Rabu, 18 Mac 2015

NOVEL : TEMAN LELAKI UPAHAN

Assalamualaikum semua ...
Arghhh aku sangat bosan hari ni ... eh bukan bosan cuma berpinar2 mata tengok figure dekat bank statement client ni ... messy sangat account depa!! stressssssssssssssssssssssssssssssssnya lahai!!
Lagi stressssssssssssssssssssssssss bila aku apply keja dekat jobstreet xde satu pun yang lekat ...homaiiiii :(

So let's make do something yang boleh chill kan aku ... asal boleh ...hihihi
Well sekarang keja menimbun, memang xsempat la nak tengok SLOT AKASIA pukul 7 tu kan ...
Tapi seriously cerita TEMAN LELAKI UPAHAN ni memang best kan ...dengan watak si EL tu memang thumbs up man! memang menjadi la kan ...

Mula2 dulu aku tak layan sangat drama ni ... sebab pelakon dia tak memberangsangkan , hahaha
itulah aku suka judge awal2 kan ... hihihi ....

At the moment, aku tak sabar nak tunggu ending cerita ni macam mana kan ... hopefully before aku start peak time dekat opis lah ...

Ok guys , jom layan sinopsis dulu

********************************************************************************
“I nak you jadi teman lelaki upahan I. Just tell me what you want. I can give you everything. Kereta, rumah atau apa-apa saja. Just name it.” - KYRA LYDIA
“I setuju jadi teman lelaki upahan you… Tapi I ada syarat.” - EL
“Syarat? Syarat apa?”
Syarat yang pertama, Kyra Lydia kena hormatkan EL. Kedua, Kyra Lydia kena dengar cakap EL, tak boleh lawan cakap EL. Ketiga, Kyra Lydia dilarang sama sekali menunjukkan wajah masam, wajah berlagak, wajah ego, wajah angkuh dekat EL. Ops, tambahan syarat lagi… Kyra Lydia dilarang sama sekali menghina EL.
Hanya kerana satu insiden kecil yang berlaku di Restoran The Spices milik EL, telah menyebabkan EL terlibat dalam rancangan gila Kyra Lydia. Pada mata Kyra Lydia, EL seorang lelaki yang sederhana. Bagi EL pula, Kyra Lydia seorang gadis yang angkuh, berlagak, berhati batu dan penuh dengan dendam.
Tanpa pengetahuan keluarga EL, hubungan ‘cinta’ EL dan Kyra Lydia terjalin dengan jayanya hingga mereka bersetuju untuk disatukan. Dalam tidak sedar, cinta mula mekar dalam hati masing-masing. Ternyata EL berjaya mengubah perangai buruk Kyra Lydia.
Pada saat EL bersedia untuk menzahirkan rasa cintanya, ujian datang merenggut hati EL sehingga menyebabkan dia menjadi seorang lelaki pendendam. Dia umpama mangsa yang terjerat dalam permainan yang diciptanya bersama Kyra Lydia.
“I menyesal sebab kenal you. You bagaikan racun yang menghancurkan diri I. Patutnya I tak payah tolong you…  Tak payah bersusah-susah nak pulihkan hubungan you dengan daddy you. What a perfect family! Tapi I… waktu you bergembira dengan keluarga you, keluarga I hancur! Sekarang you dah tahu kenapa I benci you? I hate you Kyra Lydia! I loathe you so much!”

 Mulut kata benci, tapi hati kata sayang. Rasa cinta EL yang mekar buat Kyra Lydia dahulunya berganti menjadi dendam. Masihkah ada ruang untuk Kyra Lydia melenyapkan rasa dendam EL yang membara terhadap dirinya?
*******************************************************************************



2 ulasan:

  1. huhu.. ni la die sinopsis yang disebut2 tu.. bace sinopsis sedap... kalau tgok cite die mesti lagi best! =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. cite dia memang best , hehehe rating tinggi kan :)

      Padam