Selasa, 14 Mei 2013

LUMRAH MANUSIA

Assalamualaikum

Sapa yang tak suka cantik
Betul ?
1st persepsi selalu orang akan cakap
untungla jadi orang cantik
dan ramai juga yang memberi kenyataan 
rupa paras tak penting yang penting hati
Betul?

wah aku ni dah macam main teka teki pulak dah,
dok ulang Betul dari tadi
sendiri tanya sendiri jawab
apeda

Well lumrah manusia, selalunya mata kita akan lebih tertarik untuk tengok menda yang cantik-cantik
 betul tak??
memang le hati budi tu penting, BUT bila kita berselisih jalan dengan someone yang ade rupa paras yang menarik confirm akan toleh 2,3 kali kan
ahahaaha...
baik mengaku , jangan hipokrit ye
sama gak dengan benda...
bila singgah kat kedai
dekat rak tu ada benda yang cute + cantik confirm ko akan belek-belek dulu,
tak kisah la baju ke, kasut ke and etc
 kalau ade kawan kat sebelah for sure ko cakap kat kawan
"eh cantik la benda ni, cantik tak?"
** ayat tade la sama, tapi lebih kurang **
hahaha
(sebab aku dengan kawan-kawan selalu cam gini)

sometimes kita akan amik masa yang lama untuk belek sesuatu tu kan
paling bosan bila kita duk usha barang tu, salesgirl duk follow je kita
adehhhh
ko terasa macam ade bodyguard tak nob
hahaha...dalam hati mesti mengutuk kan
but
yela dah tugas dia,
kena la respect
kang dia tak buat cam gitu kang confirm kena marah dengan bos dia

 selalunya orang yang ade pakej lengkap ni memang bertuahla kan sebab dah dapat BONUS
untung la ko

well, walau apa pun kita kena bersyukur apa yang Allah kurniakan pada kita, dah sebaik ciptaan kita dijadikan jadi kenapa harus untuk 'dimodifiedkan'

kalau dah putih gebu macam ni sape la yang tak tertawan kan

kalau dah macho sangat gini mesti tumpuan ramai kan
tapi bila tak putih gebu atau macho mengapa aku di'cerca' begini :(


thanks for ur time ... ^_~

Tiada ulasan:

Catat Ulasan