la decoration dalam situ ... terpesona jugak aku ... wah mula la terfikir nak buat laman rumah begitu ... hahaha...tinggi angan2 ko Senah!!

Di sebabkan tade sape yang nak snap kan pic aku so aku just amik pic yang syok sendiri je la...huwarghhh sodeh wey ... jum layan pic uolls ...

i want take memories here 
lots of teddy bears! i want bring it home okay!!!
purple is lavender!!

drive me home please :) 

wear your seat belt please!!
Comel kan tengok deco dia...geram!! Rasa nak angkut bawak balik rumah je ...hehehe
Oh itu deco belah bawah...actually dekat tepi2 tu pun ada lagi part yang cantik cuma ramai sangat orang then aku decide tuk naik atas dulu ... kekonon karang sebelum balik nak snap pictures la dekat situ lagi ... konon okay...means...memang nan hado la kan :(


cak!
okay cukup dekat bahagian bawah...so kita teruskan perjalanan kita ke next part okay ... let's start our journey together peeps!!


opsss! picture kat atas ni ada sign exit to pulak,,tapi aku belum nak exit lagi ...
oh btw, dekat situ ade kedai souvenirs depa...monopod pun ade jual okay
memang senang sangat aku nak berselfie kat atas tu nanti ... yeayyyyy !!!

cantik sangat dia punya deco!!

korang boleh petik bunga ni tau
1 tangkai RM 2, 6 tangkai RM 10
Kat atas tu ada garden bunga yang macam kat atas ni, memang cantik...meriah sangat berwarna warni uolls .... ade kuning, pink, merah, putih, peach & mestilah hijau warna daun dia :p hihihihi

Okay kalau sebut Cameron Highland tak sah kalau tade starwberry kan...kat SINI pun ada tau ...
200gm RM 10, petik sendiri ... memang fresh sangat!!

memang aku petik terus ngap je la time tu kan !!

bestnya kalau buat pavlova :p
abaikan muka yang bam bam itu fokus pada ranumnya strawberry itu!!

petik jangan tak petik 
Okay lepas penat petik starwberry, boleh le lepak sat kat cafe dia ... open cafe concept ...
Memang best, starwberry milk shake d best ke babom!! sedap sangat uolls ...

sume sedap ... harga pun tak mahal sangat, berbaloi okay :)
Sebelum pulang moh le kita begambar kenangan sikit lagi ...

my love, my everything :)


the lavender ! opss sorry to that guy .. hehehe
Pelik kan aku ni , masuk lavender garden tapi pic lavender nya satu ni je! haru betul ko senah
Last time masa aku g CAVERSHAM,AUSTRALIA nak tengok ladang lavender depa, tutup pulak sebab depa bukak bulan 12 je, sebab dia berbunga time bulan tu je...so now dapat dah tengok depan mata...puas hati aku!!!

Okay hujan dah turun so jum kita balik...eh before balik beli la souvenirs dulu kan ...
di sebabkan aku tak berapa suka dengan bau lavender so aku tak mau beli dia punya lotion ke sabun ke perfume ke ...so i decided ...

comel kan ... :) tq mummy :)
ade jugak jual accessories macam gelang , cincin, n etc
so i bought the rings ,,,fefeling nora danish sat hahahaha!!
sebelum balik jum la singgah ke pasar depa dulu

boleh beli strawberry dengan harga yang lebih murah, bunga, keledek, sayur2 ... semuanya lebih murah ... so shopping sakan dekat sini okay!!


mak aku borong sayur2, aku p beli petals ni, amoi tu nak jual kat aku 1 box RM 10, hahaha banyak sangat nak buat apa, so aku cakap nak sikit je, dia bagi kat aku 1 plastik RM 5 ...boleh le buat mandi bunga ...kui kui kui



Kisah orang seumor hidup tak pernah dapat rose, eh ada dulu sekali from my mum masa convo so nak fefeling dapat rose rela aku beli sendiri...hahaha :p 
Amoi tu kata rose ni boleh tahan sampai 2 tahun sebab dah di awet...tah ye tah tak ...aku iyakan jela but so far masih okay lagi rose aku ni ,, :) Kalau korang suka rose biru , kita sama , give me 5 sikit!

Dah puas shopping , duit pun dah banyak kuar so moh le kita pulang ye .... :p

Jumpa lagi next entry :)


Tiada ulasan:

Catat Ulasan