Isnin, 27 Mei 2013

RAHSIA untuk pakai tudung cantik terletak di kepala


Assalamualaikum

aku yakin sangat2 kat sini ramai antara kita yang selalu sangat ada problem nak pakai tudung yang gelembung la, tak berapa nak kemas kat bahagian depan tu
eg : tudung senget le, lembik sangat le dan lain2 lagi le yang boleh buatkan korang kurang cun pada hari tu

selalunya kalau korang ada masalah gini, korang akan ambik masa yang lama kan kat depan cermin tu, 
aku pun dulu selalu sebal gak kalau gini especially kalau pagi2 nak kerja, 
huhhhhh!!!

so hari ni aku nak bagi tau dekat korang 1 cara yang akan buat korang sangat suka dan tade lagi masalah tudung korang yang buatkan korang jadi kurang cun
SERIOUSLY
dengan tip ni korang akan jadi sangat cun
ecececece *_______*
 
sumber : google
 
taraaaaaa...nampak pic di atas, itulah penyelesaian nya
tak yah le korang nak lilin kan tudung korang tu
sebab aku memang selalu fail bab2 nak lilin tudung, buat tudung aku gelembung sana sini je
ohhhh sebal mak nob
harga dia pun takde le mahal sangat, 
yang baru2 ni aku beli dekat GIANT dalam RM 8 ringgit ++ macam tu, yang before ni tak ingat exact harga dia tapi yang pasti kurang dari RM 10 ringgit n dia tahan lama, lepas tu sangat WANGI tau
cayo lah cakap den ni daro
 

guna kiwi kleen ni pun senang je..semudah 1,2,3
- mula2 korang lipat tudung tu jadi 3 segi 
- spray kan di bahagian yang akan jadi bahagian depan bila korang letak kat atas kepala nanti
- iron dengan suhu yang slow ye *_____*
- so boleh le korang touch up diri korang
 
okey sebelum tu pastikan korang guna yang ni ye 
 
sumber google
 
dan bukan yang di bawah ni
 
sumber google
 

dan bukan juga yang bawah ni

sumber google
sebab yang 2 ni tak berkanji, so dia tak kan membantu langsung tuk korang pakai tudung dengan cun 
ececece!!
kalau nak iron baju bolehhh, dipersilakan guna salah satu dari yang 2 kat atas ni
n dia pun wangi gak, aku lebih suka bau yang PINK color tu

p/s : SELAMAT MENCUBA

8 ulasan:

  1. thanks untuk tips ni . nanti boleh la try :)

    BalasPadam
  2. x pnh guna cara ni lagi..dulu akak biasa guna lilin..hehe..

    BalasPadam
  3. kak latifah, saya dari dulu kalau guna lilin memang xmenjadi je tudung :(..huhu

    BalasPadam
  4. okey! lepas ni nak cari benda ni. hehe

    BalasPadam
  5. Tia Fatihah : harus cari ... :)
    Alya Jazilah : sure :)

    BalasPadam