Isnin, 14 September 2015

MASUK SEPHORA TERUS RAMBANG MATA 0_o


Perempuan dan make up tu berpisah tiada ...
Sape setuju ???? ** _ **
Sape tak setuju ???? *_*

Aku bukanlah tau sangat bab2 makeup ni, normally i just put compact powder and lipice je tuk daily working days ... sometimes just bedak johson @ carrie junior & lipice saja, its more than enough for me ... :p

Tapi kalau pergi wedding ke, keluar ke mestilah nak tampil menawan...cewah...menawan ke ...
Alahhhh light makeup je pun ...
Tapi satu habit aku, aku suka beli tapi kurang pakai, then menda alah tu mesti akan expired sendiri lepas 2,3 kali usage .... tak ke membazir tu kan ....

Korang selalu kalau beli barang make up ni kat mana ??
Selalu aku beli dekat WATSONS je sebab boleh collect points , nanti boleh redeem ....
Tempat lain , sometimes guardians , parkson and jarang2 la dekat SEPHORA ... hehehe

One thing yang aku suka pasal SEPHORA ni sebab dia banyak range produk ...
Yang aku tak suka sebab harga boleh tahan wehhhhh .... aku fikir 20x, 20x , 20x jugaklah nak keluar duit tuk something yang temporary macam ni ...







bila dah banyak sangat yang ada depan mata sampai tak tau dah nak pilih yang mana even masa awal2 niat nak beli MASKARA je pun , end up bukan MASKARA je , well ini biasa terjadi ...
betul tak??

almost 2 jam duk dalam SEPHORA ni , dapatlah bawak balik seketul Maskara, sebatang eyeliner dan NYX matte lips and 1 free gift dari SEPHORA .... yeayyyyy ...

hasil tuaian ...
variety colour lipgloss from sephora as a free gift

Masa aku duk ralit pilih2 maskara , SA tu datang nak tolong lukiskan kening aku , aku on je, dah free kan sape tak suka ... dia kata kening aku a bit messy and tebal, dia nak wax kan sikit ... ishhh memang tak la ... jenuh wey aku nak LEBATKAN KENING ni dulu , tak baca la tu ENTRY yang aku buat :p

Agaknya dia bengang aku tak mau, dia lukis sebelah je, sebelah lagi dia suh aku buat sendiri ... eh kuang asam betul ... nasib baik la dia dah ajar step by step nak lukis camne tadi ... hahaha ....
agaknya dia tengok macam kelakar je aku lukis tu, dia tolong la betulkan bagi nampak semenggah sikit ...

result using BROW ZINGS from benefit
** nampak macam apa je, sebab SA tulah suh aku lukis sendiri yang sebelah tu **
panas hati acik

even aku suka dengan result dia, tapi aku tak beli pun sebab bagi aku mahal pulakkksss
plus aku tak suka dengan SA tu paksa2 aku , even dia cakap kalau aku beli benefit product RM 250 and above dapat free gift, malas la aku nak layan ... hahaha

oh ya ...
i just get my ROLLER LASH from BENEFIT, and still not use it yet ... will review it later
my STILA EYELINER, already used it , will review it later
and NYX matte code : ISTANBUL , already used it , will review it later ...


ok jumpa lagi ....

2 ulasan: