Isnin, 17 Jun 2013

RESIPI : KERABU IKAN BILIS

Assalamualaikum
 
Ramai di antara kita yang suka makan kerabu kan?
hurmmm sangat mabelossss kan
leleh air liur
hihihi
 
so hari ni aku nak share le dengan korang macam mane nak buat 
KERABU IKAN BILIS
dah le bahan dia simple, nak buat pun senang and hasil dia sangat mabelossss
sedapppp sangat uolllsss :p

Bahan-bahan :-
 
sorry gambar tebalik, maklum le i bukan jurugambar professional :p

 1) ikan bilis yang telah di goreng
2) hirisan bawang merah, bungan kantan, cili padi, sedikit garam & gula
 - kalau suka pedas, boleh banyakkan cili tu...aku tak suka so aku guna 3 tangkai je
3) perahan limau nipis


lepas tu nak buat dia senang sangat...
oulllsss just mix bahan-bahan tersebut dan gaul hingga sebati ye :D

HASILNYA

tada siap sudahhh!!sedia untuk di makan 
okey selamat mencuba ye

Tiada ulasan:

Catat Ulasan