Isnin, 20 Mei 2013

ORANG KITA 'BUSY BODY' KE?

Assalamualaikum 
 
Macam mana dengan weekend uolls?
mesti syok kan,
so today tak mau la ada MONDAY BLUES ye, kesian hari isnin
hehehhe

hari ni aku nak buat entry special untuk orang-orang kita
most of orang kita, termasuk la aku...
hahahaha

orang kita yang sedikit 'BUSY BODY'

okey jum kita olah apa yang busy body nya tu
 
1ST

try korang recall balik memory korang, pernah tak korang kalau jumpa baby akan tanya soalan
 
 
 
"eh ni bila nak besar ni?"
"bila nak pandai jalan?"
"bila nak tumbuh gigi?"
"bila nak pandai cakap?

2ND

time study lak, soalan yang FAMOS, mesti le bila nak habis study...eh padahal budak tu baru 1st sem kot, hahaha....tak pun tiap kali jumpa tiap kali tu la akan tanya bila nak habis study, padahal dah bagi tau kot yang kos tu amik masa 4 tahun
adussss
 

 
3RD

lepas ko dah habis study, dah keja mula la orang akan tanya bila nak tamatkan zaman bujang ko
NI SOALAN PALING FAMOS OKEYYY
selagi ko tak berpasangan, selagi tu la bila ko pegi mane2, orang akan tanya
hurm...BOSAN

 
 
 4TH

bila dah hidup berpasangan mesti la soalan yang korang akan dengar,
"bila nak ada baby?"
betul tak?
 
dah ada 1st baby then orang akan tanya
"bila nak dapat adik?"
 
 
Rasanya itu je la antara soalan-soalan yang FAMOS dalam cycle hidup kita ni
so depend pada korang lah, nak labelkan sebagai BUSY BODY atau tak
bagi aku, benda ni bukanlah BUSY BODY, it just they CONCERN about us
hahahaha!!:p
 
p/s : janganmle ada orang bertanya dekat aku, " eh bila ko nak tua?" 
 
nota kaki : sumber picture adalah dari ihsan google, terima kasih google :)

thanks baca entry kali ini
XOXO



 
 
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan