Rabu, 5 Ogos 2015

TREADMILL ATAU CROSSTRAINER

Assalamualaikum!
Walawey lama dah kubiarkan blog ni bersawang labah2 ... 
Memang lama kot ... hurmmmm
BZ amat2, betul tak tipu!! hihihi
Alhamdulillah, dah lepas dah tempoh tak berapa sihat tuk environment keja ...
8.30 am to 8.45 pm dipaksa keja ... kejam kot =(  

Di sebabkan waktu kerja yang macam apa tah, aku pun tensi tensi tensi tau...
Habit aku kalau tensi tensi tensi tu ubat dia makan makan makan lagi 
Dat why la badan aku dah semakin di pam2 sekarang ni ...

So sekarang lepas kau timbang , dah tunjuk aku naik berkilo2, pakai baju sendat sana sendat sini
Lemak terkeluar menghuduhkan pandangan mata aishhhh haruslah berbuat sesuatu ...
Nak harap p jogging dekat taman, memang tade masa...almaklumle i pekerja i rajin, cemerlang & terbilang...wakakakaka ....

so aku decide nak beli treadmill je 1, senang aku balik keja, rehat kejap then boleh le berlari atas treadmill tu je ... rehat kejap konon...tah2 rehat lama terus tak lari , alamatnya treadmill tu jadi tempat penyidai baju je la nanti... - pesanan tulis ikhlas dari mak aku ... hahaha wellllllll ibu mana tak tau peel anak dia kan ... hihihi 

oh btw, banyak ada beberapa brand yang aku dah usha untuk treadmill ni ... 

1st aku pegi ogawa 
Orang tu tanya nak beli treadmill yang macam mana ... aku yang jujur ni terus cakap nak yang paling murah :p
so dia suggest aku 2 treadmill 
yg 1st harga dia RM 2,499 ,
yg 2nd harga dia RM 2,899
beza yang 1st & 2nd tu , yg 2nd tu ada tambahan program untuk mendaki , yg 1st tade programme tu n yang 2nd tu ade lebihan cushion tuk jaga sendi, ankle kita masa berlari atas treadmill tu la kiranya 

2nd aku usha dekat web SINGER
Well aku memang suka dengan brand SINGER ni, sebab bagi aku jenama ni memang quality dia TIP TOP ... aku tanya harga dia dalam 3.5k++ macam tu... just tak sempat nak tanya lanjut lagi la sebab aku pm dekat FB je hari tu ... tak p pun kedai dia lagi...

3rd aku usha dekat web GINTELL
harga dia pun 3k & above

4th aku usha dekat LAZADA
dalam 1.9k macam tu, tapi tak berapa yakin pulak nak beli ... 

so dalam usaha2 aku mencari info jenama apa yang bagus untuk treadmill ni, then ada jugak orang duk compared kan treadmill dengan crosstrainer ni ... 

ramai jugak yang bagi +ve feedback tuk crosstrainer, so aku decide nak beli crosstrainer je la ...
yang pasti aku nak yang murah ...hehehe 
aku bukan orang yang banyak duit so mestilah nak pilih yang murah2 je, janji peluh aku keluar 

so far aku aim jenama GINTELL punya

yang ni RM 1,488

Actually aku nak beli yang macam picture kat bawah ni, tapi beli tengok kat web status dia stated sold out , a bit frust la aku 

yang ni RM 1,888 hurm tapi dah sold out pulak , sedih !

Untuk belian crosstrainer ni,  dia akan bagi kau free gift yang ni 


ok lah , nanti nak p gintell lak la ... tapi masih confuse ni nak beli treadmill @ crosstrainer ni actually
kalau aku kaya, dua dua aku beli ... hahahaha 
boleh buat mini gym dekat rumah ye tak ? :p







4 ulasan:

  1. sy nak let go treadmill brand gintell..brminat whatsapp 0166734713 tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. alamak sis , skrg dh ade crosstrainer, malangnya rajin awal2 je, takut treadmill pun gitu nanti ...hihi

      Padam
  2. brand ni ok ke??

    BalasPadam