Khamis, 15 Januari 2015

NOVEL vs DRAMA : MR. LONDON MS. LANGKAWI


Assalamualaikum semua...
mesti ramai yang tengah senyum sampai telinga kan...almaklumle duit BRIM dah masuk
ye dak? aku je yang tak boleh nak senyum sampai telinga, tak tau le nak buat mimik muka apa ni ha...duck face barangkali :p
jeles ni...jeles ni...jeles ni...

Well just forget about BRIM (nada jeles) hahaha....
let's talk about novel ...
just nak share pasal novel MR. LONDON MS. LANGKAWI
tuk makluman semua , novel ni akan di dramakan ...
novel jadi drama @ film memang tengah in sekarang kan....
but frankly speaking...aku lagi suka kalau ia di dramakan compare kalau di filmkan , yela...kalau film, masa agak limit so mesti la dia banyak yang di short cutkan ... plus kita dah pun baca novel tu so macam rasa bila tengok tu...alahai macam tak complete je...betul tak??
Contoh macam Ombak Rindu, Manisnya Cinta ... for me novel version lagi best ...
And soon Suamiku Encik Perfect 10 pulak nak kuar dekat pawagam ni..., alahai novel tu best okay!!tapi aku dah jual pulak novelnya. aduhai...

Amboi panjang betul mukadimah aku tuk entry ni ...hahaha :p
Actually aku dulu masa singgah kedai buku ade jugak nampak novel MR.LONDON MS.LANGKAWI ni,
tapi masa tu aku tengok alahai tajuk dia, so aku pandang sebelah mata je la...
memang aku tak amik langsung novel ni nak baca sinopsis dia...hahaha keji betul aku kan??
Betul la orang kata dont judge a book by its cover, ingat tu okay...



Sehinggalah satu hari tu aku tengok IG Alia Ramly , dia kata novel ni akan di dramakan and sape pelakon yang sesuai untuk watak hero & heroin, so ramai kata novel ni best, and aku terus zasss petang tu singgah dekat popular cari novel ni....lucky ada novel ni and dapat 20% less...okay la tu kan...jimat jimat jimat

And sekarang persoalan sape pelakon untuk hero & heroin dah terjawab...

jeng jeng jeng

the hero a.k.a aidid mukhlis @ si liyana suka panggil aidid muflis hahaha is


Bagi aku , memang okay sangat dah zul ariffin pegang watak ni sebab kalau tengok muka dia tu pun macam ada jugak ala ala mat salleh ye tak....

And

the heroin a.k.a liyana pulak


izara akan pegang watak liyana ...hurm tak tau la sesuai ke tak sebab dalam novel ni liyana punya watak macam brutal2 sikit, and kulit pun tak de la putih...macam dialog dalam novel ni, depa duk kata terkena renjatan eletrik...hahaha...but tu sume boleh tukar kan...pandaile si make up artis tu nanti ...

But overall novel ni aku bagi 3 bintang dari 5 bintang...
serius aku rasa macam aku juri maharajalawak pulak dah siap nak bagi2 bintang segala dah ni ...
hahaha!

p/s : tengah cari mood nak baca novel My Dear Mr Dimple...huhuhu...

2 ulasan:

  1. knapa tak der dlm y
    utube yer...ada pn episod 3&4 jak

    BalasPadam