Isnin, 27 Mei 2013

LIP BALM


Assalamualaikum
dan epy working ye!
ucapan khas untuk diri sendiri...hahaha...:)

entry hari ni aku buat khas untuk kita yang gegirl2
lelaki boleh je baca...silakan...:)

aku sangat2 yakin, ada je yang gegirl kat DUNIA ni tak suka nak pakai lipstick kan
aku juga begitu dehhhh...
sangat lah aku tak suka, rasa macam lain macam betul bila toyohkan  apply lipstick
so apa yang guna untuk elakkan bibir aku dari kering dan mengelupas ialah
LIP BALAM
sangat AWESSOME uoollls

**koleksi kita**
 aku mula pakai LIP BALM ni start masa aku kat matrik, kesian betul masa tu umor dah masuk 18 baru la belajar nak melaram...hahaha
masa tu aku guna NIVEA nya lip balam, mula2 aku guna yang pink color tu tak silap gambar bunga mawar, then biasa le aku ni susah sikit nak setia kat barang2 ni, aku nengok rumate aku guna yang cherry nya, aku pun terjebak gak beli yang cherry tu, seriously aku JATUH CHENNNTA dengan cherry punya!!

aku guna NIVEA cherry tu sampailah aku habis matrik, lepas tu masa zaman kampus, aku curang pulak dengan nivea, dah beralih arah pada LIPICE SHEER COLOR MENTHOLATUM
yang ni dia variety, so aku pilih yang gambar BERLIAN dekat pek luar dia tu, dengan harapan bibir aku akan sentiasa berkilat, hahahaha...
apa punya mentality la aku ni!!
so yang LIPICE SHEER COLOR tu paling lama aku guna, sehingga la sekarang, MAY 2013,
betul2 setia aku ni,
plus harga dia takdelah mahal sangat, 
kalau bukan time sales lebih kurang RM 11.00++ macam tu

lepas tu yang waterlip tu, hari tu aku baca kat mane tah, yang dia suka sapu kat bibir dia malam2 yang tu, so aku ni jenis yang suka nak cuba, so aku pun beli le, tapi sapu nya NAN HADO cuma beberapa kali je kot,
last2 benda tu terperuk je dalam make up bag aku tu
TIAN dia

sepanjang 26 tahun aku hidup dan dah 8 tahun dah mula tau apa itu melaram,
rasanya tahun lepas, umo aku 25 tahun, 1st time aku beli lipstik
tu pun aku tergoda dengan warna dia bila aku tengok ada orang post gambar dia dengan warna lipstick yang sangat memikat dekat instagram, so lepas beramah mesra, esoknya aku pegile ke WATSON mencari 
si REVLON, tapi aku beli je, aku baru pakai sekali je menda tu, tu pun masa baru lepas beli,
lepas tu tak mahu dah pakai
**sila jangan contohi sikap aku yang suka membazir ni kawan2**

and then baru2 ni aku terjebak dengan CLINIQUE punya brand

chubby stick
harga yang ni RM 58/ stick,
quite mahal okey
so far oklah best gak
masa 1st time aku nengok benda ni aku ingat crayon...adoiiii...:)
vitamin c lip smoothie
yang ni pun not bad gak
korang akan jatuh chennnta gak bila guna yang ni

rasanya ada lagi 1 produk kot yang aku pernah guna tapi takde kat picture aku kat atas

sumber google
maybelline baby lips, aku beli sebab terpesona betul dengan iklan dia...
hahaha...
ok jugak brand ni takde le buat bibir aku kering cuma BAGI PENDAPAT PERIBADI AKU
aku lebih suka 
LIPICE SHEER COLOR MENTHOLATUM
aku cuma pakai maybelline ni just beberapa kali je
lepas tu aku bagi adik aku


btw kalau korang nak try produk CLINIQUE yang aku tunjuk kat atas korang boleh le beli dari 
sebab ada diskaun tau
sebab hari tu aku beli yang vitamin c lip smoothie tu dari sini la,
masa aku beli hari tu harga dia cuma RM 20 saje uollsss instead of RM 54
berbaloi-baloi

(harga mungkin berbeza bergantung pada promosi yang depa buat, so kalau nak dapat harga yang murah kena rajin g kat web dia ye)

tips kali ni : ramai orang kata, kalau nak beli lipbalm jangan beli yang ada bau2...yang bau tu sudah semestilah bau wangi yang seakan2 korang nak makan tu kan
reason dia : sebab tak elok tuk bibir korang, aku tak pasti betul ke tak cuma aku pun tak beli lipbalm yang aku rasa nak kunyah2 tu *_________* hihihihi

okey tu je la nak ngomel kali ni
kalau sudi korang boleh le share dengan kita produk apa yang korang guna
kita boleh try gak nanti
kita ni memang suka
TRY n ERROR
hihihi




 

6 ulasan:

  1. suka pakai lip balm y berangin n wrna pink muda.. :))

    BalasPadam
  2. Aisya guna brand apa ye...nanti nak cari...:)

    BalasPadam
  3. byknye koleksi. nak satu. hehe

    BalasPadam