Dashboard Home Instagram Facebook Twitter

Jumaat, 22 Mac 2013

NOVEL : THE WEDDING BREAKER

Assalammualaikum semua....

Hari ni nak share about novel......
bukan ape membaca kan jambatan ilmu....sila jangan persoalkan baca novel cintan cintun ni jambatan ilmu ke tak....:-)

watak utama novel ni....
 **Tengku Adam Kamil (si handsome)& Ariana Rose(si cantik jelita)**

kisah dia bermula bila Ariana bertindak merosakkan perkahwinan Adam dengan Juwita, yang di rancang sendiri oleh Juwita, dengan membeitahu pada semua orang yang dia telah mengandungkan anak Adam....(mesti korang curious nak tau kan kenapa Ariana buat macam tu....and siapa Juwita)...hehehe...saje bagi korang berteka-teki....

Dan disebabkan dendam , Adam telah meragut kesucian Ariana dan menolak untuk mengahwini Ariana kerana beranggapan Ariana bukan lah dari golongan elit dan Ariana hanya memiliki pendidikan setakat SPM saja.
(sungguh bongkak si Adam ni!!)

 Dan disebabkan itu juga, dia menawarkan pada Ariana supaya menjadi perempuan simpanannya....
Tawaran Adam membuatkan Ariana semakin ingin menjauhkan diri dari lelaki yang bernama Adam.
But in the same time, pada pihak Adam, dia tidak mahu mengambil Ariana sebagai isterinya yang sah,
 tapi tak mahu lelaki lain mendekati Ariana....
**ohhhh sungguh ego kau Adam**
 hanya kerana latar belakang yang berbeza!!malu la beb isteri dia bukan dari kelas atasan....
persoalan nya betul ke Ariana ni bukan dari golongan atasan seperti yang Adam sangkakan..?
akhirnya mereka telah di satukan atas aturan keluarga Adam....bagaimana?? dan kenapa....???
dan bahagia ke mereka selepas perkahwinan yang di aturkan oleh keluarga. ... sedangkan Adam tidak mahu memperisterikan Ariana. ....


so overall aku bagi rate untuk novel ni..
4 bintang dari 5

best jugak....tapi novel biasa la...
HERO & HEROIN MESTI GOOD LOOKING....lol :p...

and sure xmenyesal beli n baca...
EVEN
cover dia tak berapa nak menarik minat aku....


SINOPSIS CERITA...NOT SURE U'LL BOLEH NAMPAK CLEAR KE TAK...

ok korang boley la gi terjah POPULAR ke MPH ke...n harga dia RM 25 je....(kenapa aku tulis je di situ, is dat too cheap) :p

kalau korang nak sewa dari aku pun boley....hehehe....


1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Cte nya serius daebak . Datuk wira tengku afam kamil bin tansri tengku mukhriz pemilik panglima holdings

This Blog is Protected. Copyright 2013 DIELA © Design By Cik Rose Cute