Isnin, 29 Mei 2017

SALAM RAMADHAN :)

Assalamualaikum semua :)

Alhamdulillah sekarang dah hari ke 3 kita berpuasa untuk tahun ni kan.

So macam mana korang hari ke 3 ni, dah heksaited ke nak beraya , baju raya, kasut raya, beg raya...hehehe ... aku ? ala dah tua2 ni kurang dah heksaited kan...ala kadar je , plus taun ni cuti raya tak lama macam taun2 sebelum ni ... sob sob sob ...i is sedih okay .

During fasting month ni la kita nak tingkatkan idadah kita kan, perbanyakkan membaca al-quran, solat sunat, bersedekah, kurangkan pembaziran, especially masa kita p bazar tu kan...memang la time tu nampak semuanya sedap, semuanya lazat dan menyelerakan...hehehe so pandai2 la ye, nama pun menahan diri kan...Harap2nya iabdah2 yang kita buat ni berterusan la ye dan istiqamah ...

Korang ade ke plan2 nak p berbuka puasa kat tempat2 yang tawarkan bufet tu, normally di hotel2 tu la kan, yang dewasa almost RM 1XX .XX tu, ish bagi aku tu la pembaziran yang paling nyata, apa kata kita start boikot benda ni, so bila kurangnya permintaan so depa akan kurangkan penawaran ... wah teori ekonomi sgt aku ni ...hehehe 





Tiada ulasan:

Catat Ulasan