Selasa, 19 Mac 2013

macam mana nak letak tandatangan@sign pada setiap post

Assalammualaikum....

hari ini aku nak share sikit macam mane step untuk letak tandatangan pada setiap kali korang post story dekat blog korang....

so  boleh kita mulakan sekarang....

ok first sekali korang boley create korang nya signature kat sini...


ok korang da bukak web tu....,

so korang kena ikut step2 kat sini tau....

1.START NOW!

2. Using a signature creation wizard (write down ur signature ok)

3.  PILIH TULISAN

4. Pilih size

5. Pilih warna (ikut la kesesuain warna latar blog korang...ok....)

6. Pilih la corak sign yang korang nak appear nanti....nak melintang ke ,senget sikit, senget banyak ke....sukahati la ye...asalkan bahagia...ye tak....:)

7. Lepas tu korang click NEXT then akan appear 3 pilihan....
==> want to use animate...?
==>want to download?
==>WANT TO USE THIS SIGNATURE?
so korang pilih yang 

WANT TO USE THIS SIGNATURE 
 tu ye...sebab tu aku buat huruf besar tu....=)

so after that korang dah click want to use this signature tu dia akan appear 

==> HTML 
==> BB

so make sure korang click yang HTML tu tau... 

and then korang click pulak 

generate a code for my handwritten signature 

ok lepas tu korang pegi kat korang nya blog...

korang pegi dekat

  1. TEMPLATE
  2. EDIT HTML
  3. TICK EXPAND WIDGET TEMPLATES
  4. TEKAN CTRL+F (serentak ye uolss)
  5. CARI KOD  <p class='post-footer-line post-footer-line-1'>
*kalau tak jumpa yang kod penuh...korang just taip footer line je...mesti ade

6. THEN KORANG BOLEY COPY & PASTE KOD YANG DAH BUAT TADI DEKAT BAWAH KOD YG footer-line TU....INGAT YA...PASTE DEKAT BAWAH KOD BUKAN DELETE!!

7. SEKARANG SAVE LA TEMPLATE KORANG YANG BARU NI....
SO DAH SIAP...BOLEY LA VIEW KORANG NYA BLOG ....
CONFIRM LETUPPP JEMAH....
HEHEHE...:)



Tiada ulasan:

Catat Ulasan