Isnin, 19 Oktober 2015

I'VE BEEN CHEATED BY SELFISH SELLER


Assalamualaikum semua ...
Post ni bukan lah bertujuan untuk membuka aib sape2, just sharing dari my bad experience ... =(
Untuk korang semua lebih berhati2 especially bab expired date our food ... must aware & concern bout that ye ...

Last friday on 16 October 2015, aku ni malas punya pasal nak berjalan kaki keluar lunch cari la someone yang ada buat delivery food services ... senang la kan xpayah nak berjalan keluar lunch ....
nampak tak nampak tak yang aku MALAS nak jalan ... hehehe

Then aku cari kat 1 group FB, terus la contact the seller, aku order carbonara meatball, meatball and green tea ...
Asalnya aku nak order meatball & apa tah, then the seller said if order more than 2 items, boleh dapat free gift ... hahahaha biasalah aku kan suka nau dengar word free gift tu .. then aku tambah je green tea tu ... tengok dekat gamba memang sedap...rasa pun sedap! carbonara meatball dia pun sedap , just meatball dia rasa tak sedap sangat la ... just so so so so so so je .... jujur tak aku ???

And malam nya aku amik la free gift tu , then terperasan, eh kenapa nampak 2015 je ni (refer picture),, dari situ aku dapat rasa yang something wrong somewhere la kan ...

dia tampal tau untuk date n month tu



bila aku tarik je ketas putih yang dia tampal tu, ha terpampang la best before 3/10/15 tu ha... oiii nasib baik aku tak makan lagi oooiiii ....

nasihat aku :

1) nak meniaga biar jujur ... kalau tak nak bagi free gift pun tak pe ... as long u ikhlas nak meniaga ...
2) kalau u jujur meniaga, definitely ur customer will repeat order
3) kalau u tak jujur, tak  kira la sedap mana pun u masak, org takut nak repeat order. SERIK kot!
4) nak cari rezeki biarlah berkat

actually aku ade je wassup the seller, and tanyadia kenapa bagi bendadah expired as free gift ...
and jawapan dia lebih kurang macam ni ... sebab dah delete wassup dia,,,sakit hati punya pasal peniaga macam ni...

- dia tak perasan yang dah expired date ...
( kalau tak perasan kenapakah siap bertampal tarikh & bulan tu)

- dia cakap benda tu still boleh makan lagi actually sebulan selepas tarikh expired yang dia tulis tu means the real expired is 3/11/15...
(dah tu kenapa kautak tulis betul2 actual expired date)

- dia cakap kat aku nak makan , makan la...klau tak nak makan pun xpe ...
(memang xnk la aku, dah was2, masuk tong sampah je la jawabnya)

NOTA : INI BUKAN SOAL TARIKH EXPIRED TU, NI SOAL JUJUR @ TAK SELLER TU @ FIKIR UNTUNG SEMATA....




2 ulasan:

  1. kuasamm punya seller hidup nak menipu je.

    BalasPadam
  2. kan geram betul seller ni ... asal brg laku je ...

    BalasPadam