Jumaat, 5 Disember 2014

BUKAN PEREMPUAN LA NAMANYA

Assalamualaikum semua ....
wahhhhhh dah December 2014 dah sekarang .... kejap je kan
pejam celik pejam celik dah nak melangkah ke tahun 2015 kita beberapa hari je lagi
tik tok tik tok *___________ *

Uolls as a woman, as a girl, as a daughter, as a mother, as a sister semua perempuan kan
Kalau dah perempuan mesti le sinonim dengan perkataan CANTIK . Betul tak???
So kalau word cantik ni mesti le salah satunya kita pikir make up....hehehe =)
Actually hari ni iolls nak cerita pasal ni le

Pernah tak jeles dengan orang yang ade neutral beauty means dia tu tak make up pun cantik tau ...
So aku yang tak berapa neutral ni ... (maksud kau ape ni senah, adekah kau FAKE?) hahaha
gigih jugak la beli make up tools ni...yela nak konon2 nampak gojes macam NORA DANISH tu ...
eh helllllloooooo si ND tu tak yah makeup pun dah cantik okkkkk

Ni koleksi terbaru aku ...
cik blusher...feeling2 nak dapat kulit putih kemerahan ... tak usah la ko perasan senah oiiii hahaha

simply elegent blusher




 Terdapat 3 pilihan warna, so aku pilih warna ROSY PINK ni sebab kan nak feeling2 dapat pipi putih kemerahan tu .... macam le kau putih senahhhh *___________^



Aku rasa blusher ni is so friendly kan...dengan design yang begini...


kalau korang perasan kat situ penutup dia siap ade cermin tau...so senang la kan kalau korang nak guna dia di mana & bila2 masa saja! 
Actually ni bukan la 1st time aku beli blusher keluran simply siti ni,,before ni ade jugak aku beli yang jenis lagi satu tu 


nengok kat atas tuDuoBlusher, kalau nengok kan keadaan dia macam dah buruk kan , but actually i bought it last raya means only beberapa bulan je ...and baru pakai sekali je!!rugi sangat2! tak suka dengan tekstur dia...rugi je ...=( and yang paling den menyesal sebab masa aku beli yang ni, yang simply elegant blusher tu pun ade jugak, awat tah gi pilih yg duoblusher ni tak tau la kan ... and masa tu yang elegant tu harga dia about twenty plus je...semalam aku beli RM 32.90 ... tak pelah...dah berkenan beli je la kan...

Kalau korang perasan kat picture atas ni, ade jugak blusher dari elianto kan...so ni pengakuan aku yang jujur ikhlas,, elianto punya blusher ni memang favourite aku sgt2!selain warna dia sesuai dengan aku and yang best dia murah tau....cuma dia tak provide brush la tuk ko sapu kat pipi tu ... tapi memang aku suka sangat la dengan blusher elianto ni ... PERFECTO!!

Mesti korang heran kan,,dah tau elianto punya brand best nape beli simply siti punya brand ...
Well ni la yang dinamakan perempuan ...alah korang pun macam tu kan ...
Mana boleh ada 1 brand je kan =)

Ok le,,selamat berblushing ok *_______________*



Tiada ulasan:

Catat Ulasan