Selasa, 3 September 2013

What??HARGA MINYAK NAIK?..

03 September 2013, 12.33 am...maknanya dah setengah jam la harga minyak untuk RON95 & DIESEL telah naik RM 0.20 /liter....

Tak percaya???
Ni bukan cubaan ye...ini betul2
Betul-betul dugaan untuk mereka yang berpendapatan sederhana!macam aku la kan...
Harga minyak FOR SURE la harga barang-barang lain pun naik jugak...gaji...naik...tapi tunggu tahun depan la kot...tapi nisbah kenaikan gaji dengan kenaikan barang...mane yang lebih tinggi uolls...aishhhh....

and baru siang tadi...bank inform loan kereta mak jemah dah lulus...
tup-tup harga minyak pulak naik...ape ni?saje nak kenakan aku ke ape...
Geram betul mak jemah tau...

Seriously dulu-dulu bila i dengar harga minyak naik 20 sen berapa sen ke dalam hati ni mesti la cakap...cakap dalam hati je...
" ala 20 sen je naik...apela sangat"
Itu dulu ye...sebab dulu i kerek sey...haha...actually dulu i ingat dia naik just berapa total yang selalu kita bayar and just plus with 20 cents only....aishhhh...
ape teori business aku pakai ni nob!
But now...hurm...hurm...hurm...terima je la seadanya...apo nak buek lagi...
Suka atau tak...we dont have any choice rite...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan