Sabtu, 11 Mei 2013

CINTA MONYET

Assalamualaikum 

Aku sangat yakin kat sini, kita semua SANGAT FAMILIAR dengan perkataan
CINTA MONYET
Wah macam ada pengalaman je ye tak...
hahaha =')
selalunya CINTA MONYET ni kita akan kaitkan dengan 
BERCINTA ZAMAN SEKOLAH
selalunya secondary school la kan
aiyoooo
hahaahaha
lagi kelakar dengan sesetengah kata ganti yang depa gunakan

ni aku bagi contoh yang selalu aku dengar la:-
 
PAPA = MAMA
lol :p
adoiiii sekolah tak habis lagi dik non

TAPI tak semua perkara tu cuma ada negatif je kan...
BETUL??
kalau pandai dan kesedaran pada diri,
benda yang orang lain nampak -ve tu sebenarnya akan bagi +ve pada life kita

okey kat sini aku bagi contoh :-
  •  kalau CINTA MONYET korang ade kat sekolah automatik korang akan bersemangat nak gi sekolah kan, BETUL ? apa yang tak betulnya, dah tu kalau tak gi sekolah macam mana nak jumpa waktu rehat kan....TET....
  • boleh study sama, so kalau sorang cemerlang, yang MONYET kena la cemerlang sama..barulah seiring sejalan kan??jangan la bila jumpa je ko dating semata memang nanhado la gitu, tak kan sorang je nak masuk u kan...ooohhh it's unfair rite??
sebenarnya banyak lagi yang dari -ve tu kita boleh jadikan +ve, as long kita tau apa yang kita buat tu sebenarnya baik atau tak untuk kita dan family esp our parents.
cuma aku sangat kagum dengan those yang tamatkan zaman bujang dia dengan CINTA MONYET masing-masing, yela dah tertulis JODOH dengan si CINTA MONYET kan,
kita cuma merancang dan lakukan yang terbaik

cuma pesanan akak tuk adik-adik kat luar sana,
waktu sekolah, just fokus dengan study,
masa tuk mencari pasangan hidup tu akan datang gak nanti...
jauh lagi perjalanan, akan ramai lagi orang yang akan kita jumpa
pe yang lebih penting
FUTURE

LAWAK KE DER:-

BUDAK-BUDAK YANG BERCINTAN CINTUN, MONYET YANG DAPAT NAMA...KESIAN MONYET

I RELA U, GUNA NAMA I....EUUUUWW

 

okey terima kasih baca entry ni...XOXO 


 


 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan