Isnin, 25 Mac 2013

CARA MUDAH DAN JIMAT UNTUK 'NYAHKAN' BLACKHEADS AND WHITEHEADS

Assalammualaikum semua....


aku yakin ramai di antara kita yang mengalami masalah
BLACKHEADS & WHITEHEADS
sama la kita...hurm...:-(
sangat huduh kan uoolsss bila dua menda alah ni menepek kay hidung kita....eeeeyeekkkk!!®

so memikirkan benda ni...aku dah mengambil beberapa inisiatif sebelum ni...yang xberapa nak berkesan and it's COSTLY gak...it's cost me around RM 10 - RM 15....so hari tu aku ade terbaca kat satu blog ni....yang dia guna teknik seperti...( sila baca sampai habis, teknik nya akan ku cerita di bawah), dan aku rasa teknik yang dia guna sangat MURAH dan BERBALOI...:-)yuhuuu....®

ok meh ku cerita kat korang macam mane cara yang MURAH dan BERBALOI tu ye...®

1st apa yang korang perlukn ®= = = »
         
                 ==> putih telur, sebiji @ 2 biji je dah cukup....(INGAT!!!!PUTIH TELUR JE DIGUNAKAN...o_O )
                         pesanan ikhlas dari penaja, kuning telur jangan korang buang...boley korang guna masa masak maggi jap lagi....:-) ®
     
                 = => lemon, korang guna 1/4 je lemon tu...
                         [ lemon ni option je, if korang tamau guna pun takpe....fungsi lemon di sini untuk hilangkan bau hanyir telur tu masa korng tepek kan kat
                            putih telur tu kat muka t, and dont worry ia tak memedihkan muk korang®]

                 = => kapas muka / tisu...[ ikut suka korang nak guna yang mana ] ®


Cara- cara :-

1. korang asingkn putih telur dengan kuning telur, korang amik yang putih telur je ye....then boley campurkan dengan perahan lemon tadi ( ni option
    nak masukkan perahan lemon ke tak...macam aku cakap tadi, tak campurkan pun takpe...tapi kena tahan bau hanyir putih telur tu t tau)
p/s :- nak cantik kan...so tahan aje la...:-), small matter je tu...®



simple and mudah je nak sediakan...^_~
 2. so korang amik tisu / kapas muka kemudian celupkan dalam putih telur tadi, then boley la tepekkan kapas / tisu tadi kat muka, so ulang langkah yang
     sama sehingga tutup the whole face korang EXCEPT mata dengan mulut, tak perlu la ye...®


** selepas di tepekkan tisu **
so bila dah siap tu, tunggulah sehingga ia betul-betul kering, then baru boleh tarik tisu / kapas tadi...so boleh la tengok bendasing-bendasing yang tak diingini tu kat situ...., semasa proses menunggu tu, korang akan rasa muka korang makin lama makin menegang....®

** cara ni juga bagus tuk firm kulit korang, so kena rajin buat ye**®



Tiada ulasan:

Catat Ulasan